Van der Valk Venlo en HAS werken samen

11 maart 2016
Van der Valk Venlo en HAS werken samen

Van der Valk Hotel Venlo is officieel benoemd tot partnerbedrijf van HAS Hogeschool in Venlo. Van der Valk Hotel Venlo
zal fungeren als partner op het gebied van het vermarkten van nieuwe producten. Dit door het beschikbaar stellen van de verschillende afdelingen binnen het hotel, maar ook door middel van stages en gastcolleges voor studenten van de HAS. Dit met als doel het onderwijs zoveel mogelijk te laten aansluiten in de praktijk en er kan direct getest worden of nieuwe ideeën in de praktijk tot hun recht komen.

~Foto: Han van der Eijk (Van der Valk Hotel Venlo) en Frans van Leijden (HAS Hogeschool) met de samenwerkingsovereenkomst.~

*Transitie*
Van der Valk Hotel Venlo, met 149 hotelkamers en 10 vergaderzalen, heeft de laatste jaren, net als veel andere hotels uit het concern, een transitie doorgaan. Sinds 2007 is er veel geïnvesteerd in het hotel om het product te verbeteren en is er tot op heden jaarlijks een renovatie of vernieuwing doorgevoerd. De meest recente renovatie uitgevoerd binnen het hotel is de renovatie van 87 economy kamers. "Maar naast de 'hardware' wil men ook de service en het product in de vorm van eten en drinken optimaliseren. De samenwerking met HAS Hogeschool is hierop natuurlijk een mooie aanvulling. Door de samenwerking met ons hotel biedt het studenten bijvoorbeeld een perspectief om te onderzoeken of een nieuw product door de gast wordt gewaardeerd", aldus Han van der Eijk, directeur van Van der Valk Hotel Venlo.

*Realistische testomgeving*
Voor studenten die dagelijks werken aan innovaties op het gebied van voeding, is het natuurlijk interessant om te kijken hoe toekomstige gebruikers erop reageren. Van der Valk Hotel Venlo is mede door de brede en internationale doelgroep uitermate geschikt om te fungeren als partner. Dit uiteraard gecombineerd met de expertise van de medewerkers en het management van Van der Valk Hotel Venlo. Deze twee factoren zorgen voor een zo realistisch mogelijke testomgeving. Bovendien heeft de samenwerking nog een ander voordeel, naast de praktische kant samen kan worden gekeken naar het commercieel- en marketingtechnisch in de markt zetten van deze innovaties.

~Christel Tuin~




Overig nieuws