Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen

28 april 2021 | Redactie

In dit liveblog hebben we al die enthousiaste horecaondernemers die woensdag 28 april de terrassen heropenden, en eindelijk weer kunnen ondernemen, gevolgd. Via de e-mail (stuur je foto en tekst naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl) en Facebook kregen we al heel veel leuke reacties. Wil je nog een foto van jouw terras en je persoonlijke verhaal insturen? Graag! Mail het ons en dan nemen we het mee in ons verslag. Hieronder zie je de enthousiaste ondernemers en hun terrassen.

Oudegracht, Utrecht

De Utrechtse Oudegracht ziet er aan het einde van de middag weer levendig uit; vrijwel iedere beschikbare terrasplek is gevuld op deze zonnige dag. In de rest van de Domstad is het eveneens vol, want ook op de Neude is het wachten op een plekje op het terras. 

Eetcafé Van Miltenburg, Bilthoven

Ook in Bilthoven zijn ze er weer klaar voor na een lange periode zonder gasten.

Restaurant De Voetangel

Prachtig uitzicht op het terras van restaurant De Voetangel. Dit restaurant is gelegen aan De Ronde Hoep, de bekende groenstrook onder Amsterdam. Het terras zit vol. De lege tafeltjes kunnen elk moment worden bezet door gasten die gereserveerd hebben. 

Cafe Restaurant Heisa, Brasserie Paardenburg en Loetje aan de Amstel in Oudekerk aan de Amstel

Het is druk! 

Het Wed, Utrecht

Eetcafé de Poort, Utrecht

Om 14.00 uur zien we een gezellige drukte op het terras. Uiteraard met inachtneming van alle maatregelen. 

Restaurant De Oude Smidse in Oudekerk aan de Amstel

Om 13.32 is het terras zo goed als volledig gevuld met zonaanbidders. 

Louis Hartlooper Complex Utrecht

Ook hier een gezellige drukte op het terras.

Grand Hotel Karel V, Utrecht

Op de terrastafels van Grand Hotel Karel V in Utrecht liggen briefjes met een persoonlijke boodschap van Leo Hollman, de directeur van het hotel. "Leuk dat u er weer bent, wij hebben er zin in", staat op het briefje te lezen. Door middel van een QR-code komen de gasten bij een gezondheidscheck die online ingevuld kan worden.

Café De Zaak, Utrecht

Aan de Utrechtse Ganzenmarkt is het kort voor 13.00 uur gezellig druk.

De Eendracht in Abcoude

Om 12.30 uur is het terras al zo goed als vol. De gasten genieten volop. 

De Neude, Utrecht

Het is druk, het lijkt wel Koningsdag

Zonnestraal, Hilversum

Om 12.05 nemen de eerste gasten plaats op het terras.

PUUR koffie, Oosterbeek

Eigenaar Jean Paul bereidt zich voor op de terrasbezoekers

Wander Island in Vinkeveen

Jurrie Van den Berg, eigenaar van Wander Island in Vinkeveen, zet zijn terras op. In februari 2020 nam hij het restaurant op Eiland 1 aan de Vinkeveense plassen over. Hij staat te trappelen om weer gasten te mogen ontvangen. "Het wordt een prachtige dag! We hebben 35 man in het boek staan en zijn dolblij dat we weer mogen draaien."

Café de witte zwaan in Eck en Wiel

"Voor ons start 2021 pas nu, daarom gratis oliebollen en een glas prosecco op ons vernieuwde teras met mini huiskamers, ook bij koud weer verwarmd zitten. We gaan er weer voor, op naar de ouderwetse gezelligheid en sfeer."

Golden Tulip Hotel West-Ende | Villa Rubenshof Helmond

"De tegels geschrobd, de tafels gepoetst, de handjes gewassen en de startblokken klaargezet. Wij hebben heel, heel veel zin in!"

Boetiek Hotel Brasserie Plein Vijf Deurne

"Het terras tiptop in orde, de goede gympen uit de kast, de mouwen opgestroopt... Wij zijn er he-le-maal klaar voor!"

Hotel Nobis Asten/Brasserie De Stegen Asten (NB)

"Als we het doen, doen we het goed! Nu mag ons terras ein-de-lijk weer open daarom hebben wij deze opgeleukt met een fantastische SWING SET! Met wie kom jij schommelen?  Heel veel terrasplezier!"

Maximus Brouwerij, Utrecht

"Ook bij Maximus Brouwerij in Utrecht Leidsche Rijn worden de 'puntjes op de i' gezet en is het bierbord klaar voor de opening. Het enthousiaste team serveert hier de lunch, borrel en veel vers bierrrrrr! Maximus Brouwerij heeft een gezellig proeflokaal en zonnig terras naast een appelboomgaard en is een ontmoetingspunt midden in deze wijk in Utrecht. Maximus bestaat dit jaar 10 jaar en is ook de thuisbasis van de Maximus Stampers, een wielrenclub met meer dan 500 leden."

Koffie- en eethuis de Heerlijckheid te Nijmegen

Deze horecazaak is gevestigd aan de Stikke Hezelstraat 54, midden in het oude centrum aan de voet van de St.Stevenstoren. De eigenaren laten weten er klaar voor te zijn.  Monique van Brakel: "Normaal gesproken kunnen wij ongeveer 80 personen kwijt op het terras, maar dit is weer een goed begin."

Café Flinck

Café Flinck Amsterdam is gevestigd op de Eerste van der Helststraat 51 in Amsterdam, in het midden van de bruisende Pijp naast de Albert Cuijpmarkt. Hier is plek voor ongeveer 50 personen op ons terras dus de ondernemers zijn gezegend met maximale bezetting. Het team heeft er zin in en ze staan klaar om de gasten weer te ontvangen met al het moois wat de horeca biedt. Natuurlijk met de nieuwe menukaart, maar veel belangrijker misschien nog wel, een praatje, een grapje en een lach.

Bar Mick Amsterdam

Heeren van Beijerland in Oud-Beijerland

BistroBar Strano, Goirle

Stroom, Lent

Kajuit Nulde

"Volop in het zonnetje de laatste restanten van het de winter afspuiten, op weg naar de pre-opening van het terrasseizoen van Kajuit Nulde. Alle boten liggen al in onze jachthaven, het is een vrolijk gezicht!"

Eetcafé het Trefpunt 's-Gravenmoer

De eigenaren van Het Trefpunt melden op hun Facebookpagina dat ze hun terras nog niet openen uit solidariteit met het ziekenhuispersoneel:

Lieve gasten ,

Het terras mag weer open wij hebben echter besloten om nog niet open te gaan mede uit solidariteit naar het verplegend personeel en de hoge ziekenhuis opnames wij hopen op jullie begrip en zodra het mogelijk is zullen we u op de hoogte brengen dat we open gaan

Hopende op jullie begrip

U kunt nog wel steeds van onze afhaalmaaltijden gebruik maken op vrijdag zaterdag en zondag

Groet Jacob Dicky en het Team Trefpunt

Café de Boekanier, Hindeloopen

Op Facebook meldt het café blij te zijn om weer te kunnen openen met het terras: "Eindelijk is het weer zover! We mogen weer open met het terras, het begin is er! Nu nog het mooie weer erbij en hopen wij snel onze vaste gasten en nieuwe gasten weer te verwelkomen met een heerlijk speciaal biertje etc. Op naar een mooie zomer!"

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel
Hotelpersoneel in trek binnen andere sectoren

Alhoewel onze branche in last is, zijn mensen met een hospitality-achtergrond in trek binnen andere sectoren. Niet alleen de zorg zit verlegen om mensen met een sterke dienstverlenende achtergrond, maar ook de uitvaartverzorging is een sector waar deze professionals welkom zijn. Tegelijkertijd zien ...

David Bakker
Column: lang leve Leeuwarden

In 2018 was Leeuwarden, samen met Valletta (Malta), de Culturele Hoofdstad van Europa. De hotels puilden uit, bedden waren niet meer te boeken en provincie Friesland profiteerde mee. Eindstand: 5,4 miljoen bezoekers voor Friesland in 2018. In het bidbook werd uitgegaan van 4 miljoen bezoeken aan ...

Internationaal
a&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 juli heet a&o Hostels haar gasten ook in Edinburgh welkom. Het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget hostelketen biedt 131 kamers en 610 bedden. Het is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad. Voor oprichter en CEO Oliver Wint ...

Stelling van de maand mei: De overheid loodst de hotellerie goed door de coronacrisis

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De stelling van de maand ...

Achtergronden Interview
12 jaar geleden in Hospitality Management: Caro van Eekelen

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2009. In de zomer van 2009 werd Caro van Eekelen aangesteld als managi ...

Interview
Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: