Conservatorium hotel culinair wereldpodium

18 februari 2020 | David Bakker

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko.

Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executive chef Taiko restaurant, serveerde de chefs gezamenlijk een uniek 12-gangenverrassingsmenu aan bijna 140 gasten.

Taiko viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Gedurende dit lustrumjaar nodigt Van Coevorden verschillende internationale top chefs van over de hele wereld uit in zijn keuken. Elk van deze chefs zijn voor hem grote inspiratiebronnen waar hij een speciale band mee heeft. Hamada is de tweede gast-chef die werd verwelkomd in het Conservatorium hotel in Amsterdam.

De volgende top chef staat al in de startblokken om naar het Conservatorium hotel te komen. Op 5 & 6 april is het de eer aan Bobby Geetha, executive chef van alle Asha’s restaurants wereldwijd.

Sfeer impressie Wagyumafia X Taiko

Op 16 en 17 februari was het de beurt aan chef Hisato Hamada die samen met Schilo van Coevorden zijn kookkunsten vertoonde in de keuken van Taiko. Zijn thuisbasis is Tokio waar hij co-founder is van Wagyumafia, het bekendste en enige members-only restaurant in deze stad. De specialiteit van Hamada is het wagyu-beef dat zijn faam krijgt vanwege het hoge vetgehalte dat zich in de marmering toont en voor de unieke boterachtige smaak zorgt. De diners in Taiko waren binnen 24 uur uitverkocht en een groot succes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: