Leon Mazairac wordt chef-kok bij Karel V in Utrecht

7 september 2020 | redactie

Leon Mazairac wordt de nieuwe chef-kok van Restaurant Karel 5, het befaamde restaurant van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Mazairac maakte eerder furore als chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Podium in Utrecht, op de plek waar nu restaurant Simple zit. Na verschillende avonturen in het buitenland keert hij nu terug naar de Domstad.

Waardige vervanger

Per 1 september heeft chef-kok Vito Reekers, al sinds 2013 chef-kok bij Karel V, de messen neergelegd, waarna gezocht werd naar een waardige vervanger. In Mazairac is deze gevonden en worden de culinaire ambities versterkt. Voor Mazairac is het fijn om terug te zijn in zijn eigen stad en een langgekoesterde wens in vervulling te zien gaan.

Leo Hollman, directeur:

"Wegens het vertrek van Chef-kok Vito Reekers per 1 september jl. stond Grand Hotel Karel V voor de uitdaging om deze op korte termijn te vervangen. Uitgangspunt was dat er op geen enkele manier zou worden ingeboet aan de ambities van Grand Hotel Karel V gezien haar culinaire positie in de stad, waar wij heel trots op zijn. Bij deze uitdaging stond buiten kijf dat er een Chef de Cuisine aangetrokken zou worden die de culinaire ambitie van Restaurant Karel 5 niet alleen kan bestendigen maar ook verder zal brengen binnen een relatie voor lange termijn." Uitbouw in continuïteit, creativiteit, enthousiasme en kwaliteit moeten daarbij centraal staan. Gasten moeten blij en verrast worden binnen de monumentale beleving van het hotel, haar restaurants en prachtige zalen. Kortom: een gedreven, ervaren Chef, een ambassadeur die zijn sporen reeds verdiende. Die link was snel gelegd, een hele logische ook.

Leo Hollman: "We zijn er dan ook bijzonder trots op om Leon Mazairac te mogen verwelkomen als culinair boegbeeld van Grand Hotel Karel V, als Chef-kok van Restaurant Karel 5." Leon behoeft natuurlijk weinig tot geen introductie in het Utrechtse als oud Chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Podium. Het is dan ook gewoon een heel natuurlijke combinatie; Karel V, een écht Utrechts culinair bolwerk midden in het centrum van de oude binnenstad die Leon zo goed kent en waar zijn hart ligt.”

Leon Mazairac: "Wat een bijzonder mooi moment om de cirkel eindelijk rond te maken. Na 10 jaar dagelijks restaurant Podium op hoog niveau te draaien, heb ik er daarna bewust voor gekozen een aantal succesvolle concepten te ondersteunen in binnen- en buitenland. Nu keer ik terug naar ‘mijn stad’, ik ben nu eenmaal een ‘Utregs jochie’. Natuurlijk grijp ik deze kans met beide handen aan. Utrecht zit in mijn hart, ik ben hier geboren en getogen en Karel V is hét Grand Hotel van de stad. Jarenlang liep ik hier langs en vaak dacht ik: hier wil ik ooit een keer de scepter zwaaien. Nu is het tijd om mijzelf weer te bewijzen. Op mijn eigen manier met enthousiaste en energieke mensen om mij heen. Ik sta gezond gespannen aan de startlijn om per 1 oktober te gaan stralen van geluk en wacht graag iedereen op in Restaurant Karel 5 waar ambitie, grandeur en vooral plezier samengaan."

"De keuken is zoals je van mij gewend bent: begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten die ik al jaren persoonlijk ken. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Ik vind het mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt. Ook zal ik nog steeds te zien zijn in het KRO-NCRV televisieprogramma ‘Binnenste Buiten’."

Leo Hollman, tot slot

"Ik kan niet wachten om te gaan genieten van de samenwerking tussen Leon Mazairac en Maître Johan Kragtwijk en hun teams. We mogen heel trots zijn op deze plek in de stad en dat gaan we omlijsten. Iedereen proeft binnenkort weer de keuken van Leon, de keuken van Restaurant Karel 5.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

21 jaar geleden in Hospitality Management: Sander Allegro

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een column van Sander Allegro uit het jaar 2000. Met de titel 'Groen' duidt Al ...

Hotelketens Interview Longread
"De langetermijnverwachtingen zijn onverminderd goed"

Erwin van der Graaf is directeur van Accor Hotels Services Nederland en als Vice President Operations verantwoordelijk voor de door Accor gemanagede hotels in Nederland. In het oog van de orkaan - het jaar 2020 - kreeg hij veel interviewaanvragen. Hij hield ze merendeels af; voelde geen behoeft ...

Interview
"Sales is oprecht nieuwsgierig zijn"

De essentie van sales. In het jaar dat de hotellerie ondersteboven werd gekegeld, zijn veel hotels anders naar hun salesprocessen gaan kijken. Van zwaar afhankelijk van OTA’s, naar op de juiste momenten de klant persoonlijk benaderen. Een ding is zeker: de kennis over en verbinding mét ...

Horeca naar de stembus deel twee: PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonder ...

Personeel Hotelketens
Marriott International benoemt nieuwe CEO en President

De Raad van Bestuur van Marriott International heeft aangekondigd dat Anthony 'Tony' Capuano is benoemd tot Chief Executive Officer en is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf, met onmiddellijke ingang. Voorheen was hij Group President, Global Development, Design and Operation ...

Economie Hotelketens Internationaal
Accor verkoopt een belang van 1,5 procent in Huazhu voor 239 miljoen

Accor maakt bekend dat het de verkoop van een belang van 1,5% in Huazhu Group Limited (HTHT) heeft afgerond voor 239 miljoen euro. Deze transactie stelt Accor in staat om verdere waardecreatie van de initiële investering te ontwikkelen en tegelijkertijd haar balans te vereenvoudigen. Na deze tr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: