Waldorf Astoria Amsterdam hotel strikt De Librije voor F&B

13 december 2013
Waldorf Astoria Amsterdam hotel strikt De Librije voor F&B

Waldorf Astoria Hotels & Resorts maakt heeft de samenwerking tussen Waldorf Astoria Amsterdam en Jonnie en Thérèse Boer
van restaurant De Librije bekend gemaakt. De chef-kok en gastvrouw/vinologe worden verantwoordelijk voor alle restauratieve voorzieningen in het in april 2014 te openen Waldorf Astoria Amsterdam hotel.

*Restaurantontwikkeling*
Sidney Schutte, voormalig chef-kok van restaurant De Librije, is teruggekeerd uit Azië en zal als Executive Chef de dagelijkse leiding krijgen in het nieuwe, exclusieve hotel, dat de top van het luxe segment vertegenwoordigt en is gevestigd in zes monumentale grachtenpanden. Met deze overeenkomst bouwt Hilton Worldwide en haar restaurant development team verder aan haar succesvolle aanpak voor samenwerking met toonaangevende restaurants.

*Reputatie*
John Vanderslice, Global Head of Luxury & Lifestyle Brands Hilton Worldwide zegt in een reactie: “Wij zijn bijzonder trots dat de eigenaren van De Librije, met hun buitengewone reputatie en verdiensten op het gebied van gastronomie en gastvrijheid, hun naam gaan verbinden aan het Waldorf Astoria Amsterdam. Met Sidney Schutte als chef-kok en de filosofie van De Librije zullen we in Amsterdam op onderscheidende wijze invulling kunnen geven aan The True Waldorf Service en een unieke ervaring bieden aan elke gast.”

*F&B-outlets*
De restauratieve voorzieningen in Waldorf Astoria Amsterdam omvatten onder andere een gastronomisch restaurant, de wereldberoemde Peacock Alley bar/lounge, de cocktailbar The Vault en exclusieve banquetingfaciliteiten, waaronder de Maurer Room. In de komende maanden worden de plannen voor invulling van de samenwerkingsovereenkomst verder geconcretiseerd. Wel is duidelijk dat De Librije haar welbekende en befaamde culinaire signatuur in het Waldorf Astoria Amsterdam zal inbrengen.

*Geen aarzeling*
Thérèse Boer: “Toen deze kans zich voordeed, hebben we nauwelijks een moment geaarzeld. We hebben ooit gezegd dat we een uitbreiding naar Amsterdam niet zouden uitsluiten, als zich een goede mogelijkheid aandiende. Het Waldorf Astoria Amsterdam hadden wij niet kunnen bedenken en niet durven dromen. Dat wij met Sidney Schutte nu onze vleugels kunnen uitslaan dankzij dit wereldberoemde hotelmerk en op deze exclusieve locatie in Amsterdam, is een fantastische uitdaging. Wij hebben heel veel vertrouwen in de samenwerking en gaan met enorme ambitie en enthousiasme aan de slag om elke gast van het Waldorf Astoria Amsterdam een onvergetelijke gastronomische en gastvrijheidservaring te bezorgen, in de welbekende traditie van De Librije.”

*Ongelofelijk blij*
Roberto Payer, General Manager Waldorf Astoria Amsterdam verheugt zich op de samenwerking: “Ik ben al jaren een groot bewonderaar van Jonnie en Thérèse Boer en heb enorm respect voor wat zij, elk op hun vakgebied en samen als koppel, op het allerhoogste niveau presteren. Zij hebben hun eigen stijl en houden daar consequent aan vast. Ik heb daar veel waardering voor en ben ongelofelijk blij en gelukkig dat het Waldorf Astoria Amsterdam vanuit hun gedachtegoed een stempel gaat zetten op culinair Amsterdam.”

Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws