Executive Chef van Conservatorium Hotel nodigt wereldberoemde chefs uit

10 september 2019 | Thijs Jacobs

Ter ere van het vijfjarig jubileum van toprestaurant Taiko Amsterdam gaat Executive Chef Schilo van Coevorden terug naar zijn roots en zijn grote inspiratiebronnen. In 2019/2020 kookt hij met vijf topchefs waar hij een bijzondere band of herinnering mee heeft.

Zondag 3 en maandag 4 november trapt hij af met Albert Adrià, bekend van het wereldberoemde restaurant El Bulli en eigenaar van het gastronomische amusementspark: El Barri (Pakta, Enigma, Hoja Santa, Tickets, Bodega 1900). Tijdens deze avond brengen Adrià en van Coevorden een ode aan de Nikkei cuisine, het beste van de Japanse en Mediterrane gastronomie.

Vervolgens is het in februari de beurt aan de autodidactische chef Hisato Hamada, mastermind achter de 180 dollar kostende sandwich ‘wagyu katsu sando’ en  mede-eigenaar van het Japanse restaurantconcept Waygumafia. In maart kookt van Coevorden met drie-sterrenchef Gérald Passedat, eigenaar van Le Petit Nice en volgens van Coevorden ‘s werelds beste vis-chef. In april komt topchef Bobby Geetha naar Taiko. Geetha is tegenwoordig als corporate executive chef van Asha’s verantwoordelijk voor 18 restaurants in Engeland en het Midden-Oosten. De laatste chef houdt Schilo van Coevorden nog als verrassing en wordt later dit jaar bekend gemaakt. Reserveren kan via deze link.

September 2019 bestaat Taiko Cuisine, het op de Aziatische keuken geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Conservatorium hotel, vijf jaar. Om dat te vieren onthulde Schilo van Coevorden gisteren op de feestelijke gelegenheid zijn grootse plannen voor het jubileumjaar: “Dit jubileumjaar komen diverse chefs uit de absolute wereldtop van de gastronomie naar Taiko. Verschillende chefs uit diverse disciplines die mij in mijn loopbaan hebben geïnspireerd. Een eer om met deze grootheden te mogen koken.”

Over Taiko Cuisine

Taiko Cuisine, het op de Aziatische keuken geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Conservatorium hotel, ontleent zijn naam aan de oude Japanse trommels met hun fabelachtige ritme. Ieder weekend begeleidt een Taiko-speler de intense, maar toch verfijnde, Aziatische smaken van de gerechten van Schilo met melodieuze, sfeervolle klanken. De stijl van de kaart en keuken is door de jaren heen geëvolueerd, onder invloed van verschillende keukens van over de hele wereld. De basis, echter, lag altijd en ligt nog steeds in klassieke en vaak eenvoudige bereidingswijzen, die getuigen van een groot respect voor de puurheid van verse streek- en seizoensproducten. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Interview Longread
Las Hotellas: "Kwaliteit zal nu boven komen drijven"

Githa van Vilsteren Githa van Vilsteren is sinds 2011 directeur van Landgoed De Wilmersberg in het Twentse De Lutte. Ze werkte voor haar carrière als hotelier onder andere als Manager Relatiebeheer voor War Child.  ...

Interview Branded Content
“We kunnen linnen gegarandeerd virusvrij maken”

Ook in wasserijen wordt er volledig volgens de richtlijnen gewerkt. Niets wordt aan het toeval overgelaten om zodoende het linnen volledig coronavrij in uw hotel te krijgen. Kimman is Director Corporate Accounts bij Blycolin, en als geen ander op de hoogte van de hoge eisen die hotels stellen aan li...

Longread
Wat te doen als jouw locatie kampt met ruimtegebrek

Het woord ‘anderhalvemetersamenleving’ gaat ongetwijfeld de Van Dale halen. Sterker nog, het zou zomaar eens het woord van 2020 kunnen worden. Gevoed door experts en de overheid realiseren we ons inmiddels dat onze maatschappij (voorlopig althans) ingericht moet worden als een anderhalve...

Accor Internationaal
Komen zakenreizen binnen 6 maanden weer op gang?

Uit nieuw onderzoek van Accor blijkt dat een derde van de zakenreismanagers in Noord-Europa van mening is dat hun zakenreisprogramma's binnen zes maanden zullen herstellen. Voornamelijk als gevolg van binnenlandse reizen. Internationale reizen zullen naar verwachting iets langer op zich wachten....

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: