U heeft gezocht op : Heineken

3 februari 2021 Interview Longread
Marcel van Aelst: een halve eeuw hotelier

Marcel van Aelst; een monument binnen de hotellerie. Vijftig jaar geleden pakte hij het vliegtuig naar Tokio, om via vele internationale omzwervingen in de jaren ’90 general manager te worden in inmiddels ‘zijn’ Hotel Okura Amsterdam. Hij schoot door naar de top van het bedrijf. Ee ...

8 december 2020 Interview Longread
Hotel & Restaurant Wesseling: Verdienmodel COVID-19

Het coronavirus heeft Nederland nog steeds in de houdgreep. Heel Gall-- pardon, heel Nederland? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overwel-- aan Covid-19. (Met dank aan Goscinny & Uderzo.) ‘Veertig procent meer omzet dan vorig jaar.’ Hoorden we dat goed ...

11 november 2020 Gastronomie Den Haag
Sterrenrestaurant Calla's kookt in Boutique Hotel Corona

Aan het Buitenhof in Den Haag treft u het oudste viersterrenhotel van de stad, Boutique Hotel Corona. Op zaterdag 28 november verhuist het enige Haagse Michelinster-restaurant Calla's naar deze locatie voor een unieke samenwerking. Exclusief voor de gasten van Boutique Hotel Corona zal sterre ...

16 oktober 2020 Interview
Jonge Honden: wereldreiziger William Berkhoff landt in Hotel De L'Europe

De hotellerie is net als iedere andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun ontwikkelde visie uit te rollen. Hoe kijkt de jonge generatie hotelmanagers tegen deze dynamische branche aan? In de serie Jonge Honden portretteert Hospitality Management jonge ho ...

2 september 2020 Achtergronden
De L'Europe Amsterdam vormt nieuwe creatieve ontmoetingsplek

De vernieuwde vleugel van hotel De L'Europe Amsterdam - 't Huys - opent haar deuren voor creatieve ondernemers en merken door ruimtes aan te bieden als atelier, residentie of inspirerende werksuite. 't Huys - dat begin dit jaar opende - biedt zowel hotelgast als Amsterdammer Original Ams ...

12 juni 2020 Branded Content
Culinaire mogelijkheden binnen de anderhalvemetersamenleving

De coronacrisis heeft gezorgd voor een nieuwe realiteit, een realiteit die hotelprofessionals en hotelondernemers heeft gedwongen om na te denken over de invulling van de ‘anderhalvemetersamenleving’. Een manier om in de keuken verantwoord te werken, is met de producten die Sligro onder ...

5 juni 2020
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &# ...

30 maart 2020 Interview Corona
Oproep: "Leveranciers, denk alsjeblieft mee met ons"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit negende hoofdstuk b ...

21 februari 2020 Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon ...

2 oktober 2019
Marco Borsato opent vernieuwde meeting center Courtyard Amsterdam Airport

Claus bestaat 50 jaar en is met de recente grote uitbreiding van het hotel klaar voor de toekomst. Dit was voldoende reden voor een groots evenement om dit te vieren, waarbij het vernieuwde Courtyard by Marriott Amsterdam Airport officieel werd geopend door niemand minder dan Marco Borsato. De ou ...

2 september 2019 Hotelketens
Mercure lanceert diverse biercocktails

Mercure Hotels staat al sinds jaar en dag bekend om zijn culinair imago en de verbondenheid met de lokale omgeving. Vandaag gaat Mercure met een selectie aan eigenbiercocktails een stap verder in zijn horecaconcept. Maar liefst 11 Mercure hotels in België en Nederland hebben samen met brouwerij ...

7 juni 2019
De L’Europe presenteert 'Marie': nieuwe zomerse brasserie

Een plek waar iedere dag de zomer gevierd wordt, compleet in Zuid-Franse stijl, lanceerde De L’Europe Amsterdam gisteren haar ‘Marie’ op het nieuwe terras ‘Sur l’eau’ tijdens de jaarlijkse Lobster Party. Omringd door planten, de geur van lavendel en de Proven&cced ...

10 mei 2019 Interview Longread
Zussen nemen hotel over: ''Stel je voor dat we deze kans gemist hadden''

‘Prins Stefan 2019’ staat op het bordje dat op de gevel prijkt. En pal voor de deur, op een leuk pleintje met een prachtig stadhuis, ligt pontificaal een reusachtige koningskroon. Die prins Stefan hoort uiteraard bij het carnaval - net als Hotel de Kroon. Iedereen die even rondkijkt in d ...

7 maart 2019 Hotelbouwplannen
Hotel Heineken Hoek mag gebouwd worden

Op de plek van de Heineken Hoek op het Leidseplein in Amsterdam mag een hotel gebouwd worden. Dit heeft de Raad van State vorige week bepaald. In het nieuwe pand, ontworpen door MVSA Architects, komt ook weer een grand café. De kwestie sleept zich al ruim tien jaar voort... Twee jaar geled ...

10 april 2018 Mensen
Nieuwe directeur De L'Europe Amsterdam

Edward J.J. Leenders wordt per 1 mei 2018 benoemd tot nieuwe Algemeen Directeur van De L’Europe Amsterdam. Hiermee volgt hij de heer Tom J. Krooswijk op, een zeer ervaren en betrokken hotelier in hart en nieren, die zich 9 jaar met veel passie heeft ingezet voor het succes van het vijfsterrenh ...

4 oktober 2017 Hotelbouwplannen
Streep door bouwplannen hotel Heineken Hoek Amsterdam

De bestuursrechter zet een streep door de bouwplannen van een hotel in de Heineken Hoek op het Leidseplein in Amsterdam. Dit staat in het Parool. De gemeente moet van de rechter de vergunningen opnieuw beoordelen. De eigenaren van het pand (Caransa en brouwerij Heineken) willen er een hotel van ze ...

22 september 2017
Studenten van 12 internationale hotelscholen werken samen met top CEO's

Hotelschool The Hague organiseert van 9 -12 oktober 2017 de vierde jaarlijkse Genio Worldwide Innovation Summit (voorheen bekend als Hospitality Innovation Summit), op de campus in Amsterdam. Tijdens dit evenement krijgen studenten van een selecte groep ...

11 augustus 2017 Gastronomie
Uniek 8-gangen 'Quatre Mains diner'

Bord’Eau Restaurant Gastronomique is terug van weggeweest in het Amsterdamse Hotel De L’Europe en maakt zich op voor een nieuw seizoen met onvergetelijke momenten. Het culinaire seizoen start met de unieke samenwerking tussen Executive Chef Richard van Oostenbrugge en Chef Thomas Bü ...

3 juli 2017 Events
Duitse sterrenchef Thomas Bühner te gast in De L'Europe

Twee Michelinsterren chef Richard van Oostenbrugge en drie Michelinsterren chef Thomas Bühner uit Osnabrück, Duitsland, slaan de handen ineen tijdens een uniek 'Quatre Mains' diner op zondag 17 september 2017. Geniet van de pure smaken en Franse technieken van Van Oostenbrugge geco ...

27 juni 2017 Interview Longread
Interview: Mariëlle van der Hilst-de Haas leidt Hotel Corona 21e eeuw binnen

Als de muren van Hotel Corona konden spreken, dan hadden we die ook geïnterviewd. Het hotel is immers gevestigd in drie panden die honderden jaren oud zijn. Het was in het verleden een 'koffiehuys', waarna het een logement annex wijnhuis werd, vervolgens een sociëteit en tot slot weer een hotel. D ...

23 juni 2017
Kruisherenhotel Maastricht wint Dutch Hotel Award 2017

Op donderdag 22 juni is Kruisherenhotel Maastricht uitgeroepen tot winnaar van de Dutch Hotel Award 2017. Tijdens het Hotel Management Diner van Misset Horeca werd de prijs uitgereikt aan het managementteam van het enige vijfsterrenhotel van Limburg. Dutch Hotel Award 2017 Bastiaan Klomp, direct ...

27 februari 2017 Hotelbouwplannen
Verzet tegen komst Heineken Hoek

De Vereniging Vrienden van Amsterdamse Binnenstad (VVAB) stapt naar de rechter om de bouw van het nieuwe hotel Heineken Hoek aan het Leidseplein tegen te houden. De vereniging wil dat de rechter de afgegeven vergunning voor de bouwplannen van het hotel wordt vernietigd. Het beroemde Amsterdamse ...

30 december 2016 Interview
Hospitality Management 25 jaar, Hotel de l'Europe: Overleg is het halve werk

Alles wordt er in hoofdletters geschreven: HOTEL DE L’EUROPE, RESTAURANT EXCELSIOR... Dat mag ook wel, want dit hotel met restaurant, bistro en bar - en een consulaat - ligt prominent aan het Rokin, tegenover de Munttoren. Het is een statig gebouw. De gasten in het restaurantgedeelte kijken in ...

29 november 2016 Hotelbouwplannen
easyHotel Amsterdam Arena Boulevard geopend

Vol trots opent easyHotel haar tweede vestiging in de hoofdstad: easyHotel Amsterdam Arena Boulevard. De nieuwe vestiging telt 131 kamers en is daarmee de grootste easyHotel locatie in de Benelux tot nu toe. Het nieuwe hotel bevindt zich op een strategische plek in Amsterdam-Zuidoost, te midden van ...

1 november 2016 Interview Longread
Interview: slapen in een industriële ruïne

In Nederland zijn pretparken met daarbij behorende hotels schaars. Net over de Nederlandse grens vinden we in Duitsland Wunderland Kalkar, het bekende project van ondernemer Hennie van der Most. Met 1000 bedden, verdeeld over 435 kamers, is het hotel van Wunderland Kalkar een van de grootste in de r ...

31 oktober 2016 Achtergronden
Gasten tappen biertje op hotelkamer The Albus

Vanaf 28 oktober 2016 kunnen gasten die een suite of een appartement boeken in design hotel The Albus in Amsterdam hun eigen ijskoude Heineken biertje tappen met de THE SUB® thuistap. Alle kamers in The Albus waren al voorzien van een Nespresso koffiemachine waar gasten onbeperkt van kunnen g ...

1 augustus 2016
Heineken ziet Europese biermarkt herstellen

Heineken heeft in het eerste halfjaar van 2016 4,1% meer bier verkocht. Krimpende afzetvolumes in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa, werden ruimschoots goed gemaakt door groei in Europa en opkomende markten in Azië en Latijns-Amerika. Dat blijkt uit de resultaten die Heineken maandag hee ...

4 juli 2016 Hotelbouwplannen
Heineken Hoek in Amsterdam wordt een hotel

Het beroemde Amsterdamse Grand Café de Heineken Hoek wordt een grand café en hotel van zes verdiepingen. Eigenaar Caransa en brouwer Heineken willen het oude pand slopen en vervangen door een gebouw met een glazen gevel. De vergunningsaanvraag ligt al bij de gemeente en het ontwerp i ...

25 mei 2016
Robèr Willemsen voorgedragen als nieuwe voorzitter KHN

Koninklijke Horeca Nederland draagt volgende week dinsdag Robèr Willemsen voor als nieuwe voorzitter van KHN. Dat betekent dat de regionale vertegenwoordigers in de Ledenraad hem kunnen kiezen. KHN-woordvoerder Joris Prinssen benadrukt dat de leden de laatste stem hebben. Als de leden akkoord zijn ...

14 april 2016
Peru decor World Forum on Food Tourism

De Peruaanse hoofdstad Lima is van 27 tot en met 29 april 2016 het decor van het World Forum on Food Tourism. Na het succes van de eerste editie in 2015, organiseren PROMPERÚ en de United Nations World Tourism Organization (UNWTO), in samenwerking met het Spaanse Basque Culinary Center (BCC), dit ...

3 maart 2016
KHN stopt de procedure tegen brouwerijen

In april 2012 is KHN een juridische procedure gestart tegen brouwerijen Heineken, AB InBev, Grolsch en Bavaria. Doel: door de Nederlandse rechter laten vaststellen dat de brouwers onrechtmatig hebben gehandeld jegens hun horeca-afnemers door het kartel dat zij in de periode 1996-1999 hebben gevorm ...

19 januari 2016
Horecagrootheid koopt appartement voor 16 miljoen

Het allergrootste penthouse van Nederland vind je in Amsterdam-Houthavens, en het is verkocht aan horecatycoon Won Yip. Het appartement dat 1440 vierkante meter groot is, wordt op een waarde van 16 miljoen euro geschat. Appartement van Trump is zelfs kleiner Vorig jaar ging het 'Madonna penth ...

15 december 2015
Foodbranche loopt digitaal achter

In 2015 deden steeds meer Nederlanders hun dagelijkse boodschappen online. Online verkoop en marketing van voeding (food-commerce) blijft groeien en wint steeds meer aan populariteit. Er is afgelopen jaar een hoop gebeurd in food-commerce: denk eens aan Picnic, WhatsApp voor foodcampagnes en de D ...

16 november 2015
Nieuw hotel Jaz Amsterdam geopend (video)

De Steigenberger familie er een sinds afgelopen vrijdag een nieuw lid bij: Jaz Amsterdam. Het eerste hotel van Steigenberger’s nieuwe Jaz in the City-merk heeft zijn deuren geopend. Nederlands tintje Jaz Amsterdam staat voor gastvrijheid met een speciaal Nederlands tintje. Het hotel telt 247 ...

22 mei 2015 F&B Ondernemen
Welkom in een micro 24-uurscultuur

‘The times they are a changin’, zong Bob Dylan al in 1964. Anno 2015 is deze frase nog steeds actueel: er waait een frisse wind door het hotellandschap en het Volkshotel is voor veel hotels een lichtend voorbeeld. Zeker op het gebied van nightlife is het hotel ongeëvenaard binnen on ...

1 april 2015
Kleindochters Van der Valk openen restaurant

Twee kleindochters van Gerrit van der Valk, de tweeling Didi en Daniëlle, hebben gisteren hun eigen restaurant op het Marie Heinekenplein in Amsterdam geopend. Klassieke Van der Valk gerechten In het restaurant, dat toepasselijk de naam 'De Kleine Valk' heeft, zijn alle 'klassieke' Van der Va ...

11 februari 2015
Heineken is op dreef

Heineken zegt een goed jaar achter de rug te hebben. Er werd twee procent meer bier verkocht vergeleken met in 2013 en de winst steeg met elf procent naar 1,5 miljard euro. De eerste helft van het jaar was opvallend goed, mede door het goede weer en het WK voetbal. Van het merk Heineken werd 5,1 p ...

21 januari 2015
Bierprijzen weer hoger. Onverklaarbaar!

De grote bierbrouwers verhogen ook dit jaar hun prijzen met 3 tot 4 cent. Dat is opmerkelijk, aangezien de prijzen voor grondstoffen niet zijn gestegen. De uitzondering is Bavaria; dat is de enige grote brouwer die wel een marktconforme prijs hanteert. Bavaria stelt dat ze een verhoging aan klante ...

28 november 2014
Crowdfunding voor horeca Den Bosch

Zes ondernemers in Den Bosch slaan de handen ineen en gaan middels een crowdfundingactie gezamenlijk een bedrag van 245.000 euro ophalen. Onder de deelnemers vinden we restaurant Het Strand en Mieters Coffee & Vintage. Onbeperkt opscheppen Restaurant Het strand bestaat inmiddels ruim 6,5 jaar ...

10 oktober 2014
Hotel Corona heeft nieuw restaurant

Hotel Corona in Den Haag onthulde woensdag de nieuwe naam van zijn restaurant: BIT Grill and Cafe. Dat staat voor 'Best in Town' (BIT). Woensdag werd de nieuwe naam gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst, waar ook politici en ondernemers bij aanwezig waren. Herstart Het hotel maakte ...

19 september 2014
HAMPSHIRE RONDT HERFINANCERING AF

Hampshire Hospitality BV maakt vandaag bekend dat zij de herfinanciering van haar langlopende leningen heeft afgerond. Nieuwe middellange hypothecaire leningen zijn afgesloten door middel van een club deal met enkele Nederlandse banken. Foto: Saskia van Walsum Herfinanciering en kapitaalinjec ...

9 juli 2014
Nieuwe directeur horeca Heineken

Geert Minnart is de nieuwe commerciële directeur horeca van Heineken Nederland. Hiervoor bekleedde hij de functie van 'commercial director on trade' bij Alken-Maes. Deze functie behield hij ruim zes jaar. De functie is nagenoeg gelijk; enkel het merk verschilt. Een man met ervaring dus. Daarvo ...

19 mei 2014

InterContinental Hotels Group (IHG®) heeft officieel de opening aangekondigd van 2 hotels. Holiday Inn® Amsterdam Arena Towers & Holiday Inn Express® Amsterdam Arena zijn een unieke combinatie van beide merknamen onder één dak. Holiday Inn Amsterdam Arena Towers is het eerste hotel van Holida ...

19 mei 2014
Hotel op plek van Heineken Hoek

Er moet een hotel komen op de plek waar nu het beroemde café-restaurant Heineken Hoek zit. Het café is een goede bekende aan het Leidseplein van Amsterdam. Toch wil Heineken het gaan slopen en daarna herbouwen. Boven het nieuwe grandcafé zal dan een hotel komen. De planenn zijn inmiddels ingedi ...

7 april 2014
Accijns veel te hoog

Philip de Ridder is gestopt als algemeen directeur bij Heineken Nederland, maar verlaat het bedrijf niet zonder flink uit te halen naar het Nederlandse overheidsbeleid ten aanzien van accijnzen. In een interview met De Telegraaf haalt hij verwoestend hard uit naar het kabinet. Grensstreek De R ...

4 maart 2014
Bijeenkomst 'Met het glas op tafel'

Op 10 maart gaat de AF&BM (Association of Food & Beverage Management) weer de diepte in met het thema Beverage. Een aansprekend thema waar de combinatie tussen F&B, Fun, en Brains geheel tot zijn recht gaat komen. Workshops en proeverijen Op de locatie Huis ter Duin in Noordwijk is de verenigi ...

2 mei 2013
Eerste Hampton by Hilton geopend

Hilton Worldwide heeft zijn eerste Hampton by Hilton in Nederland geopend. Een tweede vestiging volgt binnenkort. Hampton by Hilton Amsterdam Airport Schiphol valt onder een franchiseovereenkomst met The Vincent Hotel Group, en heeft zijn eerste gasten vorige week verwelkomd. Een tweede hotel, Ham ...

30 januari 2013
Elke royal op 30 april zijn eigen hotel

Met de kroning van Willem-Alexander zullen veel royalty’s naar Amsterdam komen. Waar zullen ze overnachten? Samen met Vincent van Dijk zocht Hospitality Management naar passende adresjes. Hotelervaringsdeskundige en trendwatcher Vincent van Dijk van HBMEO heeft voor de diverse koningshuizen de ...

6 december 2012
Speel in op wensen Aziatische hotelgast

Tijdens de AF&BM Breakfastclub spraken culinair journalist Mara Grimm en fooddesigner Mariëlle Bordewijk over respectievelijk ontbijttrends in de horeca en de invloed van Aziatische culturen. Inspelen op de wensen van de Aziatische gast is een must. Nog even een kop koffie of thee om daarna ...

27 september 2012
Nieuwe partner voor AF&BM

ACS audiovisual solutions is de nieuwe Founding Partner van de Association of Food and Beverage Management (AF&BM). De AF&BM telt nu in totaal zeventien Founding Partners. Een goede match De samenwerking werd direct bekendgemaakt na afloop van de AF&BM themabijeenkomst die geheel in het teken ...

29 augustus 2012
Heineken 'Teken niet voor een vaste periode'

Philip de Ridder, algemeen directeur bij Heineken Nederland, gaf in zijn toelichting bij de presentatie van het bieronderzoek aan, dat de duur van de contracten moeten worden aangepast. Weg met financieringsrol "Mijn advies is aan café-eigenaren; teken niet voor een vaste periode van bijvoorbee ...

29 augustus 2012
Overhandiging onderzoek overstapgedrag biermarkt

In Nieuwspoort in Den Haag werd vandaag het onderzoek Overstapgedrag in de horecabiermarkt en motieven om dat wel/niet te doen overhandigd. Toevoeging op eerder onderzoek De voorzitter van de begeleidingscommissie van het onderzoek, Prof. dr. P.S.H. Leeflang overhandigde het rapport aan algemeen ...

29 augustus 2012
Onderzoek: horecazaken zijn brouwerij trouw

Uit onderzoek van KHN blijkt dat bijna 80 procent van de cafés met kelder- of fustbier een bijzondere binding met een brouwerij heeft. Slechts 15 procent van deze cafés is na 2005 overgestapt. Heineken het grootst Overige conclusies zijn dat de kleinere brouwerijen profiteren van een overstap ...

29 augustus 2012
Biermarkt moet worden ontgrendeld

Het onderzoek van EIM waaruit blijkt dat weinig Nederlandse cafés per jaar wisselen van brouwerij, is voor directeur KHN Lodewijk van der Grinten dé bevestiging dat de biermarkt op slot zit. Kaken op elkaar Van der Grinten gaf aan dat men geschrokken reageerde bij de publicatie van de eerste ...

11 april 2012 Drinks Achtergronden F&B
Speciaalbieren niet te stuiten

In Nederland drinken we per hoofd van de bevolking jaarlijks 72 liter bier. Een vijfde deel hiervan wordt geconsumeerd in de horeca. Hoewel het klassieke pilsje veruit het populairst is, zijn speciaalbieren, streekbieren en seizoensbieren bezig aan een stevige opmars. Ook alcoholvrije varianten word ...

15 februari 2012
Meer winst en omzet voor Heineken

Heineken heeft 2011 positief afgesloten. De bierbrouwer boekte meer winst en draaide een hogere omzet ten opzichte van het jaar 2010. Het resultaat werd gestuwd door een gunstig laatste kwartaal van 2011. Meevaller vs tegenvaller Waar het concern eerder dit jaar nog uitging van een vlakke nett ...

15 september 2011 Internationaal Ondernemen
Groesbeekse Secco in een historische ambiance

Nomen est omen. What's in a name? Wie kent niet Jan Compagnie en Jan Cordaat uit het werk van Potgieter? De eigenaar van de twee Courage-hotels in Nijmegen heet Geert-Jan Moed; voorwaar een naam die - in tijden van crisis - bij een ondernemende hotelier past. Deze voormalige bouwondernemer heeft ...

24 augustus 2011
AF&BM themadag over leren van foodretail

De AF&BM organiseert op 19 september de themabijeenkomst 'Horeca vs Foodretail'. Er wordt deze middag gekeken naar omzetkansen voor de horeca door inspiratie uit de foodretail. Thema's Enkele belangrijke thema’s in foodretail èn horeca zijn op dit moment: de nieuwe consument, formuledenken, f ...

19 mei 2011 Food F&B
Verschillende eetculturen, verschillende wensen

Tegen 2015 telt de wereld 10 miljard bewoners. De mondiale bevolkingsgroei vindt hoofdzakelijk plaats op andere continenten dan het onze. Met de daar steeds meer welvarende en meer reislustige middenklassen is het als Nederlandse hotelier goed om te weten wat straks de wensen aan tafel zijn van &ldq ...

17 mei 2011
De kracht van eventmanagement

Op het lommerrijke Papendal vond maandag 16 mei de AF&BM thema-bijeenkomst over events plaats. Na het welkomstwoord van Jochem Schellens vertelde Harry de Winter over zijn opleiding tot eventmanager, Mariska Woertman sprak vol vuur over de organisatie van de Redbull Air Races en Maikel Steur vertelt ...

28 januari 2011

Échte horeca-ondernemers kunnen van 31 januari t/m 3 februari hun hart ophalen tijdens de 57e editie van de horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht. De volle beursvloer en uitgebreide programmering beloven vier inspirerende dagen. Openingsprogramma ‘Dromen Durven Doen Delen’ Gastheer, vakman ...

16 december 2010
Twee nieuwe partners voor de AF&BM

Heineken en American Express zijn met ingang van 1 januari aanstaande nieuwe Founding Partners van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM). Dankzij de inmiddels 15 partners is het voor de AF&BM mogelijk om kennis en netwerk van de leden en de introducés te vergroten. Partners Naas ...

5 oktober 2010
Best of Amsterdam awards uitgereikt

Onlangs zijn de Best of Amsterdam Awards uitgereikt. In 55 categorieën werden even zoveel winnaars bekend gemaakt. Het Lloyd Hotel won de award Best Hotel, citizenM won Best Budget Hotel, terwijl Café Tabac tot Best Cafe werd verkozen. Restaurant De Kas won tweemaal een award (Best Restaurant en ...

24 september 2010
Heineken komt met nieuw horecaglas

Heineken introduceert vanaf 15 oktober een nieuw merkglas in de horeca: 'Ellipse'. Het innovatieve glas is niet alleen gebruiksvriendelijker maar ook lichter dan zijn voorganger ‘Galaxy’. Daarnaast maakt een slimmigheidje in het design het ook eenvoudiger het perfecte biertje te tappen. De Ellip ...

30 juni 2010
Horecatycoon Kooistra pleegde zelfmoord

Sjoerd Kooistra (59) heeft zelfmoord gepleegd. Dat blijkt uit sectie van de politie op het lichaam van de maandag dood aangetroffen zakenman, meldt de Volkskrant. Waarom Kooistra zelfmoord pleegde, is nog niet bekend. Zijn lichaam werd één dag voordat een ultimatum afliep voor het terugbetalen van ...

28 mei 2010
Bordeauxwijn La Tulipe nu ook schroefdop

Sterft de kurk langzaam uit? De Nederlandse wijnmaker Ilja Gort heeft in ieder geval, als eerste Bordeauxwijn in Nederland, besloten zijn La Tulipe Bordeauxwijn te bottelen met een schroefdop. Vanaf de oogst in 2009 werden zijn wijnen al voorzien van een schroefdop, nu volgt ook de Bordeaux. "Uit ee ...

18 mei 2010 Toerisme Achtergronden
Kansen met toeristen uit Brazilië, Rusland, India en China

In 2050 behoren Brazilië, Rusland, India en China tot de grootste economieën van de wereld. Een logisch gevolg van die enorme economische groei zal een toename van het aantal toeristen en zakenreizigers uit de zogeheten BRIC-landen zijn. Wie goed kijkt, ziet toeristen uit Brazilië, Ru ...

27 november 2009
Kolibrie en Heineken Brouwerijen slaan handen ineen

Kolibrie Horeca Payrolling en Heineken Brouwerijen zijn vanaf augustus 2009 een bijzonder partnership aangegaan. Kolibrie mag zich partner noemen van het StarBusiness Programma van Heineken Brouwerijen. Relaties van Heineken Brouwerijen die deelnemen aan dit bijzondere spaarprogramma kunnen sparen v ...

12 juni 2009
EMB Hotel Memphis Amsterdam vernieuwd!

Het EMB Hotel Memphis te Amsterdam werd gisterenavond feestelijk heropend na een intensieve renovatie. De genodigden werden in de watten gelegd en kregen een rondleiding door het gemoderniseerde hotel. Philip de Ridder, algemeen directeur van Heineken Nederland, feliciteerde de heer Brals met de suc ...

21 december 2007 Drinks F&B
De hotelbar verdient meer aandacht

De Nederlandse hotelbar is al lang niet meer een ruimte met toogkast en kastelein waar de vermoeide reiziger zijn drankje kan afhalen. Anno 2007 is de hotelbar een 'hotspot' waar het ook voor de niet-hotelgast goed toeven is. Hoe belangrijk is een goed concept? In kosmopolitische steden a ...

12 april 2007
Koninklijk Horeca Nederland eist prijsverlaging bier

Koninklijk Horeca Nederland is ontstemd over verboden prijsafspraken die volgens de Europese Commissie in de periode 1996-1999 tussen de Nederlandse bierbrouwers Heineken, Grolsch,Bavaria en het Belgisch-Braziliaanse InBev werden gemaakt. Koninklijk Horeca Nederland wil nu een transparantere markt ...

12 december 2006 Personeel Achtergronden
Een levendig visitekaartje

Onder hotelgasten geldt de kastelein of 'bartender' als een van de meest gewaardeerde medewerkers. Naar verluidt kiest menig hotelgast voor een bepaald hotel vanwege de toogkast en de man erachter. De bar is de huiskamer van de reiziger. Een echte hotelier kan niet anders dan investeren in z ...

1 juni 2006
Accor opent en sluit

China wordt steeds interessanter voor de hotellerie. Accor opende onlangs zelfs de deuren van twee nieuwe Sofitel-vestigingen op één dag: het Sofitel Galaxy Nanjing en Sofitel Zhongshan Golf & Resort. Voor het eind van het jaar komen er nog eens drie bij. Daarmee groeit het aantal Chinese vestigin ...

11 april 2004 Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: Lente

Het zelf innoverend vermogen van onze sector is niet erg groot. Gelukkig is dat niet zo’n probleem, want we zijn wel erg bedreven in het slim kopiëren van successen van anderen. Vooral de luchtvaart bleek een onuitputtelijke bron van inspiratie te zijn. Concepten als ‘business class ...

11 april 2004 Interview Longread
NH Hotels: Met de durf om af te wijken

Vraag aan Arco Buijs, de kersverse business unit director van NH Hotels Nederland, België en Afrika, wat er in Nederland aan de keten mankeert, en het antwoord komt onmiddellijk, zonder wikken of wegen: de naamsbekendheid. Buijs: ‘NH Hotels is nog geen begrip in Nederland. Daar moeten we ...

25 februari 2004 Columns Sander Allegro
Sander Allegro: Lente

Het zelf innoverend vermogen van onze sector is niet erg groot. Gelukkig is dat niet zo’n probleem, want we zijn wel erg bedreven in het slim kopiëren van successen van anderen. Vooral de luchtvaart bleek een onuitputtelijke bron van inspiratie te zijn. Concepten als ‘business clas ...

17 februari 2004 Interview
Interview Adriaan Grandia, Hotel de l'Europe

Alles wordt er in hoofdletters geschreven: HOTEL DE L’EUROPE, RESTAURANT EXCELSIOR... Dat mag ook wel, want dit hotel met restaurant, bistro en bar - en een consulaat - ligt prominent aan het Rokin, tegenover de Munttoren. Het is een statig gebouw. De gasten in het restaurantgedeelte kijken in ...

22 december 2002 Economie
Het hotel als statussymbool

Stel, je bent onroerendgoedmagnaat en je hebt nog wat geld over. Wat staat er dan mooier in de gebouwenportefeuille dan een idyllisch hotel? Steeds meer branchevreemde beleggers zien er wel wat in om hun geld in horecapanden te steken, zeker nu de kantorenmarkt lang niet meer zo zeker is als zij lan ...

25 februari 2002 Hotelbouwplannen Ondernemen
De strijd waar niemand bij gebaat is

‘Een hotel bouwen in hartje Amsterdam is heel interessant, maar levert erg veel problemen op,’ aldus hotelbouwer Gezinus Brals. Het profiel van een ervaren ondernemer met een curieus probleem: hij heeft alle vereiste vergunningen in huis, maar kan desalniettemin niet bouwen. Een coffeesh ...

2 juni 2001 Personeel Longread
Geld is geen oplossing, de loper uit voor werknemers

‘Ik wens je veel personeel.’ - Vroeger werd deze gelukswens nog wel eens gebruikt door ondernemers onderling; tegenwoordig zou het sarcastisch klinken. De personeelstekorten zijn nergens zo groot als in de horeca. De oplossing wordt onder andere gezocht in het werven van mensen uit nieuw ...

2 september 2000 Achtergronden Longread
Hotelbars nog onvoldoende benut

Een kernactiviteit is het niet, maar toch moet de rol van de bar in een hotel niet onderschat worden. Het extern ‘vermarkten’ van die bar komt evenwel nog nauwelijks voor. Niettemin lijken de hotelbars voorzichtig de concurrentie aan te gaan met de cafés. Ook de bar wordt in toene ...

12 december 1999
De kracht van een merk

Gastvrijheid kent vele vormen. Met het vergroten van het aantal aanbieders van gastvrijheid, en het steeds grilliger wordende gedrag van de consument, is er een vorm bij gekomen: de herkenbare gastvrijheid. Een horecabedrijf kan zich individueel als sterk merk positioneren of profiteren van de uitst ...

11 september 1996 Longread
Themakamers worden een trend

Een hotel kan zich op verschillende manieren profileren. Speciale arrangementen, verwen-weekeinden, een fraaie ligging, stuntprijzen et cetera. Wie echter meer wil dan een reguliere hotelkamer moest tot voor kort goed zoeken. Maar daar komt geleidelijk verandering in. Steeds meer hotels geven hun in ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: