Een glimp van het nieuwe interieur van hotel De Timmerfabriek

Auteur: Redactie
Ondernemen 30 april 2021
Een glimp van het nieuwe interieur van hotel De Timmerfabriek

Wie met regelmaat De Timmerfabriek in Vlissingen passeert, ziet dat er behoorlijk wat veranderingen gaande zijn; zo is onder andere het grootste gedeelte van de ramen vervangen en is het iconische torentje teruggeplaatst.

Wat voor velen niet te zien is, is dat de transformatie van binnen ook met een sneltreinvaart vordert. Nog maar een jaar geleden werd het officiële startsein voor de verbouwing van dit Rijksmonument uit 1914 naar luxe hotel gegeven en onlangs werd het modelappartement al opgeleverd. Ook werden afgelopen week voor het eerst de impressies van het luxe restaurant en de nautische lobby vrijgegeven. Komende Pasen verwacht Kloeg Collection de eerste gasten te kunnen verwelkomen. 

Een plaats waar vroeger prachtige scheepsinterieurs werden vervaardigd verdient het om nu zelf van net zulke mooie interieurs te worden voorzien. Paul Huges van TEAM Concepts; “Toen Joeri Beekman en ik - samen met onze projectpartners - De Timmerfabriek omarmden in het voorjaar van 2017, hadden wij precies dit beeld voor ogen. De hoge plafonds, immens grote raampartijen en het ruwe beton, kortom alles wat De Timmerfabriek zijn kenmerkende industriële karakter geeft, moest behouden blijven. Deze opdracht is fantastisch uitgevoerd door Maureen Mak van Waay van Studio Hank in samenwerking met het team van Blom Interieurs. Wij zijn onwijs trots dit resultaat nu, middels de fotografie van het modelappartement en de nieuwste artist impressions van de horeca-omgeving, met ‘de buitenwereld’ te kunnen delen. Het interieur is een mooie mix van hedendaags comfort en diverse verwijzingen naar de rijke historie, zoals de opmerkelijke plafondlamp; gemaakt van stalen buizen en de trapleuning naar de vide is uitgevoerd in staal in een warme roestkleur. Ook is het originele, ruige betonnen plafond nog zichtbaar.”

Luxe restaurant en nautische lobby

Ook in de openbare ruimten, zoals het restaurant en de lobby kan men straks niet om de rijke historie van De Timmerfabriek heen. In de lobby gaan gasten direct terug in de tijd bij het zien van de grote foto’s van stoere vaklui en authentieke scheepsmodellen. Ook het ambacht van De Timmerfabriek komt terug in de vorm van mooi bewerkt hout en fraaie ambachtelijke elementen welke verwerkt worden op de wanden en in de maatwerk meubels.

Het zusje van Hotel De Timmerfabriek

Inmiddels staat ook de bouw van het ‘nieuwe zusje’ van De Timmerfabriek in de startblokken. Volgens planning wordt er in week zes van het nieuwe jaar gestart met de bouw van De Dokwerker, ook wel bekend als De Timmerfabriek Apartments. Dit nieuwbouw appartementenhotel wordt direct naast De Timmerfabriek gebouwd. Gasten van dit hotel maken gebruik van alle faciliteiten van Hotel De Timmerfabriek. Alexander Snoodijk van TEAM Leisure; “Inmiddels staan alle hotelappartementen van Hotel De Timmerfabriek ‘onder contract’, in De Dokwerker hebben wij nog wel aantrekkelijke kansen voor investeerders. Uiteraard worden de appartementen in het nieuwe gebouw uitgevoerd met dezelfde uitmuntende kwaliteiten als het interieur van Hotel De Timmerfabriek.”

Overig nieuws