Je hebt gezocht op: karel v

Jaaroverzicht 2023: Dit is het best gelezen in 2023. Wat viel op?
19 december 2023Nieuws

Jaaroverzicht 2023: Dit is het best gelezen in 2023. Wat viel op?

In dit feestelijke overzicht duiken we in de meest opmerkelijke momenten van het afgelopen jaar. We blikken terug op de best gelezen artikelen, onthul...

“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”
27 september 2023Nieuws

“Gasten die via Relais & Châteaux komen houden ons scherp”

Hun horecabedrijf bestond al ruim tien jaar, maar een fine dining restaurant en een hotel hadden Sharon en Lennart van Gastel nog niet. Toch startten...

WorldHotels Hoteliers viert uitbreiding met Grand Hotel Karel V
17 juli 2023Nieuws

WorldHotels Hoteliers viert uitbreiding met Grand Hotel Karel V

Een zonovergoten terras, tongstrelende gerechten (onder leiding van chef Leon Mazairac) en de blikken gericht op een mooie toekomst. Dat waren de ingr...

Leon Mazairac over eerste Michelinster: “Zonder dat geforceerde, kook je lekkerder”
24 april 2023Nieuws

Leon Mazairac over eerste Michelinster: “Zonder dat geforceerde, kook je lekkerder”

Chef Leon Mazairac van Grand Hotel Karel V in Utrecht heeft jarenlang gewacht om het podium te mogen betreden tijdens de Michelinsterrenregen. Maandag...

Kasteelhoteliers: "Het potentieel benutten is de grootste uitdaging"
1 juni 2022Nieuws

Kasteelhoteliers: "Het potentieel benutten is de grootste uitdaging"

Kasteelhotels kenden paradoxale jaren. Events, congressen en bruiloften bleven grotendeels uit, terwijl de kastelen wel profiteerden van de binnenland...

Utrechtse horeca staat te springen om mbo-student
3 februari 2022Nieuws

Utrechtse horeca staat te springen om mbo-student

Net nu de horeca weer open mag, staan veel hospitality bedrijven in de regio Utrecht voor een volgende uitdaging. Een nijpend tekort aan koks, bediene...

13 jaar geleden in Hospitality Management; Jeroen Robberegt
17 december 2021Nieuws

13 jaar geleden in Hospitality Management; Jeroen Robberegt

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redact...

Gloednieuw hotel voco The Hague opent eind juni haar deuren
17 juni 2021Nieuws

Gloednieuw hotel voco The Hague opent eind juni haar deuren

Eind juni openen de deuren van het nieuwste premium hotelconcept van InterContinental Hotels Group (IHG): voco The Hague. Het nieuwe hotel opent...

Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen
28 april 2021Nieuws

Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen

In dit liveblog hebben we al die enthousiaste horecaondernemers die woensdag 28 april de terrassen heropenden, en eindelijk weer kunnen ondernemen, ge...

Leon Mazairac wordt chef-kok bij Karel V in Utrecht
7 september 2020Nieuws

Leon Mazairac wordt chef-kok bij Karel V in Utrecht

Leon Mazairac wordt de nieuwe chef-kok van Restaurant Karel 5, het befaamde restaurant van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Mazairac maakte eerder...

Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''
24 januari 2020Nieuws

Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat d...

Download: de extra dikke uitgave van Hospitality Management
27 december 2019Nieuws

Download: de extra dikke uitgave van Hospitality Management

Voor Kerst viel de decemberuitgave van Hosptality Management bij de Nederlandse hotellerie op de mat. Voor wie geniet van een welverdiende vakantie en...

Hospitality Management brengt extra dikke kersteditie uit
18 december 2019Nieuws

Hospitality Management brengt extra dikke kersteditie uit

Aanstaande dinsdag is het zover: dan valt de laatste editie van Hospitality Management van 2019 bij iedere hotelier op de deurmat. Niet zomaar een edi...

Studenten vinden stages op Tio Career Event
31 oktober 2019Nieuws

Studenten vinden stages op Tio Career Event

Elk jaar organiseert Hogeschool Tio, met hbo- en mbo-opleidingen op het gebied van hospitality, toerisme en business, het Career Event. Een groot even...

Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs
9 juli 2018Nieuws

Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favou...

Hilton Rotterdam: 55 kamers voor €55
25 mei 2018Nieuws

Hilton Rotterdam: 55 kamers voor €55

Hilton Rotterdam viert volgende week woensdag haar 55-jarig bestaan. Op 30 mei is het exact 55 jaar geleden (1963) dat Conrad Hilton officieel Hilton...

Spraakmakende interviews uit de 25-jarige geschiedenis van Hospitality Management
19 december 2016Nieuws

Spraakmakende interviews uit de 25-jarige geschiedenis van Hospitality Management

Hospitality Management bestaat dit jaar 25 jaar. In al die jaren kwam er een aantal opvallende interviews voorbij. Voor deze decembereditie van Hospit...

Neem hier een kijkje in het vernieuwde Karel V
12 oktober 2016Nieuws

Neem hier een kijkje in het vernieuwde Karel V

Na de afronding van diverse renovaties onthulde Grand Hotel Karel V gisteren een apart label voor zijn restaurants en events: Karel 5. Het markan...

Onverwacht goede opening aandelenveiling Grand Hotel Karel V
15 juli 2016Nieuws

Onverwacht goede opening aandelenveiling Grand Hotel Karel V

De aandelenveiling van de exploitatiemaatschappij van het befaamde Grand Hotel Karel V in Utrecht trekt veel kopers. Zo zag veilinghuis DAAN Auct...

Karel V in Utrecht gaat niet voor daklozen koken
4 juli 2016Nieuws

Karel V in Utrecht gaat niet voor daklozen koken

  Restaurant Karel V in Utrecht gaat geen diner voor daklozen verzorgen. Collega's van restaurant Podium onder de Dom daagden de koks...

Kurhaus heeft beste high tea van Nederland
9 mei 2016Nieuws

Kurhaus heeft beste high tea van Nederland

Voor het tv-programma Kassa is meester patissier Joey Mercuur op zoek gegaan naar de beste High Tea van Nederland. Hij bezocht Paleis ’t Loo, Kare...

Gold-award voor 23 Nederlandse hotels
20 april 2016Nieuws

Gold-award voor 23 Nederlandse hotels

Maar liefst 23 Nederlandse hotels mogen een Gold-award in ontvangst nemen. De awards zijn een onderdeel van de Populariteitsprijzen 2016 van Hotels....

Exclusief: Leo Hollman en de Tour
7 juli 2015Nieuws

Exclusief: Leo Hollman en de Tour

Het is zo’n mega-evenement! Waar moeten we van start gaan met dit verhaal? Nou, bij ‘potjes bier’ wellicht. De jongens en jongemannen van het Utr...

Steigenberger Airport Hotel opent Trattoria
1 april 2015Nieuws

Steigenberger Airport Hotel opent Trattoria

Steigenberger Airport Hotel Amsterdam heeft onder leiding van Executive Chef Ron Schouwenburg de nieuwe ‘Trattoria – per vini e mangiare’ geopend....

Stan Kerckhoffs geslaagd voor Meesterproef
25 maart 2015Nieuws

Stan Kerckhoffs geslaagd voor Meesterproef

Gisteren is Stan Kerckhoffs (1978) geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour* in het Grand Hote...

Pasquinel Kolk geïnaugureerd
23 februari 2015Nieuws

Pasquinel Kolk geïnaugureerd

Pasquinel Kolk, gastheer van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, is officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Hij heeft daarmee de hoogste gr...

Grand Hotel Karel V heeft eigen speciaalbier
26 januari 2015Nieuws

Grand Hotel Karel V heeft eigen speciaalbier

Vanaf februari lanceert Grand Hotel Karel V het Bourgondisch Bierarrangement voor de échte liefhebber van speciaalbieren. Fijnproevers worden in he...

Pop-up restaurant in sterrenwacht
7 januari 2015Nieuws

Pop-up restaurant in sterrenwacht

Romantisch eten onder de sterrenhemel in een monumentaal 16e-eeuws bastion. Met als toetje een kijkje in museum & sterrenwacht Sonnenborgh en een de...

Bij Jef blinkt uit
17 april 2014Nieuws

Bij Jef blinkt uit

Nadine Mögling, gastvrouw en mede-eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Bij Jef op Texel, is officieel SVH Meestergastheer. Nadine heef...

Eigen bier voor hotel Karel V
20 januari 2014Nieuws

Eigen bier voor hotel Karel V

Het Utrechtse Grand Hotel Karel V heeft de handen ineengeslagen met brouwerij Maximus. Chef-kok Vito Reekers heeft, samen met rechterhand in de keuken...

Imagineering focust op beleving in hotel
12 juli 2013Nieuws

Imagineering focust op beleving in hotel

Als je tien jaar terug kijkt, is het allemaal snel gegaan met imagineering in de hotellerie. In april 2003 streden de tweedejaars studenten van de opl...

Grand Hotel Karel V heeft nieuwe chef
13 mei 2013Nieuws

Grand Hotel Karel V heeft nieuwe chef

Vito Reekers wordt de nieuwe chef de cuisine van Grand Hotel Karel V. Jasper Gronert wordt zijn rechterhand. Beiden zijn momenteel souschef onder Jero...

Jeroen Robberegt weg bij Karel V
28 maart 2013Nieuws

Jeroen Robberegt weg bij Karel V

Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht wordt per 1 juni de executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. Robberegts opvolger...

Koken met een legerrantsoen
31 december 2012Nieuws

Koken met een legerrantsoen

De wereld staat in brand. Onze ‘jongens en meisjes’ van Defensie worden volgens de internationale afspraken naar de diverse brandhaarden o...

World Travel Award voor Grand Hotel Karel V
22 november 2012Nieuws

World Travel Award voor Grand Hotel Karel V

Grand Hotel Karel V in Utrecht, sinds de opening in 1999 lid van Worldhotels, is tijdens de World Travel Award 2012 uitgeroepen tot Netherland’s Leadi...

Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester
24 oktober 2012Nieuws

Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kr...

Chef-kok Hotel Paping is Mosselchef
7 september 2012Nieuws

Chef-kok Hotel Paping is Mosselchef

Johan Drenth mag zich de Mosselchef van 2012 noemen. De chef-kok van Hampshire Paping Hotel & Spa ging de strijd aan met andere koks in het Miele Culi...

Karel V ontvangt trouwkeurmerk
24 april 2012Nieuws

Karel V ontvangt trouwkeurmerk

Grand Hotel Karel V Utrecht is onlangs in het bezit gekomen van het Keurmerk Trouwen. Het hotel kwam door de test waarbij naar diverse kwaliteitsaspec...

GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten
1 november 2011Nieuws

GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheve...

Alles over het hotelontbijt weten?
4 oktober 2011Nieuws

Alles over het hotelontbijt weten?

U hoort het op dinsdag 11 oktober aanstaande! Van 07.30 tot 10.30 uur houdt de AF&BM samen met haar Founding Partners bij het Postillion Hotel Utrecht...