35-jarig jubileum voor Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba

Auteur: Redactie
Internationaal 2 november 2022
35-jarig jubileum voor Bucuti & Tara Beach Resort op Aruba

Bucuti & Tara Beach Resort is trots op haar plekje in de rijke geschiedenis van Aruba en viert haar succesverhaal als een Caribisch hotel. Wat bijna vier decennia geleden begon als de droom van een hotelier, is volgens Tripadvisor, Condé Nast Traveler, Travel + Leisure, Forbes en het eerste gecertificeerde CO2-neutrale resort in het Caribisch gebied uitgegroeid tot een van de Top 25 hotels ter wereld.
 
In 1985, toen de olieraffinaderij Lago van Aruba werd gesloten, gingen kostbare banen verloren en gingen de leiders van het eiland op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de gemeenschap te laten bloeien. Hotelier Ewald Biemans, al een bewezen leider in de toeristische sector van het eiland, gaf gehoor aan de oproep om te investeren en was all-in voor de community waar hij van hield. Het Bucuti Beach Hotel werd opgericht. Zijn maatschappelijke betrokkenheid, voortdurende herinvestering in zijn product en mensen zijn het geheim van zijn succes.

Afwisseling van product en verandering is een gegeven in deze voortdurend veranderende omgeving waar moderne technologieën en innovaties worden toegepast om een efficiënte, wenselijke en goed georganiseerde werkplek te creëren. Iconische prijzen en onderscheidingen uit de industrie helpen om Aruba's meest ambitieuze en getalenteerde hospitality professionals aan te trekken, omdat werken voor een winnend team zeer motiverend is. Zelfs toen de pandemie de grenzen voor vier maanden sloot was er een blijvende werkgelegenheid. Daarnaast zorgt Bucuti ook voor educatieve mogelijkheden, veilige werkomstandigheden, gezond voeding, en zelfs sparen en het creëren van groene leningen.

Natuur business

Het beschermen van de natuur op Aruba staat voorop in Biemans zijn missie en hij gelooft in het behoud van Aruba's flora en fauna voor toekomstige generaties."We zitten niet in de toerisme business, maar in de natuur business. Mensen komen van over de hele wereld om de natuurlijke schoonheid van Aruba te ervaren, vooral onze hagelwitte zandstranden, helderblauwe water, verfijnde koraalriffen en cactusbossen." Aldus Ewald Biemans.  
Terwijl Bucuti's succesverhaal van de grond kwam, volgde al snel het kader voor duurzaamheid. Biemans werd gedreven om de schoonheid van Aruba te beschermen en verdiende 's werelds beste eco-certificaten en uiteindelijk werd het in augustus 2018 het eerste gecertificeerde CO2-neutrale hotel in het Caribisch gebied. In 2020 eerden de Verenigde Naties Bucuti & Tara met een begeerde Global UN Climate Action Award, waarbij het duurzaamheidsprogramma van het resort werd uitgeroepen tot "zeer navolgbaar en toepasbaar" voor hotels in de hele wereld.  

Een leven lang 'primeurs'

Al 35 jaar lang kijkt Bucuti & Tara vooruit, doorbreekt het de barricaden van de norm om nieuwe en efficiëntere manieren van werken in te voeren, maar één ding zal het niet trotseren: zijn community. Meer dan 30 jaar geleden begon Bucuti & Tara met het schoonmaken van het strand en nog steeds wordt deze maandelijkse verplichting door gasten en personeel nagekomen. Bucuti & Tara was een early adopter van technologie en ook lanceerde zij een non-profit organisatie voor het subsidiëren van castratie en sterilisatie van lokale honden en katten. Het Tara Eco-magazijn stroomlijnt zelfs de inkoop van milieuvriendelijke benodigdheden die andere hotels en restaurants op het eiland gebruiken als een betrouwbare, economische en duurzame oplossing. 

Binnenkort! 

Ewald Biemans en zijn goede vriendin en collega Greta Marie Case schonken onlangs meer dan 10 hectare grond, die binnenkort wordt omgevormd tot een natuurgebied in het noorden van Aruba. Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Bucuti worden er hier volgende maand 35 bomen geplant. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws