Q Hospitality Group start nieuw project; Heineken Hoek wordt The Diamond Amsterdam

Auteur: Redactie
Hotelketens Opening 31 mei 2023
Q Hospitality Group start nieuw project; Heineken Hoek wordt The Diamond Amsterdam

Het eerste project van Q-Participations, onderdeel van Q Hospitality Group (voorheen EHM Group), is meteen een bijzondere. Op het Amsterdamse Leidseplein, waar decennia lang de befaamde Heineken Hoek was gevestigd, wordt momenteel gewerkt aan de metamorfose tot The Diamond Amsterdam. Het oude gebouw is gesloopt, een nieuw pand met zes verdiepingen en kelder is in aanbouw. De opening van de horeca is voorzien tegen het einde van 2023 en van het hotel op 1 maart 2024.

In The Diamond Amsterdam komt ruimte voor onder andere een viersterrenhotel met 38 luxe kamers, een exclusieve cocktailbar en een table d’hôte. De naam Heineken Hoek blijft ook behouden, want het bekende café wordt onderdeel van het complex en zal volledig worden gerestyled met op de eerste etage een steakhouse. 

The Diamond

Het nieuwe gebouw, ontworpen door architect Robert Meijer, krijg een dubbele gevel. De binnen gevel fungeert als thermische schil en bestaat uit panelen met verschillende dieptes. Door het gebruik van deze panelen ontstaat er reliëf. De buitenste gevel is opgebouwd uit glazen driehoeken voor een diamantachtige uitstraling. Daarmee wordt verwezen naar de diamant Koh-I-Nor, die is geslepen in Amsterdam. Door het toevoegen van energiezuinige LED-verlichting aan de binnenzijde krijgt de glazen buitengevel een diamantachtige schittering. 

The Diamond is een joint venture tussen Yip Group, van ondernemer Won Yip, Q Hospitality Group en Martin Nijdam, eigenaar van onder meer The Three Sisters. Willem-Jan van den Dijssel, directielid en medeoprichter van Q Hospitality Group: “We gaan hier een uitzonderlijk hospitality concept creeren. Ik ben er enorm trots op dat we onze krachten kunnen bundelen met deze bijzondere vakmensen.”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws