Weer meeste werkongevallen in horeca

5 augustus 2013
Weer meeste werkongevallen in horeca

Wie in de horeca werkt, loopt het meeste risico op een arbeidsongeval. De branche is volgens recente cijfers van het CBS wederom koploper wat betreft lichamelijk letsel of geestelijke schade
door een ongeval tijdens het werk. 11 procent van alle werknemers in de horeca maakte vorig jaar een ongeval mee. In verreweg de meeste gevallen leidde dit niet tot een ziekteverzuim. De meeste werknemers die een ongeluk hadden, stonden binnen een dag weer op de werkvloer.

*Beetje verbetering*
Een jaar eerder, in 2011, was de horeca ook al koploper in het aantal arbeidsgerelateerde ongelukken. Er treedt wel lichte verbetering op. In 2011 werden er 25.600 ongevallen in de horeca geregistreerd, goed voor 13 procent van alle werknemers. Vorig jaar waren dat er 21.700.


Veiligheid.nl heeft de campagne 'Sjaak in de horeca' in het leven geroepen om het aantal ongevallen terug te dringen. De campagne vraagt werkgevers in de horeca meer aandacht en zorg aan de veiligheid van het personeel te besteden. Het doel is om werkgevers en hun personeel bewust te maken van klein gevaar in het werkgedeelte.

Meer informatie
Op de website van "SJAAK";http://www.werkveilig.nu/csi/horeca.nsf/content/horeca-home staan tips, gratis tools en informatie. Op een andere website, "Checkjewerkplek.nl":http://checkjewerkplek.nl/ kan men achterhalen hoe het is gesteld met de veiligheid van een onderneming.

De campagne is in samenwerking met KHN, het bedrijfschap Horeca & Catering, de verschillende vakbonden en VeiligheidNL ontwikkeld.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws