Zikavirus treft toerisme Suriname

29 februari 2016
Zikavirus treft toerisme Suriname

Vliegtickets.nl heeft onderzoek gedaan naar de impact van het zikavirus. En deze is groot te noemen. Vooral Suriname laat een sterke daling in
reizigers zien. Sinds medio januari 2016 raadt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu reizigers af om naar bestemmingen te gaan waar zika is geregistreerd. Op dit moment heeft de epidemie zich verspreid in een veertigtal landen.

*Reisadvies*
Reizigers hebben rekening gehouden met het reisadvies van gezondheidsinstanties. In de afgelopen vier weken is een forse afname gemeten in het aantal boekingen en verkochte tickets naar Midden- en Zuid-Amerika, respectievelijk een daling van 33,8 procent en 33,6 procent, ten opzichte van de voorgaande vier weken. In dezelfde periode zijn er overall 4,6 procent meer boekingen gemaakt. Dit maakt de daling van het aantal geboekte tickets naar Midden- en Zuid Amerika nog opvallender.

*Geen Zuid-Amerika? Dan naar Afrika, Noord-Amerika of Azië*

*De landen die in deze periode de sterkste dalingen laten zien, zijn:*

Suriname (- 57,7 procent);
Colombia (- 22 procent);
Nederlandse Antillen (- 11,1 procent).


*Alternatief geboekte bestemmingen zijn:*

Afrika (+ 11,6 procent);
Noord-Amerika (+ 5,9 procent);
Azië (+ 5,8 procent).


~Op de kaart: gebieden die getroffen zijn door het zikavirus~

Sander van Veen, marketingmanager bij Vliegtickets.nl, zegt deze ontwikkeling nauw te volgen: “De aanzienlijke daling in boekingen naar deze gebieden toont aan dat het zikavirus een belangrijk onderwerp is in de keuze van bestemming van onze klanten. Wij zien echter ook dat het zikavirus onze klanten er niet van weerhoudt om in het vliegtuig te stappen op weg naar andere gebieden en we proberen ze zo goed mogelijk te adviseren over alternatieve bestemmingen.”

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws