Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

24 oktober 2012
Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kragtwijk is ook al Meestergastheer.

*Gelijkenis met De Librije*
Restaurant Karel V en De Librije in Zwolle zijn de enige twee horecabedrijven in Nederland waar zowel een SVH Meesterkok (Jeroen Robberegt en Jonnie Boer) als een SVH Meestergastheer en een SVH Wijnmeester werkzaam zijn. Net als Thérèse Boer is Kragtwijk nu in het bezit van twee SVH Meestertitels: SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester.

Tijdens zijn inauguratie ontving Kragtwijk het eerste exemplaar van de vierde druk van het naslagwerk ‘Aan de slag met wijn’ van de schrijver Peter Klosse.

*Commissie*
Kragtwijk heeft zijn Meesterproef afgelegd in hetzelfde jaar dat hij door de organisatie van de Nederlandse editie van de restaurant- en hotelgids GaultMillau is onderscheiden met de titel ‘Sommelier van het Jaar’. De Commissie Meesterproef SVH Wijnmeester, onder leiding van secretaris SVH Meestertitels Carsten Klint, werd gevormd door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan, Den Haag), SVH Wijnmeesters Nic van Lokven (Het Savarijn, Nijmegen) en Anjo de Bont (De Moerbij, Warmond).

*Test op honderd punten*
Tijdens zijn Meesterproef werd Kragtwijk een dag lang in Grand Restaurant Karel V op meer dan honderd proefondervindelijke en bedrijfsmatige onderdelen beoordeeld. Na afloop van de Meesterproef was de commissie meer dan overtuigd van de specialistische kwaliteiten op wijngebied van Kragtwijk. “We zijn verguld om de dertigste titel SVH Wijnmeester aan Johan Kragtwijk toe te kennen. Een vakman op het gebied van wijn en wijn-spijs in hart en nieren. En net als het product wijn; eigenzinnig, uniek en karaktervol”, aldus Eduard van der Toolen die met Kragtwijk en Klint het diploma ondertekende.

*Foto:* Govert Driessen Fotografie i.o.v. SVH

~Frank Lindner~

Overig nieuws