Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

24 oktober 2012 |
Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kragtwijk is ook al Meestergastheer.

Gelijkenis met De Librije
Restaurant Karel V en De Librije in Zwolle zijn de enige twee horecabedrijven in Nederland waar zowel een SVH Meesterkok (Jeroen Robberegt en Jonnie Boer) als een SVH Meestergastheer en een SVH Wijnmeester werkzaam zijn. Net als Thérèse Boer is Kragtwijk nu in het bezit van twee SVH Meestertitels: SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester.

Tijdens zijn inauguratie ontving Kragtwijk het eerste exemplaar van de vierde druk van het naslagwerk ‘Aan de slag met wijn’ van de schrijver Peter Klosse.

Commissie
Kragtwijk heeft zijn Meesterproef afgelegd in hetzelfde jaar dat hij door de organisatie van de Nederlandse editie van de restaurant- en hotelgids GaultMillau is onderscheiden met de titel ‘Sommelier van het Jaar’. De Commissie Meesterproef SVH Wijnmeester, onder leiding van secretaris SVH Meestertitels Carsten Klint, werd gevormd door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan, Den Haag), SVH Wijnmeesters Nic van Lokven (Het Savarijn, Nijmegen) en Anjo de Bont (De Moerbij, Warmond).

Test op honderd punten
Tijdens zijn Meesterproef werd Kragtwijk een dag lang in Grand Restaurant Karel V op meer dan honderd proefondervindelijke en bedrijfsmatige onderdelen beoordeeld. Na afloop van de Meesterproef was de commissie meer dan overtuigd van de specialistische kwaliteiten op wijngebied van Kragtwijk. “We zijn verguld om de dertigste titel SVH Wijnmeester aan Johan Kragtwijk toe te kennen. Een vakman op het gebied van wijn en wijn-spijs in hart en nieren. En net als het product wijn; eigenzinnig, uniek en karaktervol”, aldus Eduard van der Toolen die met Kragtwijk en Klint het diploma ondertekende.

Foto: Govert Driessen Fotografie i.o.v. SVH

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: