Spraakmakende interviews uit de 25-jarige geschiedenis van Hospitality Management

19 december 2016 | Jorien Slager

Hospitality Management bestaat dit jaar 25 jaar. In al die jaren kwam er een aantal opvallende interviews voorbij. Voor deze decembereditie van Hospitality Management zetten we drie wel heel opvallende interviews voor u up een rijtje.

1.    Peter Verhoeven houdt zijn schoenen aan

Verhoeven werkt momenteel voor Booking.com, maar was in 2007 werkzaam bij Accor. In 2007 schreven we onder andere: “deze Franse hotelketen mag zich verheugen in de aandacht van positief gestemde beursanalisten en beleggers. Van alle Nederlandse hotels behoort ongeveer 16 procent tot een keten/hotelgroep; geen opmerkelijk hoog percentage, maar samen bezitten zij bijna de helft van het aantal hotelkamers. Voor wat betreft het aantal kamers is Accor de grootste hotelketen in ons land (ca. 7 procent). Dat zijn cijfers waar Peter Verhoeven, de nieuwe managing director van Accor Nederland, zijn tanden in mag zetten. Want Accor heeft ambities.” Vooral de foto bij het interview zorgde voor ophef. Verhoeven ligt namelijk duidelijk zichtbaar met schoenen aan op een hotelbed.

2.    De ‘grote drie’ die nog groter worden

De grote drie? We hebben het natuurlijk over het interview uit 2000 met Robert de Vink (Accor), Gerrit van der Valk (Van der Valk) en Willem-Jan van den Dijssel (Krasnapolsky). Dit schreven we 16 jaar geleden: “Toch hebben de drie veel gemeen; dat bleek op een mooie donderdagmiddag in Grand Hotel Karel V in Utrecht. De liefde voor het vak, natuurlijk. Maar er is meer: ze willen bouwen, kopen, plannen maken. Ze zien mogelijkheden waar anderen alleen een stuk grauwe grond, een slecht lopende zaak of obstakels zien. En ze hebben het volste vertrouwen in de nabije toekomst. De markt is er en zal alleen maar ruimer worden. Wel wordt bouwen steeds lastiger en duurder en zijn investeringen in technologie hoognodig. Maar wie de mogelijkheden goed benut, kan zijn nering blijven uitbreiden.”

3.    Robert Kranenborg

Ook dit interview met Kranenborg mag niet ontbreken. In 2007 schreven we: “Deze sterrenkok heeft ooit het Amstelhotel twee Michelinsterren bezorgd; daar heeft hij naam en faam gemaakt. Inmiddels werkt hij naar volle tevredenheid in Le Cirque (met ster), maar hij heeft een duidelijke boodschap voor de jongere generatie: ‘neem een verlopen café over en toon op het bord hoe goed je kunt koken. Knap de zaak op als je geld verdiend hebt; niet eerder. Direct het gedroomde decor neerzetten, met een fraai meubilair en duur porselein, heeft weinig zin; de opbouw van een restaurant duurt sowieso vijf jaar. In een mooie, beleende ambiance heb je vijf jaar lang veel slapeloze nachten, in een sober eethuisje werk je fluitend naar je doelstelling toe.' 

Hier vindt u een dossier genaamd ’25 jaar Hospitality Management’ waarin elke week een spraakmakend interview uit het verleden verschijnt. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview
Interview: Maarten Markus, NH Hotel Group

Trots als een pauw is hij op de voortreffelijke halfjaarcijfers van de Benelux. Met een groei van meer dan 14% draait NH Hotels in de Benelux twee keer zo goed als NH Hotel Group wereldwijd. Verantwoordelijk hiervoor is Managing Director Northern Europe Maarten Markus, die in 2016 drie refurbished N...

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

Vergaderen Postillion Hotels
Vergaderen met een Yoga en Haka Break bij Postillion Hotels

Postillion Hotels Nederland introduceert een ludiek vergaderconcept: 'Brain Breaks'. Shiatsu, Yoga, Haka, Balloon en Brass Breaks zorgen voor meer creativiteit en energie in vergaderingen. Het faciliteren van meetings is een van de kernactiviteiten van Postillion Hotels Nederland en met dans...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Achtergronden Tech
Sir Hotels lanceert eerste City Guide op Instagram ooit

Sir Hotels lanceert vijf city guides op Instagram om zowel inwoners als hotelgasten op een innovatieve manier een stad te laten ontdekken. Elk van de hotels in de collectie heeft een eigen Instagram-account, welke getransformeerd is tot een makkelijk te gebruiken stadsgids met lokale favorieten en v...

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: