Pauline Verhoef volgt Mathilde van der Weerd op als directeur Quality Lodgings

Auteur: redactie
Personalia 7 november 2023
Pauline Verhoef volgt Mathilde van der Weerd op als directeur Quality Lodgings

Quality Lodgings, de collectie van kwaliteitshotels, maakt bekend dat Pauline Verhoef met ingang van december 2023 de rol van directeur op zich zal nemen. Verhoef volgt Mathilde van der Weerd op, die de afgelopen 3 jaar als directeur van Quality Lodgings heeft gefunctioneerd.

Van der Weerd gaat een nieuwe uitdaging aan als general manager van het binnenkort te openen hotel The Diamond, gevestigd bij de nieuwe Heineken Hoek en verschillende verrassende F&B concepten gelegen aan het Leidseplein in Amsterdam, een participatie van het moederbedrijf Q Hospitality Group.

“Timing is everything”, zegt Van der Weerd, soms komen nieuwe uitdagingen precies op het juiste moment. “Ik heb met ontzettend veel plezier gebouwd aan de collectie en het fundament van Quality Lodgings. De hoteliers hebben mij persoonlijk geïnspireerd om ook zelf weer als hotelier aan de slag te gaan en mij doen besluiten om niet enkel de pre-opening van The Diamond te begeleiden, maar ook na opening (voorzien Q2 volgend jaar) te blijven bouwen aan deze prachtige nieuwe locatie in hartje Amsterdam. Dat is niet te combineren met het directeurschap bij Quality Lodgings en Pauline is de juiste collega om de prachtige collectie aan over te dragen.”

Q Hospitality Group (voorheen EHM Group) nam eind 2019 Quality Lodgings over en stelde Sander Allegro en later Mathilde van der Weerd aan voor de uitrol van een nieuw strategisch plan waarin de vier pijlers centraal staan: Media, Sales & Marketing, Community en Benefits. Sinds haar aantreden in december 2020 heeft van der Weerd een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en groei van de organisatie. Onder haar leiding heeft Quality Lodgings talloze mijlpalen bereikt, waaronder de lancering van de vernieuwde QL Guide, de website, diverse partnerships, de zakelijke app My QL en de oprichting van QL College om jong hospitality talent te ondersteunen.

Trots

Mathilde van der Weerd kijkt met trots terug op haar tijd als directeur van Quality Lodgings en de tal van nieuwe mogelijkheden welke zijn toegevoegd voor de aangesloten hotels: “Afgelopen maand hebben we nog onze zakelijke app My QL gelanceerd, hét verzamelpunt voor je QL lidmaatschap. Via de app kunnen hoteliers en partners gemakkelijk contact met elkaar opnemen en online trainingen aanbieden voor medewerkers. Bovendien zijn er onlangs twee waardevolle inkoopdeals gesloten, namelijk met horecagroothandel Hanos en Property Management Systeem Mews, wat de inkoopvoordelen voor de aangesloten hotels aanzienlijk vergroot.”

Quality Lodgings zit in de lift en heeft onlangs zeven ‘new discoveries’ verwelkomd. Voor de komende jaren zijn de ambities hoog. Pauline Verhoef brengt een schat aan ervaring en expertise in de hotelsector met zich mee en staat klaar om deze ambities te verwezenlijken. Vanaf 2008 was ze commercieel directeur bij wellnessresort Thermae 2000 en later combineerde ze deze functie met de commerciële verantwoordelijkheid voor meerdere locaties. Eerst als marketingdirecteur van Apollo Hotels en na de verkoop in 2018 vervulde ze de rol van commercieel directeur van Q Operations. Haar enthousiaste ondernemersgeest en geloof in een gezonde work-life balance maken haar de perfecte match voor Quality Lodgings.

Pauline Verhoef stelt: "Ik ben verheugd om deel uit te maken van Quality Lodgings en kijk ernaar uit om samen te werken met dit bevlogen team en de prachtige collectie van hoogwaardige, culinaire hotelervaringen in Europa te ondersteunen. Sander Allegro, Chairman Quality Lodgings: “Als iemand begrijpt hoe belangrijk quality time is en hoe goed onze mooie locaties passen in dit profiel, is het wel Pauline en ik kijk ernaar uit om de komende jaren met haar aan het roer door te bouwen aan dit mooie merk.”

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in de mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws