Hotel De Timmerfabriek krijgt zusje

Auteur: Redactie
18 februari 2022
Hotel De Timmerfabriek krijgt zusje

In Vlissingen is op 17 februari de eerste paal geslagen van De Dokwerker. In De Dokwerker worden 58 hotelappartementen opgeleverd. De Dokwerker is gelegelen naast het hagelnieuwe Hotel De Timmerfabriek, waar de opening dit voorjaar staat gepland.

Oud scheepsbouwer Willem Murre, zelf ruim 40 jaar werkzaam geweest op de werf van de Koninklijke Schelde en ook wel bekend als de verpersoonlijking van “dé Scheldewerker”, sloeg de symbolische eerste paal. Hij droeg daarbij zijn befaamde witte ketelpak uit de tijd van weleer en was ‘uitgerust’ met zijn authentieke voorhamer. Vervolgens werd door Joeri Beekman, aandeelhouder van projectontwikkelaar TEAM Concepts, de bouwlocatie gedoopt middels het werpen van een fles champagne tegen de heistelling. Beekman; “Op deze wijze wensen wij de bouw en iedereen die daaraan meewerkt een spreekwoordelijke en symbolische ‘behouden vaart’”.

Het kloeke, industriële gebouw is ontworpen door het internationaal opererende architectenbureau KCAP Architects&Planners. In het gebouw komen 58 zelfvoorzienende hotelappartementen en het complex heeft alle aanvullende (woon)voorzieningen, zoals een wasserette, aan boord. Gasten kunnen daarnaast gebruikmaken van alle hotelservices die het naastgelegen Hotel De Timmerfabriek aanbiedt. Onder de noemer “Timmerfabriek Apartments” zal Kloeg Collection uiting geven aan de verhuur- en exploitatieactiviteiten rondom dit project; zowel in de zakelijke als de toeristische markt. 

De bouw is in handen van Bouwgroep Peters. Naar verwachting zal de bouw van deze ‘uitbreiding van het concept van Hotel De Timmerfabriek’ ruim een jaar in beslag nemen. Hotel De Timmerfabriek heeft tegen die tijd al even ‘warmgedraaid’, want het compleet getransformeerde Rijksmonument opent naar verwachting in april dit jaar haar deuren.

Hotelappartementen te koop

De verkoop van de 58 hotelaccommodaties, waar er inmiddels nog maar ca. 10 van beschikbaar zijn, is in handen van TEAM Leisure. Alexander Snoodijk van TEAM Leisure; “Investeerders in De Dokwerker worden eigenaar van een compleet ingericht hotelappartement. De kopers worden volledig ontzorgd middels de verhuur- en beheerformule van Kloeg Collection. Ook zijn er mogelijkheden voor eigen gebruik; het sociaal rendement. Investeren kan al vanaf € 199.500,- excl. BTW VON incl. luxe interieurpakket. Eigenaren genieten van een nettorendement van 4 - 5,5%.”

Overig nieuws