De 25 Horecatrends voor 2013

1 januari 2012 |
De 25 Horecatrends voor 2013<

Ook in 2013 blijft de horeca in beweging. Daarom kijken wij vooruit en signaleren veel trends. De belangrijkste 25 (5 per branche) hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet. Van outsourcing tot gezondheidstrends en van personeel tot inrichting.

Hotel Trends 2013
• ICT en techniek blijven belangrijke pijlers
• Ondanks het economisch klimaat wordt er geïnvesteerd
• Wel of niet uitbesteden (outsourcen) is weer actueel
• Er is een focus op Food & Beverage. Er valt nog marktaandeel/marge te winnen
• Het aantal hotelbouwplannen stabiliseert

Lunchroom Trends 2013
• De lunchroommarkt blijft groeien in aantallen en omzet
• de brasseriesetting wordt steeds populairder
• Naast lunch serveren lunchrooms steeds vaker ontbijt en diner
• Koffie, thee en fris en zuivel blijven de belangrijkste dranken
• Lunchooms spinnen garen bij de gezondheidstrends

Restaurant Trends 2013
• De restaurantsector blijft de grootste binnen de horeca
• Ook restaurateurs investeren meer en meer in ICT
• Reserveersites worden steeds belangrijker. Restaurateurs opgelet!
• Grotere focus op bedrijfsvoering en rendement
• Meer doen met minder personeel

Café Trends 2013
• De drankensector is een innovator met veel nieuwe concepten
• Eetcafés zijn in opkomst. Eenvoudig, betaalbaar en hoge omloopsnelheid
• Er wordt geïnvesteerd in inrichting, ICT en kassasystemen
• Lang leve de snack en de borrelhap. Dit biedt extra omzetkansen
• Meer doen met minder personeel

B&B Trends 2013
• De branche is ongevoelig gebleken voor crisis.
• Ook de zakelijke gast heeft de b&b ontdekt!
• Het aantal gasten blijft stijgen.
• De b&b-gast is trouw: 78% van de b&b’s heeft vaste gasten.
• Internet en ICT worden steeds belangrijker.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: