U heeft gezocht op : outsourcing

14 augustus 2019 Interview Longread
Outsourcing (deel 1): Volledig ontzorgen door outsourcing is een illusie

Hotels kunnen niet zonder outsourcing. Maar waar de één zonder blikken of blozen een externe partij inhuurt voor de F&B, doet de ander uit volle overtuiging zelf de schoonmaak. Of je nu in- of uitbesteedt, in beide gevallen blijft er voor de opdrachtgever een belangrijke rol weggel...

18 juni 2019 Achtergronden
Juni-editie Hospitality Management: Hans Vugts hekelt stadsbestuur Amsterdam

In de juni-uitgave van Hospitality Management presenteren we je uiteenlopende onderwerpen en interviews. Op de cover zie je Hans Vugts, de man die eind 2019 afscheid neemt van de hotellerie. Hij stond de afgelopen veertien jaar aan het roer van Hotel Casa Amsterdam. Jeroen Oskam neemt ons mee naa...

10 mei 2019 Interview Longread
Zussen nemen hotel over: ''Stel je voor dat we deze kans gemist hadden''

‘Prins Stefan 2019’ staat op het bordje dat op de gevel prijkt. En pal voor de deur, op een leuk pleintje met een prachtig stadhuis, ligt pontificaal een reusachtige koningskroon. Die prins Stefan hoort uiteraard bij het carnaval - net als Hotel de Kroon. Iedereen die even rondkijkt in d...

3 april 2019 Interview
Interview Hotel In het huis van Deventer: "Hier geen tv's op de kamer"

Het mag best eens duidelijk gezegd worden: dankzij hoteliers is veel van ons nationale erfgoed bewaard gebleven. Hotel In het huis van Deventer kijkt uit op het Grote Kerkhof; dat zal menig ‘vreemdeling’ vreemd in de oren klinken, maar we hebben het gewoon over het plein waarop de groots...

11 januari 2019 Hotelketens Interview
Interview Maik Willems, Bastion Hotels: Altijd en overal hetzelfde

Hij is niet iemand die in het weekeinde ‘een balletje slaat’ of als mamil (middle-aged-man-in-lycra) fietspaden onveilig maakt; hij rijdt Dakar. U weet wel, die loeizware rally. Maik Willems, directeur van Bastion Hotels, heeft vijf Dakar Rally’s op zijn naam staan. “Een beet...

12 oktober 2018 Interview
Interview Hotel Miss Blanche: Hotelgasten met hun eigen voordeur

De mens is een sociaal dier, dus de reclameslogan van Miss Blanche, te weten ‘Het best bewaarde geheim van Groningen’, is kansloos. Niet als marketinginstrument natuurlijk - integendeel! - maar wel in het kader van de realiteit. De hedendaagse hotelgast is dankzij reviewsites en OTA&rsqu...

3 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview Bernard Lensink: ''Ik onderneem met andermans geld''

Dat wifi hier geen wachtwoord behoeft, is niet zo vreemd, want wie ‘van buiten’ zou op dit landgoed oneigenlijk gebruik kunnen maken van die faciliteit? Een historisch landhuis, anno 2018; de moderne tijd is in de vorm van wifi binnengeslopen. Niet bevreemdend, maar best wel lastig in zo...

4 januari 2018 Hotelbouwplannen Interview Longread
Interview: Inge van de Ven, een bedrag van circa tien miljoen ‘zingt rond’

Ieder huisje heeft zijn kruisje, luidt een oud-Nederlands gezegde. Dat moge waar zijn, maar de meeste landhuizen hebben ook nog iets anders: historie. Toekomstig hotelier Inge van de Ven rekent op de kracht van de geschiedenis, op de verlokkingen van het verleden. Het kruisje? Welnu, de protesten va...

22 december 2017 Fletcher
Fletcher en triAV sluiten overeenkomst over hotel-tv

Fletcher Hotels, de grootste hotelketen van Nederland, gaat een samenwerking aan met triAV. Beide partijen hebben een 'Full Service TV' contract getekend. Per 1 december worden alle TV-systemen in de 81 Fletcher hotels geleverd door triAV. Dit Nijkerkerveens bedrijf zal niet alleen de TV&...

26 oktober 2017 Interview Longread
Interview Hotel de Sterrenberg: Een stadje in een dorp

Vroeger had je een liedje - een 'hit' - waarin hét bezongen werd: 't Zijn de kleine dingen die het doen, die het doen... (Saskia & Serge) Neem nou de leestafel of het leesrek in de lounge van De Sterrenberg; daar vind je tijdschriften en (dure) salontafelboeken die werkelijk het inkijken waard zijn...

10 juli 2017 Interview
Interview: 'Nederlandse Hoteliers laten kansen liggen'

De holistische hotelgast...Het allitereert lekker natuurlijk. Maar wat is in vredesnaam de holistische consument c.q. hotelgast? De Zuid-Afrikaanse generaal en staatsman Jan Smuts definieerde holisme ooit als: "De tendens in de natuur gehelen te vormen die groter zijn dan de som der delen door creat...

26 augustus 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: Interview Caro van Eekelen (2009)

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview met Caro van Eekelen, dat wij in november 2009 publiceerden. Dat het woord 'crisis' in ons land nogal lichtzinnig gebruikt wordt, en derhalve aan inflatie onde...

12 augustus 2016 Hotel Hotelketens Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview Léon Dijkstra, Eden Hotel Group

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview uit 2006. Léon Dijkstra, algemeen directeur van Eden Hotel Group, waarin hij vertelt over de positionering in stadscentra, over herinvestering en F&B. Amste...

21 januari 2016
Wie neemt Hotel de Zwaan over?

“Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. In Almelo is altijd wat te doen.” Wie kent die uitspraak niet, van cabaretier Herman Finkers? Op de vraag of Raalte een dorp of stad is, antwoordt hotelier Benny Poppe: “Raalte heeft geen stoplichten. Een dorp dus.” Aangezien Raalte ...

6 mei 2015
De boekaniers uit het diepe zuiden

In het WTC, in de C-toren, bevindt zich het Qbic Hotel Amsterdam. Je verwacht het niet. Nou ja, misschien wel een Qbic in Amsterdam-Zuid (het andere staat in Londen), maar niet de groep waartoe dit hotel behoort. Niet in de Randstad. De andere hotels van La Bergère Group (LBG) staan immers allemaa...

10 november 2014
Berry Gerretsen is exploitant

Het gonsde al langer van de geruchten binnen de hotellerie. “Wie zou er achter dat nieuwe Wings Hotel bij Rotterdam The Hague Airport zitten?” was een veelgehoorde vraag. De rookwolken trokken op, en al enige tijd weten we dat Berry Gerretsen de directeur is van Wings. Of beter gezegd: de expl...

1 januari 2012
De 25 Horecatrends voor 2013

Ook in 2013 blijft de horeca in beweging. Daarom kijken wij vooruit en signaleren veel trends. De belangrijkste 25 (5 per branche) hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet. Van outsourcing tot gezondheidstrends en van personeel tot inrichting. Hotel Trends 2013 • ICT en techniek blijve...

29 september 2009
'Hoteliers houden bedrijfsvoering tegen het licht'

De Sector Hotels van Koninklijke Horeca Nederland hield maandag 28 september in Hotel Restaurant Overbosch in Garderen de themadag ‘Uitbesteden of zelf blijven doen?’. Tijdens de bijeenkomst kregen de aanwezige hoteliers een kijkje in de keuken van outsourcing in de hotellerie. Dankzij informati...

24 december 2007
Schoonmaken: De volle, maar schone herberg

Een hoge bezettingsgraad rondom de kerstdagen? Een bijbels sfeertje of niet, de gast is kritisch, dus het moet goed gebeuren: schoonmaken. En het blijft maar terugkomen, met alle kosten van dien. Vandaar dat veel hoteliers kiezen voor outsourcing. Minder kopzorgen, minder kosten, meer flexibiliteit ...

24 december 2003
Nadenken over outsourcing tijdens nationaal F&B congres

Hoewel het 'iets door anderen laten opknappen' in de hotelbranche niets ongewoons meer is, rust er op het gebied van food & beverage bij velen nog een taboe op. De Association of Food & Beverage Management (AF&BM) wil daar iets aan doen. In samenwerking met Hospitality Management, Inn Ovations, de s...

11 december 2003
Stappenplan uitbesteding F&B

Uitbesteding is een ingewikkelde kwestie. Toch zijn er in de hotellerie al veel successen mee geboekt. En een nieuw fenomeen dient zich aan, namelijk het uitbesteden van de F&B afdeling(en) van hotels. Goede resultaten zijn reeds behaald in het buitenland en een enkele in Nederland. Op basis van rec...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: