Waldorf Astoria Amsterdam hotel strikt De Librije voor F&B

13 december 2013 |
Waldorf Astoria Amsterdam hotel strikt De Librije voor F&B

Waldorf Astoria Hotels & Resorts maakt heeft de samenwerking tussen Waldorf Astoria Amsterdam en Jonnie en Thérèse Boer
van restaurant De Librije bekend gemaakt. De chef-kok en gastvrouw/vinologe worden verantwoordelijk voor alle restauratieve voorzieningen in het in april 2014 te openen Waldorf Astoria Amsterdam hotel.

Restaurantontwikkeling
Sidney Schutte, voormalig chef-kok van restaurant De Librije, is teruggekeerd uit Azië en zal als Executive Chef de dagelijkse leiding krijgen in het nieuwe, exclusieve hotel, dat de top van het luxe segment vertegenwoordigt en is gevestigd in zes monumentale grachtenpanden. Met deze overeenkomst bouwt Hilton Worldwide en haar restaurant development team verder aan haar succesvolle aanpak voor samenwerking met toonaangevende restaurants.

Reputatie
John Vanderslice, Global Head of Luxury & Lifestyle Brands Hilton Worldwide zegt in een reactie: “Wij zijn bijzonder trots dat de eigenaren van De Librije, met hun buitengewone reputatie en verdiensten op het gebied van gastronomie en gastvrijheid, hun naam gaan verbinden aan het Waldorf Astoria Amsterdam. Met Sidney Schutte als chef-kok en de filosofie van De Librije zullen we in Amsterdam op onderscheidende wijze invulling kunnen geven aan The True Waldorf Service en een unieke ervaring bieden aan elke gast.”

F&B-outlets
De restauratieve voorzieningen in Waldorf Astoria Amsterdam omvatten onder andere een gastronomisch restaurant, de wereldberoemde Peacock Alley bar/lounge, de cocktailbar The Vault en exclusieve banquetingfaciliteiten, waaronder de Maurer Room. In de komende maanden worden de plannen voor invulling van de samenwerkingsovereenkomst verder geconcretiseerd. Wel is duidelijk dat De Librije haar welbekende en befaamde culinaire signatuur in het Waldorf Astoria Amsterdam zal inbrengen.

Geen aarzeling
Thérèse Boer: “Toen deze kans zich voordeed, hebben we nauwelijks een moment geaarzeld. We hebben ooit gezegd dat we een uitbreiding naar Amsterdam niet zouden uitsluiten, als zich een goede mogelijkheid aandiende. Het Waldorf Astoria Amsterdam hadden wij niet kunnen bedenken en niet durven dromen. Dat wij met Sidney Schutte nu onze vleugels kunnen uitslaan dankzij dit wereldberoemde hotelmerk en op deze exclusieve locatie in Amsterdam, is een fantastische uitdaging. Wij hebben heel veel vertrouwen in de samenwerking en gaan met enorme ambitie en enthousiasme aan de slag om elke gast van het Waldorf Astoria Amsterdam een onvergetelijke gastronomische en gastvrijheidservaring te bezorgen, in de welbekende traditie van De Librije.”

Ongelofelijk blij
Roberto Payer, General Manager Waldorf Astoria Amsterdam verheugt zich op de samenwerking: “Ik ben al jaren een groot bewonderaar van Jonnie en Thérèse Boer en heb enorm respect voor wat zij, elk op hun vakgebied en samen als koppel, op het allerhoogste niveau presteren. Zij hebben hun eigen stijl en houden daar consequent aan vast. Ik heb daar veel waardering voor en ben ongelofelijk blij en gelukkig dat het Waldorf Astoria Amsterdam vanuit hun gedachtegoed een stempel gaat zetten op culinair Amsterdam.”

Het nieuwe Waldorf Astoria Amsterdam is het 25ste hotel in de wereldwijde Waldorf Astoria Hotel & Resorts.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

21 jaar geleden in Hospitality Management: Sander Allegro

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een column van Sander Allegro uit het jaar 2000. Met de titel 'Groen' duidt Al ...

Hotelketens Interview Longread
"De langetermijnverwachtingen zijn onverminderd goed"

Erwin van der Graaf is directeur van Accor Hotels Services Nederland en als Vice President Operations verantwoordelijk voor de door Accor gemanagede hotels in Nederland. In het oog van de orkaan - het jaar 2020 - kreeg hij veel interviewaanvragen. Hij hield ze merendeels af; voelde geen behoeft ...

Interview
"Sales is oprecht nieuwsgierig zijn"

De essentie van sales. In het jaar dat de hotellerie ondersteboven werd gekegeld, zijn veel hotels anders naar hun salesprocessen gaan kijken. Van zwaar afhankelijk van OTA’s, naar op de juiste momenten de klant persoonlijk benaderen. Een ding is zeker: de kennis over en verbinding mét ...

Horeca naar de stembus deel twee: PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonder ...

Personeel Hotelketens
Marriott International benoemt nieuwe CEO en President

De Raad van Bestuur van Marriott International heeft aangekondigd dat Anthony 'Tony' Capuano is benoemd tot Chief Executive Officer en is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf, met onmiddellijke ingang. Voorheen was hij Group President, Global Development, Design and Operation ...

Economie Hotelketens Internationaal
Accor verkoopt een belang van 1,5 procent in Huazhu voor 239 miljoen

Accor maakt bekend dat het de verkoop van een belang van 1,5% in Huazhu Group Limited (HTHT) heeft afgerond voor 239 miljoen euro. Deze transactie stelt Accor in staat om verdere waardecreatie van de initiële investering te ontwikkelen en tegelijkertijd haar balans te vereenvoudigen. Na deze tr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: