Wijnproeven met topsommelier

31 augustus 2015 |
Wijnproeven met topsommelier<

Wijnproeven met voormalig elBulli sommelier Lucas Payà, het is een vinologisch buitenkansje voor bezoekers van Gastvrij Rotterdam. De wijnproeverij
met Payà is één van de 125 programmaonderdelen van de horecavakbeurs die van 21 tot en met 23 september in Ahoy Rotterdam plaatsvindt. Diverse workshops, masterclasses, proeverijen en demonstraties beloven de smaakpapillen van de bezoekers te prikkelen. Met als één van de programma onderdelen, de uitreiking van de Falco Eleonorae Award. Vanaf 1 september staat het volledige programma online.
elBulli
Gastvrij Rotterdam opent als horecavakbeurs dit jaar voor de derde keer haar deuren. Van maandag 21 t/m woensdag 23 september staat Ahoy volledig in het teken van horeca en gastronomie. Eregast is Lucas Payà, die vijf jaar lang als sommelier bij het legendarische restaurant elBulli werkte. Tijdens alle drie de beursdagen zal hij aanwezig zijn om bezoekers kennis te laten maken met Coravin, een nieuw wijnconcept dat het mogelijk maakt om wijn per glas te schenken zonder de gehele fles te openen of leeg te drinken. Door middel van een blind tasting kunnen bezoekers zelf deze revolutionaire wijze ervaren van wijn drinken, serveren en verkopen.

Uitreiking Falco Eleonorae Award
Duurzaamheid kan ook uit de horecabranche niet meer worden weggedacht. De Falco Elenorae Award wordt uitgereikt door de Griekse ambassadeur, mevrouw Paraskevi Angelatou, tijdens Gastvrij Rotterdam en is een erkenning voor horecalocaties die goed op weg zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit jaar zal restaurant Paisan uit Hilversum deze prijs mogen ontvangen. Tijdens de uitreiking worden heerlijke, duurzame gerechten bereid door de winnaar van de prijs van vorig jaar, chef-kok Mark Baan van het Erasmuspaviljoen. De uitreiking en kookdemonstratie zullen plaatsvinden op dinsdag 22 september van 13:00 – 14:00 uur op het Dit Smaakt naar Meer! Paviljoen.

Oer-Hollandse trots
Op het KookWeiland verzorgt onder andere een collectief van vijf toonaangevende foodspecialisten bijzondere combinaties van oer-Hollandse ingrediënten. SVH Meesterkok Niels van den Berg geeft een voorproefje van de keuken van het najaar. Iedere dag geeft hij één demonstratie met mooie najaars producten als Hollands wild, brood van biologisch graan uit de Flevopolder, bijzondere boerenkaas, Limburgs Kloostervarken en groente en fruit van gepassioneerde telers zal hij bezoekers verrassen.

Achtergrond
De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is een coproductie van Ahoy Rotterdam en Match+ dat wereldwijd internationale evenementen organiseert. Gastvrij Rotterdam is gratis toegankelijk voor professionals werkzaam in de horecabranche en in het bezit van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode. Zonder uitnodiging kost een toegangskaart € 40,00. Let op: De beurs is alleen toegankelijk voor personen boven de 18 jaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: