Wijnproeven met topsommelier

31 augustus 2015 |
Wijnproeven met topsommelier

Wijnproeven met voormalig elBulli sommelier Lucas Payà, het is een vinologisch buitenkansje voor bezoekers van Gastvrij Rotterdam. De wijnproeverij
met Payà is één van de 125 programmaonderdelen van de horecavakbeurs die van 21 tot en met 23 september in Ahoy Rotterdam plaatsvindt. Diverse workshops, masterclasses, proeverijen en demonstraties beloven de smaakpapillen van de bezoekers te prikkelen. Met als één van de programma onderdelen, de uitreiking van de Falco Eleonorae Award. Vanaf 1 september staat het volledige programma online.
elBulli
Gastvrij Rotterdam opent als horecavakbeurs dit jaar voor de derde keer haar deuren. Van maandag 21 t/m woensdag 23 september staat Ahoy volledig in het teken van horeca en gastronomie. Eregast is Lucas Payà, die vijf jaar lang als sommelier bij het legendarische restaurant elBulli werkte. Tijdens alle drie de beursdagen zal hij aanwezig zijn om bezoekers kennis te laten maken met Coravin, een nieuw wijnconcept dat het mogelijk maakt om wijn per glas te schenken zonder de gehele fles te openen of leeg te drinken. Door middel van een blind tasting kunnen bezoekers zelf deze revolutionaire wijze ervaren van wijn drinken, serveren en verkopen.

Uitreiking Falco Eleonorae Award
Duurzaamheid kan ook uit de horecabranche niet meer worden weggedacht. De Falco Elenorae Award wordt uitgereikt door de Griekse ambassadeur, mevrouw Paraskevi Angelatou, tijdens Gastvrij Rotterdam en is een erkenning voor horecalocaties die goed op weg zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit jaar zal restaurant Paisan uit Hilversum deze prijs mogen ontvangen. Tijdens de uitreiking worden heerlijke, duurzame gerechten bereid door de winnaar van de prijs van vorig jaar, chef-kok Mark Baan van het Erasmuspaviljoen. De uitreiking en kookdemonstratie zullen plaatsvinden op dinsdag 22 september van 13:00 – 14:00 uur op het Dit Smaakt naar Meer! Paviljoen.

Oer-Hollandse trots
Op het KookWeiland verzorgt onder andere een collectief van vijf toonaangevende foodspecialisten bijzondere combinaties van oer-Hollandse ingrediënten. SVH Meesterkok Niels van den Berg geeft een voorproefje van de keuken van het najaar. Iedere dag geeft hij één demonstratie met mooie najaars producten als Hollands wild, brood van biologisch graan uit de Flevopolder, bijzondere boerenkaas, Limburgs Kloostervarken en groente en fruit van gepassioneerde telers zal hij bezoekers verrassen.

Achtergrond
De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is een coproductie van Ahoy Rotterdam en Match+ dat wereldwijd internationale evenementen organiseert. Gastvrij Rotterdam is gratis toegankelijk voor professionals werkzaam in de horecabranche en in het bezit van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode. Zonder uitnodiging kost een toegangskaart € 40,00. Let op: De beurs is alleen toegankelijk voor personen boven de 18 jaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: