Veel bv's en potentiële kopers Kurhaus

27 februari 2013
Veel bv's en potentiële kopers Kurhaus

Mochten de financiële problemen rond het "vastgoed van het Kurhaus":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/kurhaus-in-financiele-problemen-10863/ leiden tot een gedwongen verkoop, dan zouden potentiële kopers in de rij staan. De curator kan zich stukbijten op zeventig bv's.

*Afwentelen*
Uit onderzoek van Omroep West blijkt dat er op één adres in Amsterdam tientallen bv's staan geregistreerd die te maken hebben met het iconische hotel in Scheveningen.
Het is in bedrijfskringen niet ongewoon om meerdere bv's op te richten voor eigenlijk één bedrijf. Op deze wijze kan bij een bankroet het verlies en de aansprakelijkheid worden afgewenteld.
Het Kurhaus was in 2011 nog 63,8 miljoen euro waard. De huidige waarde van het vastgoed zou rond de 25 miljoen euro liggen.

*Wie gaat het schip in?*
In maart wordt een nieuwe taxatie uitgevoerd. Op basis hiervan bepalen de beheerders en investeerders wat met het pand te doen. Hoe het verlies zou moeten worden verdeeld (onder meer over de tientallen bv's) is nog koffiedik kijken. Experts gaan ervan uit dat de investeerders in de stenen er flink bij in zullen schieten.

*Voortbestaan*
Het Kurhaus als hotel hoeft niet te vrezen. Vraag aan een passant naar het bekendste hotel van Nederland en menigeen zal het Kurhaus noemen. Potentiële kopers zouden voor het pand in de rij staan. Voor de fors lagere prijs is het Kurhaus een uitgekiend pareltje. Bovendien, het aantal hotelvastgoedtransacties van iconische hotels in Europa is, ook in crisistijd, relatief hoog.

~Frank Lindner~

Overig nieuws