Accor benoemt Stephen Alden tot CEO Raffles & Orient Express

Auteur: Redactie
Personeel Internationaal 28 april 2021
Accor benoemt Stephen Alden tot CEO Raffles & Orient Express

Accor kondigt de benoeming aan van Stephen Alden tot Chief Executive Officer Raffles & Orient Express, met ingang van 3 mei. Stephen Alden rapporteert rechtstreeks aan Sébastien Bazin, voorzitter en CEO, en wordt lid van het Group Executive Committee.

Alden, die onlangs het merk Dedica Anthology creëerde en lanceerde in 2017, een merk dat een portefeuille van negen onderscheidende eigendommen in heel Europa omvat, zal nu de merken Raffles & Orient Express leiden. Hij zal beide merken verder uitbouwen.

Visionair leider

Sébastien Bazin, voorzitter en CEO van Accor, verklaarde: "Wij zijn verheugd om Stephen te verwelkomen, een zeer gerespecteerd en visionair leider binnen het internationale luxehotelwezen. Zijn ervaring en expertise zullen sterk bijdragen aan het verder opbouwen van het momentum van ons Raffles-merk en om de langverwachte lancering van het Orient Express hotelmerk tot een enorm succes te maken."

Stephen Alden, CEO Raffles & Orient Express: "Het is een voorrecht om het rentmeesterschap van deze twee prachtige merken op me te nemen. Ik kijk enorm uit naar deze volgende episode, waarbij ik nauw samenwerk met alle functionele en operationele teams en gebruik maak van het uitzonderlijke talent en de middelen van Accor wereldwijd. We hebben een unieke kans om het momentum van Raffles te versnellen en ook om het merk Orient Express nieuw leven in te blazen, door zijn glamour en tijdloze kwaliteiten met succes naar een nieuwe generatie hotels te brengen, te beginnen met ons eerste hotel in Rome."

Opleiding in Zwitserland

Stephen volgde een opleiding in Zwitserland en stapte over naar de luxe hotellerie, waar hij sindsdien zijn carrière heeft geconcentreerd. Bij Starwood opende hij het St Regis in New York en leidde hij wereldwijd de St Regis en Luxury Collection merken. Hij was negen jaar lang CEO van Maybourne Hotel Group, met als paradepaardjes Claridge's, The Connaught en The Berkeley. In 2016 werd hij benoemd tot CEO van The SET, eigenaar en exploitant van het Londense Hotel Cafe Royal, The Conservatorium in Amsterdam en het Lutetia in Parijs.

Stephen heeft in de raden van bestuur gezeten van Walpole British Luxury (Londen) en London First, evenals Ferragamo's Lungarno Collection (Florence). In 2002 kreeg hij een eretitel als 'Console di Roma' voor de renovatie van het César Ritz Grand hotel.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws