De 25 Horecatrends voor 2013

1 januari 2012 |
De 25 Horecatrends voor 2013<

Ook in 2013 blijft de horeca in beweging. Daarom kijken wij vooruit en signaleren veel trends. De belangrijkste 25 (5 per branche) hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet. Van outsourcing tot gezondheidstrends en van personeel tot inrichting.

Hotel Trends 2013
• ICT en techniek blijven belangrijke pijlers
• Ondanks het economisch klimaat wordt er geïnvesteerd
• Wel of niet uitbesteden (outsourcen) is weer actueel
• Er is een focus op Food & Beverage. Er valt nog marktaandeel/marge te winnen
• Het aantal hotelbouwplannen stabiliseert

Lunchroom Trends 2013
• De lunchroommarkt blijft groeien in aantallen en omzet
• de brasseriesetting wordt steeds populairder
• Naast lunch serveren lunchrooms steeds vaker ontbijt en diner
• Koffie, thee en fris en zuivel blijven de belangrijkste dranken
• Lunchooms spinnen garen bij de gezondheidstrends

Restaurant Trends 2013
• De restaurantsector blijft de grootste binnen de horeca
• Ook restaurateurs investeren meer en meer in ICT
• Reserveersites worden steeds belangrijker. Restaurateurs opgelet!
• Grotere focus op bedrijfsvoering en rendement
• Meer doen met minder personeel

Café Trends 2013
• De drankensector is een innovator met veel nieuwe concepten
• Eetcafés zijn in opkomst. Eenvoudig, betaalbaar en hoge omloopsnelheid
• Er wordt geïnvesteerd in inrichting, ICT en kassasystemen
• Lang leve de snack en de borrelhap. Dit biedt extra omzetkansen
• Meer doen met minder personeel

B&B Trends 2013
• De branche is ongevoelig gebleken voor crisis.
• Ook de zakelijke gast heeft de b&b ontdekt!
• Het aantal gasten blijft stijgen.
• De b&b-gast is trouw: 78% van de b&b’s heeft vaste gasten.
• Internet en ICT worden steeds belangrijker.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Toerisme Coronacrisis
''Dit jaar 70 procent minder buitenlanders naar Nederland''

Het aantal buitenlanders dat dit jaar naar Nederland komt, ligt 70 procent lager dan vorig jaar. Bovendien gaan ongeveer 40 procent minder Nederlanders op vakantie in eigen land, waarmee het niveau van het toerisme terug op het niveau is van de jaren negentig, zo schetst het Nederlands Bureau voor T...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: