Blycolin stap vooruit in MVO

9 april 2013
Blycolin stap vooruit in MVO

"Blycolin Groep":http://www.blycolin.com/nl/home.html heeft haar handtekening gezet onder de zelfverklaring ISO 26000. Dit is de officiële internationale richtlijn om duurzaam ondernemen te verankeren en in de praktijk te brengen. "Met de ondertekening
van de zelfverklaring onderschrijven wij de principes en richtlijnen van ISO 26000 volledig. Wij tonen er zwart op wit mee aan dat wij MVO erg belangrijk vinden en ook toepassen", zegt Marc van Boekholt, algemeen directeur van de Blycolin Groep. De richtlijn van de ISO 26000 geeft antwoord op het hoe en wat van MVO binnen Blycolin.

*Al jaren actief in MVO*
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een essentieel onderdeel in het beleid van de Blycolin Groep. De specialist in zorgeloze linnenservices voor de hospitalitybranche is daarin al jaren zeer actief. Om een bijdrage te leveren aan een beter milieu, het welzijn van mensen en een gezonde samenleving zette Blycolin op 2 april weer een concrete stap vooruit in MVO. De ISO 26000 zelfverklaring is ondertekend en gepubliceerd op het publicatieplatform ISO 26000 van het NEN.

*Kernthema’s en speerpunten*
De zelfverklaring is een omvangrijk document, waarin op verrtig vragen antwoord wordt gegeven. De antwoorden geven inzicht in waar Blycolin staat in MVO. "Wij hebben heel bewust een keuze gemaakt voor een drietal kernthema’s en daarbij verschillende speerpunten benoemd, waarin wij ook daadwerkelijk bijdragen kunnen leveren en die aansluiten bij de diensten die wij leveren aan onze klanten."

*'Geen uithangbordje'*
Anders dan in andere ISO-certificeringen worden de eisen en voorwaarden van ISO 26000 niet door externe instanties getoetst, maar opgesteld door een onderneming zelf. ISO is terecht van mening dat het beleid in MVO een constant proces is van telkens voortschrijdende inzichten. En dat valt niet op één moment te monitoren en ‘voor altijd’ vast te leggen, zo stelt ISO. "Wat overigens niet wil zeggen dat er maar gerommeld en gesjoemeld kan en mag worden", zegt Van Boekholt. "Dat zou afbreuk doen aan de autoriteit van ISO, het belang dat wij hechten aan MVO en onze geloofwaardigheid daarin. Wij stelden onze zelfverklaring dan ook op conform de NEN richtlijn NPR-9026+C1:2012 en bovendien onder de supervisie van Berenschot. Om extra te verzekeren dat wij constructief werken aan MVO en het zeker niet willen gebruiken als een cosmetisch uithangbordje."

*Op de foto:* Marc van Boekholt, algemeen directeur van de Blycolin Groep.

Overig nieuws