Booking.com wil topman belonen met 51 miljoen euro bonus

Auteur: Redactie
Economie OTA's 27 april 2022
Booking.com wil topman belonen met 51 miljoen euro bonus

Booking Holdings, het bedrijf achter Booking.com, wil CEO Glenn Fogel een bonus uitkeren van ruim 51 miljoen euro (54 miljoen dollar). Het betreft een prestatiebeloning over meerdere jaren die de CEO voor een deel met terugwerkende kracht krijgt uitgekeerd, meldt het FD.

Het gaat voor een deel om aanpassingen aan eerdere bonuspakketten in aandelen die door de coronacrisis sterk in waarde waren gedaald. Booking.com kende voor de uitbraak van het coronavirus een stevige groei in 2019, zo meldt Booking Holdings in zijn jaarverslag. Vorig jaar wist het bedrijf te midden van de pandemie, een nettowinst te boeken.

Kritiek

In 2020 incasseerde Booking.com 65 miljoen euro ‘coronasteun’ vanuit Den Haag. In datzelfde jaar besloot het bedrijf ook een miljoenenbonus aan de bestuurders uit te keren. Dat kwam ze op forse kritiek te staan. Uiteindelijk besloot Booking.com die steun terug te betalen.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws