Design in Berlijnse (hotel)restaurants

Auteur: Redactie
F&B 22 november 2015
Design in Berlijnse (hotel)restaurants

Een wereldstad als Berlijn herbergt een enorme variëteit aan restaurants. Om op te vallen in deze stad, moet je van goeden huize komen. Dat geldt niet alleen voor hotels, maar ook voor restaurants. Bovendien moeten de menukaart, de locatie, de aankleding en de ‘vibe’ helemaal kloppen. We gingen voor u op zoek naar de ‘hottest places in town’ en kwamen te gekke restaurants tegen. 

Natuurlijk kun je ook opvallen door ‘gewoon te blijven’. Zeker in een wijk als Friedrichshain, waar je struikelt over de clubs, hamburger joints en hipster bars. Schneeweiß noemt zich een baken van rust te midden van deze modegevoelige omgeving. Eenmaal binnen bij Schneeweiß, geniet je van Duitse gerechten (de schnitzel is befaamd!) en hartelijke bediening. Zoals het hoort. Bovendien is het interieur helemaal afgestemd op de naam: helemaal wit. 

Facil: culinaire oase

Geheel aan de andere zijde van het spectrum vind je het Facil restaurant in het vijfsterren Mandala hotel. Het Facil restaurant heeft zelf twee sterren en laat zich typeren als ‘oase van eetcultuur’. Ook hier weer veel wit in het interieur, maar het menu verschilt compleet van dat van Schneeweiß; hier vliegen geen schnitzels, maar foie gras en kaviaar uit de keuken.

NENI: hip rooftop restaurant

We nemen u mee naar nog een restaurant in een hotel. NENI Berlin is een culinair mozaïek van Perzische, Arabishe, Marokkaanse, Turkse, Spaanse, Duitse, Israëlische en Oostenrijkse invloeden en bevindt zich op de ‘rooftop’ van het 25hours Bikini Berlin hotel. De pannen worden vanuit de keuken op tafel gezet, dus de presentatie is zonder enige poespas. In verschillende lijstjes van hippe Berlijnse restaurants vind je NENI op de eerste plaats. 

Dóttir Berlin: IJslands minimalisme

Victoria Eliasdóttir maakte, net als zoveel andere IJslanders, de oversteek naar het Europese vasteland. Met succes. Dóttir (dochter) is dé culinaire hotspot in Berlijn op dit moment. IJsland is een vissersland, en Victoria laat dit blijken op de kaart. Het minimalisme is sterk doorgevoerd in het interieur en de gast hoeft niet lang na te denken over de bestelling. Men kan alleen een vast vijfgangendiner bestellen. That’s it... Victoria heeft het koken niet van een vreemde, aangezien haar vader kok was op een schip. 

Chutnify: kleurrijke Indiase hotspot

Locals zullen in Berlijn niet snel naar een willekeurig Indiaas restaurant gaan, maar voor de liefhebbers van  de Indiase keuken is Chutnify ‘the place to be’. Het interieur is kleurrijk en gezellig en het eten is geweldig. Ongetwijfeld een van de meest bruisende restaurants in de stad. 


HM302015

Overig nieuws