Vijfsterrenhotels werven personeel op de beursvloer

11 november 1998 | Redactie

Alle achttien Amsterdamse vijfsterrenhotels hebben zich verenigd. Waar? Op de Horecava 1999. Hoe? Een gezamenlijke stand. Doel? Het werven van personeel. Dergelijke initiatieven zijn hard nodig, want goed hotelpersoneel ligt niet meer voor het oprapen.

Het was Dick Krans, hoofd personeelszaken van Hotel Okura in Amsterdam, die besloot op de Horecava 1998 een kleine stand in te huren om zo toekomstige medewerkers voor zijn hotel aan te kunnen trekken. Op het laatste moment besloten Amsterdam Hilton en Barbizon Palace Amsterdam met hem mee te doen. Krans: ’In december van het vorige jaar dacht ik: Als het zo doorgaat, wordt het niets met de personeelsbezetting komend jaar. Via een stand op de Horecava hoopte ik geïnteresseerden tegen het lijf te lopen die op zoek waren naar een (andere) werkkring. Met het Hilton en Barbizon Palace hebben we maar liefst 450 formulieren uitgedeeld. Dat heeft alleen al voor mijn hotel uiteindelijk acht vacatures opgeleverd.’

Platform

Naar aanleiding van dit succes besloten de general managers van de vijfsterrenhotels om het in 1999 grootser aan te pakken. ’We hebben nu een behoorlijke stand van 121 vierkante meter. Het doel van deze actie is een platform te creëren voor personeelswerving en netwerken. Daarom hebben we ook een bar neergezet. We richten ons op iedereen die werk zoekt in één van onze hotels. Hoewel we in principe voor allerlei functies vacatures hebben, zit het grootste knelpunt in de bediening.'

Krans gelooft dat het personeelstekort in de horeca is ontstaan door twee factoren: ’Ten eerste hebben we gewoon te maken met een afname van het aantal jongeren. Wat dat betreft moet er meer aandacht besteed worden aan de herscholing van ouderen, zoals herintreders. Op de bestaande opleidingen, via uitzendbureaus en arbeidsvoorziening, hebben wij echter te weinig kijk. Verder doen de SVH en de scholen naar mijn idee te weinig aan het promoten van werken in de horeca. Ik geloof dat het imago van de primaire en secundaire arbeidswaarden slechts in beperkte mate een oorzaak is van de geringe interesse. De beloning mag je in vergelijking met andere bedrijfstakken niet slecht noemen en de wisselende werktijden komen nu overal voor. Die kun je nauwelijks nog horecaspecifiek noemen.’

De stand op de Horecava is volgens Krans een relatief goedkope methode om in contact te komen met potentiële werknemers, en bovendien erg effectief. Krans: ’Op de Horecava kunnen we bezoekers direct benaderen. We hebben een ’agressieve’ aanpak: we zullen voorbijgangers direct benaderen met de vraag waarom zij niet in één van onze bedrijven werken. Desgewenst sturen we ze meteen voor een sollicitatiegesprek door naar het hotel.'

Regio

Volgens Krans heeft Amsterdam veel te bieden, zelfs woonruimte: 'We beschikken op de beurs namelijk ook over een lijst met kamerverhuurbureaus. Vaak denken mensen uit het ’achterland’ ten onrechte dat Amsterdam niets voor hen is. Goede vakmensen uit die regio’s willen we graag hebben. Waar wij op letten is met name het type persoon. Gastheerschap moet iemand in zich hebben zitten; dat kun je niet aanleren. Wel de vaktechnische kunstjes; daar zorgen wij dan wel voor.’

Auteur: Erik Paulis

HM30JAAR HM301998

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: