Winnaars van Innovation Award 2014

13 januari 2014 |
Winnaars van Innovation Award 2014

Op de eerste dag van de Horecava staat het Innovatieplein o.a. in het teken van de uitreiking van de Innovation Awards. In de categorie Food & Beverage, Interior Design,
Equipment & Services en Concepts & Co-creation werden de prijzen uitgereikt.

Food & Beverage
Flammkuchen heeft de Innovatie Award gewonnen in de categorie Food & Beverage. De jury vond dat deze winnaar vooral nagedacht had over de marktbehoefte. "Alles klopt bij dit product. De prijs is goed en de beleving van het product past bij de gast", aldus het jurycommentaar. Flammkuchen is een flinterdunne hartige plaatkoek.



Interior & Design
PhoneBob is de winnaar in de categorie Interior & Design. De jury waardeerde vooral de vormgeving van de genomineerden producten. "Vooral de mooie vormgeving voor de oplossingen viel ons op." PhoneBob is een oplader voor mobiele telefoons die geserveerd worden aan tafel zodat gasten optimaal gebruik kunnen maken van hun mobiele diensten.



Equipment & Services
Het Gastologie bordspel won, naast de Overall prijs, ook de award in de categorie Equipment & Services. De jury roemde de diversiteit van nieuwe digitale toepassingen met eenvoudigheid.



Concepts & Co-creation
Ecodish won de prijs in de categorie Concepts & Co-creation. Jurycommentaar: "Het is niet alleen een leuk idee, maar je kunt er ook daadwerkelijk business mee maken." Ecodish is een vaatwasmiddel dat 100 procent veilig is voor mens en dier.



Duurzaamheid
Voor de veertiende keer werden de Innovatie Awards uitgereikt. Juryvoorzitter Hayk Simons: "Op dit moment moet je je kunnen onderscheiden. Vooral nu de horeca steeds meer concurrentie ondervindt van van supermarkten. Je ziet een verschuiving naar duurzaamheid. Ook de digitale wereld zie je opkomen. De wisselwerking tussen nieuwe technologieën en gastvrijheid zagen we terugkomen bij de inzendingen."

Door Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar 'Hotel Website of the Year 2021'

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: