Wat is de gastvriendelijkste hotelstad in Nederland?

10 februari 2016
Wat is de gastvriendelijkste hotelstad in Nederland?

Reizigers die regelmatig in hotels overnachten weten het; niet overal zijn de hotels even gastvriendelijk. Af en toe kan er wel eens een
tussen zitten die niet helemaal naar wens is, of misschien zelfs simpelweg slecht. Om reizigers te helpen bij het kiezen van een gastvriendelijke bestemming publiceert hotelvergelijkingssite "www.trivago.nl":http://www.trivago.nl/ ieder jaar een reputatieranglijst, waarbij steden zijn gerangschikt op de gemiddelde reputatie van lokale hotels.

*De Nederlandse Hotelreputatie Ranglijst van 2016*


*Nederlandse steden*
Roermond is dit jaar de beste hotelstad van Nederland, aldus trivago. Ieder jaar publiceert trivago een ranglijst van de beste steden in Nederland om een hotel te boeken. Trivago kijkt hierbij naar de gemiddelde beoordeling van alle hotels in de stad. Roermond komt dit jaar het beste uit de bus, gevolgd door Sneek op de tweede plaats. Amersfoort was vorig jaar de beste Nederlandse hotelstad en eindigt dit jaar op de derde plaats.
In de reputatieranglijst wordt duidelijk dat steden in Friesland en Zuid-Holland het in het algemeen goed doen. Delft, Dordrecht, Den Haag en Rotterdam zijn allemaal in de Top 10 te vinden, en ook Sneek, Harlingen en Leeuwarden staan stuk voor stuk hoog in de lijst.
Helemaal onderaan de lijst, op plaats 27 en 28, staan Breda en Tilburg. De Noord-Brabantse steden hebben de laagste gemiddelde beoordeling van de Nederlandse Ranglijst. Amsterdam was vorig jaar laatste op de lijst, maar eindigt dit jaar op plek 26.

*Nederlandse provincies*
In de ranglijst voor provincies komt Friesland als beste uit de bus, gevolgd door Overijssel en Utrecht. Noord-Holland komt op de laatste plaats.


*Geen goede hotels?*
Het feit dat een bestemming laag scoort wil niet zeggen dat hier geen goede of zelfs uitmuntende hotels te vinden zijn. Als een bestemming scoort op de ranglijst wil dat zeggen dat de hotels gemiddeld gezien lager scoren dan bij andere bestemmingen het geval Is. Het percentage laagscorende hotels zal rond deze bestemming dus hoger zijn. Goede hotels zijn er uiteraard ook; je zult er echter net iets beter naar moeten zoeken.

*Over trivago*
Op www.trivago.nl vinden reizigers het ideale hotel tegen het beste tarief. trivago is een metazoekmachine voor hotelprijzen, waar de prijzen van meer dan 700.000 hotels worden vergeleken op meer dan 200 boekingssites. Gecombineerd met 140 miljoen geïntegreerde hotel reviews en meer dan 14 miljoen foto’s is trivago de ideale bron voor objectieve en onafhankelijke hotelinformatie. Sinds haar oprichting in 2005 is trivago uitgegroeid tot een internationaal fenomeen met maar liefst 80 miljoen bezoekers per maand.

Overig nieuws