Ook in 2013 blijft de horeca in beweging. Daarom kijken wij vooruit en signaleren veel trends. De belangrijkste 25 (5 per branche) hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet. Van outsourcing tot gezondheidstrends en van personeel tot inrichting.
Hotel Trends 2013
• ICT en techniek blijven belangrijke pijlers
• Ondanks het economisch klimaat wordt er geïnvesteerd
• Wel of niet uitbesteden (outsourcen) is weer actueel
• Er is een focus op Food & Beverage. Er valt nog marktaandeel/marge te winnen
• Het aantal hotelbouwplannen stabiliseert
Lunchroom Trends 2013
• De lunchroommarkt blijft groeien in aantallen en omzet
• de brasseriesetting wordt steeds populairder
• Naast lunch serveren lunchrooms steeds vaker ontbijt en diner
• Koffie, thee en fris en zuivel blijven de belangrijkste dranken
• Lunchooms spinnen garen bij de gezondheidstrends
Restaurant Trends 2013
• De restaurantsector blijft de grootste binnen de horeca
• Ook restaurateurs investeren meer en meer in ICT
• Reserveersites worden steeds belangrijker. Restaurateurs opgelet!
• Grotere focus op bedrijfsvoering en rendement
• Meer doen met minder personeel
Café Trends 2013
• De drankensector is een innovator met veel nieuwe concepten
• Eetcafés zijn in opkomst. Eenvoudig, betaalbaar en hoge omloopsnelheid
• Er wordt geïnvesteerd in inrichting, ICT en kassasystemen
• Lang leve de snack en de borrelhap. Dit biedt extra omzetkansen
• Meer doen met minder personeel
B&B Trends 2013
• De branche is ongevoelig gebleken voor crisis.
• Ook de zakelijke gast heeft de b&b ontdekt!
• Het aantal gasten blijft stijgen.
• De b&b-gast is trouw: 78% van de b&b’s heeft vaste gasten.
• Internet en ICT worden steeds belangrijker.
Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief
Twee keer per week alle hotelupdates