RV Column Rembert Vonk: Ik vertrek!

13 september 2012
RV Column Rembert Vonk: Ik vertrek!

Rembert Vonk zette ongeveer twee jaar geleden voet op Amerikaanse bodem. Maakt deze hotelier zijn Amerikaanse droom waar? Vandaag zijn eerste online column: Ik vertrek!

*Ik vertrek!*
Vrijwel iedereen associeert bovenstaande titel met het welbekende TROS televisie programma waarin mede-Nederlanders naar het buitenland verhuizen. Allen wagen de grote stap om geheel eigen redenen maar op zoek naar geluk na een hopelijk succesvolle verhuizing zijn ze allemaal. De een gaat dat beter af dan de ander en dat zorgt uiteraard voor heerlijk vermaak op televisie. Het hele proces volgen van dromen, de knoop doorhakken en de uiteindelijke verhuizing voorbereiden is voor velen een enorme inspiratie. Het uiteindelijk vestigen in de nieuwe omgeving en een nieuw leven opbouwen is minstens zo interessant maar laat ook vaker de hindernissen en tegenvallers ter plekke zien, soms alle goede voorbereidingen ten spijt.

*Vacation homes*
Ook ik vertrok, samen met vrouwlief Monique en onze twee geweldige kinderen: Kyan (toen 2 jaar) en Julia (toen 6 maanden). Op zoek naar een beter klimaat en succes als ondernemer. We runnen een bedrijf in zonnig Florida wat het management van 2e huizen (vacation homes) en de verhuur daarvan verzorgt. De woningen liggen allen in de omgeving van Orlando met de grote themaparken zoals Walt Disney World, Universal Studios, LegoLand en Seaworld op steenworp afstand. De woningen zijn stuk voor stuk particulier eigendom van bijvoorbeeld amerikanen, canadezen en Europeanen. Wanneer de eigenaren niet zelf in het huis verblijven (dus het grootste deel van het jaar) nemen wij het beheer inclusief onderhoud voor onze rekening èn verhuren de woningen aan vakantiegangers. Dat laatste brengt zowel voor ons als voor de huiseigenaren een mooie bron van inkomsten met zich mee. We runnen dus eigenlijk een klein hotel, of misschien beter gezegd een klein resort, maar in plaats van alle slaapkamers op één locatie zijn alle huizen/kamers verspreid over een groter gebied, in ons geval van circa 30 kilometer in omtrek.

*Prijsstelling gelijk aan hotel*
De huizen staan in de plaatsen Orlando, Kissimmee en Davenport, midden in mooie woonwijken, waar de meeste buren vaak permanent wonen. Als je als vakantieganger verblijft in een dergelijke woning ervaar je de ruimte en luxe van een eigen huis, met werkelijk alles erop en eraan (plus privé zwembad en soms ook nog een Spa). De prijsstelling is vaak gelijk aan die van een hotel, wat het geheel nog aantrekkelijker maakt. Als familie op vakantie in Florida kun je hier echt samen wonen, leven en slapen onder één dak, midden in een Amerikaanse woonwijk.

*Opkomende trend*
Ons product haakt in op een flink opkomende trend in de vakantiemarkt, die van ‘togethering’: vakantiegangers zoeken meer en meer een manier om ‘quality time’ met elkaar door te brengen, ter compensatie van de techno-maatschappij waar ieder familielid zijn of haar eigen leven meer naast dan met de ander lijkt te leiden. Iedereen is continue verbonden via internet en gaat volledig op in iPhones, iPads, social media, met minder en minder echte tijd mèt en voor elkaar.

*Keiharde nachtmerrie*
De komende maanden zal ik op deze plek een kijkje achter de schermen bieden en berichten over onze belevenissen; de hindernissen, de successen en soms ook teleurstellingen. De Amerikaanse droom bestaat in ieder geval nog steeds, ondanks de kleine of grotere nachtmerries die haar af en toe ruw onderbreken…

Rembert Vonk, "www.ExcellentVacationHomes.com":http://www.excellentvacationhomes.com/

Overig nieuws