BTW-verhoging voor logies door Tweede Kamer verworpen

Auteur: redactie
Economie Wet- en regelgeving 27 oktober 2023
BTW-verhoging voor logies door Tweede Kamer verworpen

De Tweede Kamer heeft het amendement over het verhogen van het BTW-tarief voor logies verworpen. Dit voorstel werd onlangs ingediend door Pieter Omtzigt (NSC) en medeondertekend door Pieter Grinwis (ChristenUnie), Mahir Alkaya (SP) en Chris Stoffer (SGP).

Omtzigt en zijn medeondertekenaars stelden voor om het verlaagde tarief in de omzetbelasting per 1 juli 2024 te laten vervallen, waardoor het BTW-tarief van 9 procent zou stijgen naar 21 procent. Er was de afgelopen dagen het nodige te doen rondom dit amendement en onder meer Koninklijke Horeca Nederland sprak zich in duidelijke bewoordingen uit tegen het voorstel.

KHN wees er onder meer op dat de kwetsbare hotelsector een verhoging van 12 procent niet kan dragen en de concurrentiepositie van Nederland als toeristenbestemming zou schaden. Deze argumenten lijken hun uitwerking niet te hebben gemist, aangezien de Tweede Kamer in de vroege ochtend van 27 oktober heeft besloten het voorstel van tafel te vegen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws