U heeft gezocht op : preventie

10 april 2019 Achtergronden
Grote kans op 'herhaalinbraak' bij bedrijven

Verzekeraar Reaal waarschuwt ondernemers die recent slachtoffer zijn geworden van een inbraak voor de toegenomen kans op herhaling. Uit een analyse van de eigen inbraakcijfers blijkt namelijk dat in 7% van de gevallen het dievengilde binnen een jaar terugkomt. In meer dan de helft van de gevallen vi...

20 februari 2019 Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

28 november 2018 Food Achtergronden
Landgoed De Wilmersberg loopt vooruit op het Preventieakkoord

Afgelopen vrijdag 23 november stuurde staatssecretaris Blokhuis het Nationaal Preventieakkoord, dat ondertekend werd door zeventig maatschappelijke organisaties en bedrijven, naar de Tweede Kamer. Minder ziekte door overgewicht, een rookvrije generatie en meer bewustzijn van de gevaren van alcohol, ...

21 november 2018 Sanitair Advertorial
Vijf sterren luxe met Bette bad architectuur

Het InterContinental hotel te Ljubljana is een bron van luxe en comfort. In die designbeleving passen de architecturale baden en wastafels van Bette. Naast het design gaf het duurzame en hygiënische materiaal de doorslag. Het interieur in het luxueuze InterContinental hotel te Ljubljana is o...

16 oktober 2018 Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

2 oktober 2018 Wet- en regelgeving KHN
''Rookruimtes mogen blijven tot 2022''

Rookruimtes in horecagelegenheden mogen tot 2022 open blijven. Dat maakte Robèr Willemsen, voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), gisteren bekend tijdens de bestuurdersdag in Arnhem. Deze nieuwe datum zal worden opgenomen in het Preventieakkoord dat later deze week officieel na...

15 juni 2018 Longread BUAS
Mentale gezondheid en stress: de millennial in de hospitality-industrie

“Goed hoor, maar ik heb het momenteel wel druk”, is steevast het antwoord op de vraag hoe het met iemand gaat. Sluipenderwijs heeft tijdsdruk een groeiend negatief effect op mentale klachten onder de werkende bevolking en deze klachten lijken ook de jongere generatie, de ‘millennia...

9 mei 2018
Legionella: voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt voor zoveel zaken binnen elke operatie; legionella is er daar één van. Armand Gademan werkt bij Geberit en weet dat als geen ander. “Het is vooral van groot belang om stilstaand water in leidingen te voorkomen en regelmatige doorstroming ...

30 maart 2018 Wet- en regelgeving
Brandveiligheid cruciaal voor bedrijfscontinuïteit

Verzekeraars en brandweer slaan met een gezamenlijke visie de handen ineen om ondernemers te wijzen op het belang van brandveilig ondernemen en bedrijfscontinuïteit. Veel bedrijven onderschatten de impact van een (grote) brand en realiseren zich niet dat ongeveer de helft van de ondernemingen n...

20 december 2017 Achtergronden
Voorkom autodiefstal bij je gasten tijdens de feestdagen

Nederlanders vieren in het algemeen de kerstdagen en jaarwisseling bij familie, vrienden of in de horeca, voor dieven het perfecte moment om een auto te stelen. Op basis van de Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit blijkt dat de personenautodiefstal deze zomer in vergelijking tot 2016 van 4.776 n...

22 november 2017 Duurzaamheid
Duurzaamheid in hotels

Hotels en hotelketens besteden steeds meer aandacht aan de duurzaamheid van hun activiteiten. Naast een maximale bezettingsgraad draait het om comfort en veiligheid voor de gasten. Een gebouwbeheersysteem dat naadloos aansluit op de standaard en specifieke systemen en applicaties is daarom onmisbaar...

9 november 2017 Achtergronden
Quiz: Hoe brandveilig is uw hotel?

U doet er alles aan om brand in uw hotel te voorkomen en investeert in allerlei preventieve en schadebeperkende maatregelen. Maar hoe weet u zeker of uw inspanningen voldoende zijn? En of u voldoet aan alle richtlijnen? Doe de quiz Er is nu een manier om uit te vinden of ook in uw hotel alles ...

2 november 2017
Terrorismedreiging en hospitality - Best practices in de hotelsector

De dreiging van een jihadistische aanslag in Nederland is op het moment van schrijven 'substantieel'. Deze inschatting van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en veiligheid (4 op een schaal van 5) betekent dat de kans op een aanslag in Nederland 'realistisch' is (zie ...

19 oktober 2017
Brand, het zal je maar overkomen 

Een brand ligt altijd op de loer. Kortsluiting of onvoorzichtig gedrag zijn vaak de oorzaak. Als de brandweer weg is, ontdek je pas hoeveel er op je afkomt. Dan pas blijkt of alle schade wordt vergoed en hoe lang het duurt voor je weer gasten kunt ontvangen. Een goede risico-inschatting vooraf kan v...

11 oktober 2017 KHN
KHN niet positief over btw-verhoging

De vier partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben op dinsdag 10 oktober het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Helaas blijkt de verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent een feit. Een maatregel die grote impact heeft op onze branche. KHN zet de voor de horeca belangrijkste maatrege...

9 oktober 2017 Achtergronden
Nederlanders willen beveiligingscamera's in de horeca

Driekwart van de Nederlanders vindt dat elke winkel en horecagelegenheid beveiligingscamera’s moet hebben, blijkt uit onderzoek onder 1.489 Nederlanders. Zij verwachten dat daardoor criminaliteit wordt teruggedrongen. Bovendien voelen Nederlanders zich in een winkel of café met camerato...

20 september 2017 Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

14 juli 2017 Awards KHN
Genomineerde horecagebieden voor ‘Wel-zo-veilig-Awards’ bekend

Het Rembrandtplein in Amsterdam, Scheveningen en Goes zijn de genomineerde horecagebieden voor de ‘Wel-zo-veilig-Award’. Dat heeft Koninklijke Horeca Nederland bekend gemaakt. De ‘Wel-zo-veilig-Awards’ ondersteunen het belang van veiligheid en preventie. Gemeenten kunnen h...

10 juli 2017 Interview
Interview: 'Nederlandse Hoteliers laten kansen liggen'

De holistische hotelgast...Het allitereert lekker natuurlijk. Maar wat is in vredesnaam de holistische consument c.q. hotelgast? De Zuid-Afrikaanse generaal en staatsman Jan Smuts definieerde holisme ooit als: "De tendens in de natuur gehelen te vormen die groter zijn dan de som der delen door creat...

26 juni 2017 Hotel Achtergronden
Overzicht: Hospitality Terminologie

Een alfabetische lijst met veelgebruikte termen en begrippen uit de hotellerie. Aangeboden door Hospitality Management. Ideaal voor managers, hotelscholen (of studenten aan hotelscholen) en personen werkzaam in hotels. Heb je aanvullingen? Stuur deze naar redactie@uitgeverijps.nl. Je kunt het overzi...

7 juni 2017
Blog: Beheert u uw automatische deuren en docksystemen efficiënt?

Automatische toegangsoplossingen zijn voor veel bedrijven een essentieel onderdeel in het primaire bedrijfsproces. Uw systemen moeten het gewoon goed doen, altijd! Daarom is het van belang om de prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid goed in de gaten te houden. Dit wordt onder andere gedaan door d...

18 mei 2017 Economie Achtergronden
Hoge kwaliteit Nederlands betalingsverkeer goed nieuws voor horeca

Het betalingsverkeer in Nederland werd in 2016 gekenmerkt door veel digitale innovaties, een hoge beschikbaarheid van de diverse betaalketens en zeer lage schade door fraude. Het jaarverslag over 2016 van Betaalvereniging Nederland schetst ontwikkelingen waarmee Nederland zich kan scharen in de Euro...

21 oktober 2016 Hotel Achtergronden Interview
Hospitality Management 25 jaar, Ewout Cassee: 'Het was een chaos' (1999)

Op 29 mei neemt dr. Ewout Th. Cassee na 25 jaar afscheid als directeur van de Hogere Hotelschool Den Haag. Cassee pleit nog steeds voor meer professionalisering van het vak; voor meer nadruk op goed management en minder op het ambachtelijke. Investeren in flexibiliteit is het antwoord op de steeds s...

10 oktober 2016
Virtuele training tegen overvallen horeca

Minister Van der Steur trapt op 8 oktober de Week van de Veiligheid af met de lancering van een nieuw soort training tegen overvallen voor horeca- en winkelmedewerkers. Met behulp van een virtuele overvaltraining wordt een levensechte omgeving nagebootst. Op die manier leren horeca- en winkelmedewer...

6 oktober 2016 Hotel
Dr. Andriew Lim en Dr. Angelique Lombarts versterken Hospitality Research Centre Hotelschool The Hague

Vanaf heden versterken Dr. Andriew Lim en Dr. Angelique Lombarts het Hospitality Research Centre team van Hotelschool The Hague. Dr. Andriew Lim start als lector Technopreneurship and Innovation in Hospitality en Dr. Angelique Lombarts start als lector Hospitality, Happiness & Care. Dr. Andr...

24 juni 2016 Hotelketens
Hospitality Management 25 jaar: Interview Martin Lindelauf

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. Dit interview met Martin Lindelauf dateert uit 2011. Op zijn LinkedIn-pagina staat hotel operator. Moeten we daarbij aan chirurgische ingrepen denken? Aan militaire operaties? Een legerofficier di...

6 mei 2016
Hospitality Management 25 jaar: "hoteliers hebben geen kennis van b&b markt

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Tijd om terug te blikken op interviews die de aandacht trokken. Het gesprek met Hanny Arens van Bed & Breakfast Nederland is er daar een van. Dit interview dateert uit 2011. Groeiende markt De bed & breakfast-markt groeit en professionaliseert zienderoge...

29 september 2015
Advertorial: Voorkom legionella

De kwaliteit van het drinkwater is voor bezoekers en medewerkers van horecabedrijven een vanzelfsprekendheid. Maar hoe vanzelfsprekend is die kwaliteit eigenlijk? Regelmatig lees je over legionellabesmettingen in onder meer hotels, bed & breakfasts, (mini)campings, bungalowparken en jachthavens. ...

15 september 2015
KHN hekelt hoge werkgeverslasten horeca

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet zijn plannen en bijbehorende begroting voor 2016. KHN ziet de werkgeverslasten weer toenemen. Alweer een lastenstijging. Sinds 2007 zijn die werkgeverslasten al met meer dan 20 procent gestegen. Verder blijft herziening van de Wet werk en zekerheid uit én m...

13 juli 2015
Minder wespen op het terras (VIDEO)

Tot twee weken geleden zagen we door de slechte start van de zomer aanzienlijk minder wespen op het terras dan vorig jaar. Ongediertebestrijder Rentokil bestreed tot eind juni 45 procent minder wespennesten dan vorig jaar in dezelfde periode. Nu het buiten warm is geworden, stromen de meldingen va...

10 juni 2015
Veranderingen regels ontslag en arbeidscontracten

Op 1 juli 2015 veranderen de regels over (tijdelijke) arbeidscontracten. Zo worden de mogelijkheden om lang op meerdere tijdelijke contracten te werken, beperkt. In maximaal 2 jaar mogen werkgever en werknemer maximaal 3 tijdelijke contracten afsluiten, daarna moet een volgend contract een vast co...

5 januari 2015
Wwz: betere rechtspositie flexwerkers

Op 1 januari trad een aantal veranderingen, die met de Wet werk en zekerheid (Wwz) van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het arbeidsovereenkomstenrecht en de Werkloosheidswet worden aangebracht, in werking. Het doel van de veranderingen is onder meer om de rechtspositie van fl...

10 november 2014
Is wellness nog nodig in een hotel?

Wellness in het hotel. Moet dat nog? Er zijn al zoveel wellnessparadijzen in ons land die zich daar volledig op toeleggen. Bovendien daalden de bestedingen aan wellness met twintig procent in twee jaar. Dan is ‘volume draaien’ essentieel. Zou u dan toch niet liever een fitnessruimte inrichten ...

16 oktober 2014
Hotelprijsvergelijker maakt doneren mogelijk

Online hotelprijsvergelijker Weliketoshare lanceert een nieuwe manier van doneren. Een manier van doneren die niets extra kost. Voor iedere hotelovernachting geboekt via weliketoshare.com doneert Weliketoshare een vast bedrag aan een goededoelenproject naar keuze van de boeker. Samenwerken met...

7 juli 2014
Inspectieresultaten NVWA online

Op maandag 7 juli start de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met publicatie van de inspectieresultaten van horecabedrijven. De groene en oranje beoordelingen van ruim 1600 lunchrooms staan vanaf dan op de Horeca inspectiekaart Met de gelijknamige app kunnen consumenten op hun iPhone e...

16 juni 2014
Hotel André Zandt onterecht gesloten

Regelmatig komt het in de bouw tot geschillen. In de Algemene wet bestuursrecht is vastgelegd langs welke juridische lijnen die geschillen tot een oplossing kunnen worden gebracht. Vaak leidt dat tot teleurstellende resultaten, omdat bij gemeenten, brandweer en de rechtelijke macht niet altijd de...

15 mei 2014
Rentokil neemt Protekta over

Rentokil neemt Protekta over en versterkt haar positie op de markt van ongediertepreventie en ongediertebestrijding. Protekta is een toonaangevend bedrijf in de ongediertepreventie, ongediertebestrijding en vogelwering. Vanuit de vestiging in Gemert heeft Protekta zowel in de zuidelijke provincies...

7 april 2014
Brand in Hotel Bilderberg Oosterbeek

Onlangs schreven we al over brandregelgeving in hotels en b&b's. Dat brandpreventie, en een goede vluchtroute, onontbeerlijk is, blijkt maar weer. In Hotel Bilderberg in Oosterbeek is zaterdagavond brand uitgebroken in de machinekamer van een lift. De brand was snel weer onder controle en de gaste...

13 februari 2014
Hotel aansprakelijk autoschade gast

Een hotel bij Schiphol biedt haar gasten de service aan om - gedurende een verblijf in het buitenland - de auto te parkeren in een parkeergarage. Er wordt ingebroken in de parkeergarage en de auto wordt gestolen. Wie is aansprakelijk? Preventieve maatregelen Het hotel wordt aansprakelijk geh...

26 juni 2013
Legionella-controle hotels aangekondigd

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft aangekondigd dat de instantie in de tweede helft van dit jaar ruim duizend hotels, pensions en motels gaat inspecteren op alle aspecten van legionella-preventie. De inspecties worden uitgevoerd naast de controles van drinkwaterbedrijven. Slech...

19 juni 2013
Alcoholgrens definitief naar 18 jaar

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel om de leeftijd voor de verkoop van zwakalcoholische drank te verhogen van 16 naar 18 jaar aangenomen. Met deze verhoging willen zij het alcoholmisbruik onder de jongeren tegengaan. Wat betekent deze verandering voor horecaondernemers? De nieuwe wet Er wo...

13 juni 2013
RV Haar naam begint met een A...

Het seizoen is geopend! Het hurricane seizoen wel te verstaan. Na een hele droge winter hier in Florida lag menig gazonnetje er wat hulpeloos bij. Niet iedereen heeft een irrigatiesysteem in de tuin en de woningen die het zonder doen, redden het in de drogere winter meestal maar net en hebben in ...

6 maart 2013
Hogere leeftijd alcohol definitief

Het wetsvoorstel om de verkoop van bier en wijn te verhogen naar 18 jaar is aangenomen. Onlangs stemde een ruime meerderheid in de Tweede Kamer voor het voorstel. Eerste Kamer Het voorstel moet nog door de Eerste Kamer worden aangenomen, maar in 2012 heeft zij al een oproep gedaan de leeftijd t...

12 december 2012
RV Kassa!

Obamacare, Medicare, fiscal cliff, dit land is er nog niet uit. Maar dat de zorgkosten in dit land eerlijker kunnen is ons wel duidelijk geworden. Dat hebben wij op onze eigen manier mogen ervaren. Een ware MacGyver Ongeveer zes maanden geleden pleegden wij een telefoontje wat ons totaal ruim 2....

25 september 2012
Alles over wellness op vakbeurs

De 8e editie van Professional Beauty & Wellness vindt plaats op 30 september en 1 oktober in Kortrijk Xpo. Een mooie kans voor u om te kijken naar nieuwe gadgets voor uw hotel. De exposanten De vakbeurs richt zich op professionals uit de sectoren Beauty, Wellness, Body Shaping & Health. De exp...

12 juni 2012
Hospitality begrippenlijst

Een alfabetische lijst met veelgebruikte termen en begrippen uit de hotellerie en horeca. Allotment: Het reserveren (blokken) van een aantal kamers voor een klant voor en over een bepaalde periode. Dit zijn vaak grote marktpartijen zoals vliegmaatschappijen en touroperators Amenities: Gratis...

26 april 2012
Holland Casino op winst na verliesjaren

Holland Casino heeft in 2011 een winst geboekt van 3,8 miljoen euro. Na twee verliesjaren wist het casinobedrijf zwarte cijfers te schrijven in economisch moeilijke tijden. Holland Casino kende een lichte stijging in het aantal bezoekers, die gemiddeld 1 euro meer uitgaven per bezoek. Winst n...

16 april 2012
Nieuwe duurzaamheidsstrategie voor Accor

Accor Hotels heeft wereldwijd een nieuwe duurzame groeistrategie, PLANET 21, gelanceerd. In de strategie moeten ontwikkeling en duurzaamheid hand in hand gaan. Betrokkenheid De internationale hotelketen krijgt er jaarlijks internationaal 40.000 nieuwe hotelkamers bij en wil haar ontwikkeling ve...

28 september 2011
Apollo zet zich in voor gezonde werknemers

Om de gezondheid van de werknemers te stimuleren en te waarborgen is Apollo Hotels & Resorts gestart met het project 'Healthy Life @ Apollo'. Uitgangspunt voor het hotelbedrijf is hierbij dat het als werkgever mede zorg draagt voor de mentale en fysieke gezondheid van de medewerkers. Niet alleen ...

16 juli 2010
'Brandweer kan besparen via regionalisering'

Een onderzoeks-commissie onder leiding van de Maastrichtse waarnemend burgemeester Jan Mans heeft onlangs berekend dat de brandweer jaarlijks 85 miljoen euro zou kunnen besparen. Een van de maatregelen is het stoppen met brandveilig-heidscontroles in bedrijfsgebouwen. Hieronder vallen ook horecapand...

11 juni 2010
WK-versiering in horeca niet altijd veilig

Het WK voetbal is in volle gang en veel horecagelegenheden, kantines, huizen en straten kleuren weer oranje. Maar oude versieringen zijn niet altijd veilig. Daarom roept Nationale-Nederlanden alle horeca-exploitanten op om nog eens goed te kijken naar de brandveiligheid van hun WK versieringen en ko...

9 februari 2009

Bedrijfsnaam: Vogel’s Professional Nederland b.v. Adres hoofdkantoor: Hondsruglaan 93, 5628 DB Eindhoven Telefoon: 040-264 74 11 Fax: 040 264 74 97 Algemeen e-mailadres: professional@vogels.com Website: www.vogels.com Bedrijfsprofiel Vogel’s Professional ontwikkelt, produceert en verko...

5 juni 2008
Holiday Inn Leiden heeft meest hygiënische keuken

De meest hygiënische hotelkeuken bevindt zich in Holiday Inn Leiden. Dit is opnieuw de uitslag van de beoordeling van de keukenhygiëne in hotels, uitgevoerd door de GGD. Voor de tweede maal is Holiday Inn Leiden aanvoerder van de lijst met meest hygiënische keukens in de hotelbranche. De metingen...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: