Verkoop SS Rotterdam nog niet rond

8 mei 2013
Verkoop SS Rotterdam nog niet rond

Het gesteggel om de SS Rotterdam kabbelt rustig verder. Deze week oordeelde het Hof in Den Haag dat het beslag van VeKa Group en Westwind Holding op de aandelen van de hotelboot niet geldig is. Een eerder
kort geding bij de voorzieningsrechter wees uit dat het beslag rechtsgeldig was. Nu de rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld, lijkt dat de club van Christian Westers de boot aan zich voorbij ziet trekken.

*Nog niets zeker*
De aandelen zijn (weer) in handen van Woonbron. De Rotterdamse woningcorporatie was voornemens de aandelen verkopen aan WestCord Hotels van Harry en Jennifer Westers. Deze verkoop mag dan een stap dichterbij zijn gekomen, het is nog verre van in kannen kruiken. VeKa overweegt nog om in cassatie te gaan tegen de rechterlijke uitspraak. Bovendien is de huidige uitbater van de voormalige oceaanlijner, Lucas Petit's Hoscom, "contractueel verbonden aan de SS Rotterdam tot 2020":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/hoscom-gaat-niet-van-boord-bij-ss-rotterdam-12194/.

*Hoscom*
Een woordvoerder van WestCord laat tegenover RTV Rijnmond weten dat die kwestie eerst uit de wereld moet worden geholpen, voordat er overgegaan kan worden tot de feitelijke verkoop aan WestCord.

~Frank Lindner~

Overig nieuws