WC-bedieningsplaten nu ook in trendkleur matzwart

15 oktober 2020 | Redactie

Zwart wordt in de badkamer steeds vaker toegepast als kleurrijk statement. Viega speelt in op deze trend en biedt de WC-bedieningsplaten uit het Visign for Style-programma nu ook in matzwarte uitvoering.

Om zwart kan niemand meer heen. Niet alleen in de leefruimten, maar ook in de badkamer wordt deze trendkleur in 2020 gebruikt om onderscheidende, spannende accenten aan te brengen – elegant, extravagant of puristisch. Net zo gevarieerd zijn de Visign for Style WC-bedieningsplaten van Viega die zich daarmee lenen voor een eenduidige interieurvormgeving.

Vier designvarianten

Visign for Style 20 is een designklassieker uit het Visign bedieningsplaten-programma. In de nieuwste look zijn de contouren van de bedieningsplaat nog scherper en werd de gevoelsbeleving nog beter en de techniek geactualiseerd. De meest opvallende designkenmerken blijven de ronde spoelknoppen in combinatie met de rechthoekige vorm van de bedieningsplaat.

De franjeloze rechtlijnigheid staat daarentegen symbool voor de Visign for Style 21. De asymmetrische verdeling van de vlakken in twee bedienvlakken doet denken aan het design van hoogwaardige lichtschakelaars en is daarnaast volledig zelfverklarend. Het grote bedienvlak is voor de grote, het kleine bedienvlak voor de kleine spoelhoeveelheid.

De enigszins vloeiende contouren en rondingen van de Visign for Style 23 spelen in op de trend naar een emotionele woonomgeving. Een fraai vormgevingsdetail bij deze bedieningsplaat zijn de bedienvlakken die tot de rand van de bedieningsplaat doorlopen. De afgeronde hoeken van de bedieningsplaat herinneren aan de vorm van een smartphone.

Waar normaal gesproken de knoppen van de bedieningsplaat horizontaal naast elkaar staan, heeft de designer bij de Visign for Style 24 voor een andere weg gekozen. De drukvlakken staan hier verticaal onder elkaar wat nog eens esthetisch wordt benadrukt door hun plek in het midden van de plaat en de heldere lijnvoering.

De Visign for Style WC-bedieningsplaten wordt vervaardigd uit hoogwaardig kunststof en zijn matzwart gecoat. De kleurtoon harmonieert uitstekend met talrijke zwarte armaturen van uiteenlopende producenten. Bovendien is de krasbestendigheid van het gecoate oppervlak in een test succesvol aangetoond: het matzwarte uiterlijk blijft behouden.

Over Viega

Met wereldwijd meer dan 4.000 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek. Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op vier locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt. Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw.

De start van de familieonderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60’er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Tegenwoordig worden producten van Viega wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: