Being Development start de bouw van een duurzaam hotel in Amsterdam

9 augustus 2018 | David Bakker

Ontwikkelaar Being Development heeft vandaag, in samenwerking met Valuas and CommonWealth Investments, de start van een overwegend circulair hotel in het zich snel ontwikkelende Amsterdam Noord aangekondigd.

Het hotel, ontworpen door Studioninedots, Delva Landscape Architects en DesignAgency, wordt een plek waar slim ontwerp, innovatie en duurzaamheid - kenmerkend voor ontwikkelingen in het gebied Buiksloterham Amsterdam Noord - bijeenkomen. Het 202 kamer tellende hotel markeert het tweede hotel in aanbouw binnen het groeiende hotel portfolio van Being Development bestaande uit het nhow Amsterdam RAI hotel, een iconisch hotel met 650 kamers, en Aloft Utrecht, het eerste WELL gecertificeerde hotel ter wereld.

Proces

Het geïntegreerde ontwikkelingsproces omvatte een samenwerking
tussen verschillende adviseurs, de gemeente Amsterdam en de buurt. Het hotel wordt gebouwd door Heddes en Ursem, beide onderdeel van het bouwconglomeraat Ballast Nedam. Vanwege het snelle, modulaire bouwproces zal het hotel in de zomer van 2019 al haar deuren openen. Om haar duurzame ambities te realiseren, implementeert het hotel duurzame kenmerken op verschillende niveaus, met als leidende principes het Circulaire Manifest Buiksloterham. Naast de duurzame voordelen van een modulaire constructie, streeft het hotel naar een ‘BREEAM’ Excellent beoordeling, waarvan een beoordeling van 78,8% op het onderdeel ‘Design’ reeds met trots is behaald en ‘As Built’ zeker ook niveau Excellent zal behalen.

Yotel

Dirk Dekker, medeoprichter van Being Development: “We zijn
verheugd om te beginnen met de bouw van dit spannende, kwalitatieve en overwegend circulaire hotel. Yotel Amsterdam is een unieke hotelontwikkeling op het gebied van integratie van duurzaamheid, slim ontwerp, technologie en gastvrijheid. Het is ons doel om een inclusieve en positieve omgeving te creëren, waar internationale bezoekers in contact komen met de lokale gemeenschap. Het hotel moedigt een duurzame en gezonde levensstijl aan, wat de visie van ‘een nieuwe lente en een nieuw geluid’ goed weerspiegelt.”

Het hotel, gelegen aan het water en omgeven door een groene oase, wordt geëxploiteerd door YOTEL. Het bevat een openbare lobby, een restaurant, tentoonstellingsruimte en aangrenzende tuin met terras. Een plek waar zowel bezoekers, Amsterdammers als de lokale gemeenschap van kunnen genieten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar 'Hotel Website of the Year 2021'

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: