Expedia plaatst sterren Hotelstars Union

28 juni 2013
Expedia plaatst sterren Hotelstars Union

Boekingswebsite Expedia plaatst op de websites Expedia.com, Venere en Hotels.com de hotelsterren van de Europese classificatie Hotelstars Union. Hoewel diverse deelnemende landen nog
bezig zijn met het implementeren van de richtlijnen, en er ook nog landen zijn die zich aan het aansluiten zijn, neemt Expedia het voortouw om de Europese hotels op de websites van het bedrijf makkelijker met elkaar te kunnen vergelijken. Gebruikmakend van de sterren uit de Hotelstars Union moet de markt transparanter worden voor de hotelgast, meent de boekingsreus.

*Eigen 'sterrenslag'*
Expedia start bovendien met een eigen classificatie. Via 'Expedia-Stars' kunnen hotels zonder officiële classificatie uit hun land toch aan sterren komen. Doel is dat mensen die een hotel willen boeken zowel de hotels met officiële classificatie als met Expedia-sterren kunnen vergelijken bij hun zoekresultaten.

Experts zetten hun twijfel bij deze ontwikkeling. Met het oog op transparantie zien zij liever dat zoveel mogelijk hotels zich aanmelden voor een officiële classificatie.

"Frank Lindner":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws