Winnaar NK Hotelreceptionist in het zonnetje gezet

24 maart 2016
Winnaar NK Hotelreceptionist in het zonnetje gezet

Medewerker van The College Hotel Daan van Splunteren werd door zijn collega’s in het zonnetje gezet. Daan wist namelijk een bijzondere
prestatie neer te zetten door het NK Hotelreceptionist te winnen. Drie dagen lang streden 157 mbo-studenten in de RAI in Amsterdam om deze felbegeerde titel. Met name door de manier waarop hij omging met lastige klanten, wist Daan de titel in de wacht te slepen. Een prachtige overwinning waar ook het management van het hotel enorm trots op is.

*Op naar het EK!*
Restaurantmanager Jeroen Boekel: “Daan heeft het geweldig gedaan. Deze overwinning vieren we graag met hem. Met deze titel heeft hij zich ook nog eens geplaatst voor het Europees kampioenschap in december in Göteborg. Wij zullen hem met alle plezier de komende maanden begeleiden op weg naar deze internationale wedstrijd.”

*Leerhotel*
De begeleiding van Daan op weg naar het Europees kampioenschap sluit uitstekend aan bij het unieke studenten concept van The College Hotel. Als leerhotel bestaat de helft van het uitvoerend personeel namelijk uit studenten van diverse hotelscholen. Zo biedt The College Hotel hen de mogelijkheid om in een deluxe boutique omgeving en onder begeleiding van professionals op operationeel, commercieel en administratief gebied werkervaring op te doen.
Skills Heroes De wedstrijd was onderdeel van de Skills Heroes, dé nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten dat jaarlijks wordt georganiseerd door Skills Netherlands samen met ROC Amsterdam en Flevoland. Doel van Skills Heroes is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

De deelnemers kwamen van 47 verschillende mbo-scholen. Meerdere winnaars konden zich plaatsen voor EuroSkills 2016, het EK voor beroepen van 1 tot en met 3 december in het Zweedse Göteborg. Zo'n 500 Europese jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 30 landen.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws