Je hebt gezocht op: Peter Klosse

Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit
Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit...

Winnaars van het nieuwe proefboek bekend!
Het is zover. De drie winnaars, die ieder het nieuwe proefboek van Peter Klosse mogen ontvangen, zijn bekend. Het aantal inzendingen was enorm en uit...

Win het nieuwe proefboek van Peter Klosse!
Peter Klosse is eigenaar van de Echoput, oprichter van de Academie voor Gastronomie en Lector Gastronomie aan de Hogeschool Maastricht. Samen met A...

Sensorische gastronomische tijdreis bij De Echoput
Restaurant De Echoput bestaat 60 jaar. "Peter Klosse":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/peter-klosse-ontkracht-wildfabelen-15972/ volgde zijn vad...

Maurice Griep terug bij Het Roode Kooper
Gastheer en sommelier Maurice Griep is terug bij Het Roode Koper. Na enkele jaren elders te hebben gewerkt, gaat Griep weer aan de slag bij het vier...

Stan Kerckhoffs geslaagd voor Meesterproef
Gisteren is Stan Kerckhoffs (1978) geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour* in het Grand Hote...

Hoofdkantoor Mise en Place nu in kasteel
De internationale hospitality partner Mise en Place heeft zijn hoofdkantoor verplaatst naar een bijna 500 jaar oud kasteel in Maastricht. Het gaat hie...

Wie heeft de beste hotelscriptie?
Het antwoord op bovenstaande vraag wordt op 13 maart gegeven door bekend te maken wie de Thesis Award 2013 van de Association Dutch Hotel Management S...

Klosse lector hotelschool Maastricht
Smaakprofessor Peter Klosse heeft op 25 november officieel zijn lectoraat aan de hotelschool in Maastricht aanvaard. Na zijn rede over de wetenschap a...

Scriptieprijs voor Jannika Spremberg
Jannika Spremberg van de Hotelschool Den Haag heeft tijdens de HotelloTop op de Horecava de Dutch Hotel Management Schools Thesis Award in de wacht ge...

Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester
Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kr...

Themadag over duurzame restaurants
Het begrip duurzame voeding wordt vaak genoemd en ook steeds meer restaurants zeggen duurzaam te werken. Maar wat is duurzaam ondernemen in de restaur...

Peter Klosse lector bij Stenden hogeschool
Peter Klosse krijgt een lectoraat aan de Stenden hogeschool in Leeuwarden. Op vrijdag 4 maart houdt Klosse een rede ter gelegenheid van de introductie...

Nederland drie vijfsterrenhotels rijker
Nederland is drie vijfsterrenhotels rijker. Volgens een laatste overzicht van de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC) mogen het Hilton Den Haag, het...

'Eten in toprestaurants is gezond'
Uit onderzoek dat twee voedingsdeskundigen in Hotel Gastronomique De Echoput deden blijkt dat eten in toprestaurants goed kan zijn voor de mens. De ve...

De gapende kloof tussen bedrijven en opleidingen
Hoe goed of slecht is ons horecaonderwijs? Een interessante vraag waarover op 7 mei - tijdens het vijfde Nationaal Food & Beverage Debat - ruim ho...

Janny de Moor winnares Wina Born-prijs
Tijdens het Horeca Jaardiner op 3 mei in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk is culinair journaliste Janny de Moor met het boek 'Wijn in de keuken'...

Studenten trainen goede smaak
In nauw overleg met bedrijfsleven start het ROC van Amsterdam, afdeling Hotelschool, dit schooljaar met de nieuwe opleiding "Aankomend Gastronoom". Op...