Duitse toeristen kiezen massaal voor Nederland tijdens hun paasvakantie

Auteur: Redactie
Toerisme Internationaal 15 maart 2022
Duitse toeristen kiezen massaal voor Nederland tijdens hun paasvakantie

Buitenlandse toeristen weten de weg naar Nederland weer te vinden. In de paasperiode bedraagt het aandeel buitenlandse toeristen meer dan 60%, blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Het aandeel buitenlandse toeristen zit weer op hetzelfde niveau als 2019. 

Veel Europese landen hebben paasvakantie tussen 2 en 17 april. Van alle toeristen in Nederlandse vakantiehuizen komt 63% uit het buitenland. Ruim de helft van alle toeristen komt uit Duitsland en 9.3% komt uit België. 

Ter vergelijking: tijdens de paasvakantie vorig jaar kwam slechts 17% van de toeristen uit het buitenland. Toen was er natuurlijk nog een lockdown van kracht. In de paasvakantie van 2019 bedroeg het aandeel buitenlandse toeristen 63%. Ook toen verbleven er voornamelijk Duitsers en Belgen in Nederlandse vakantiehuizen. 

Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla by OYO, ziet dat niet alleen Nederlandse toeristen weer het buitenland opzoeken: “We zien ook steeds meer buitenlandse toeristen weer naar Nederland komen. Hoewel Nederland geen paasvakantie kent, zijn het paasweekend en het voorjaar in het algemeen doorgaans wel populair om een weekend weg te boeken. Maar ook tijdens het paasweekend zien we dat het aandeel buitenlandse toeristen groter is dan het aandeel Nederlanders in Nederlandse vakantiehuizen."

Overig nieuws