Faillissement voor EHM Zaltbommel

28 oktober 2013
Faillissement voor EHM Zaltbommel

European Hotel Management heeft het faillissement van het zelfstandig opererende EHM Hotel Zaltbommel B.V. aangevraagd. De vennootschap exploiteert de hotelvestiging als Apollo Hotel
’s-Hertogenbosch-Zaltbommel.

*Drastische huuraanpassing*
Het management van het hotel heeft de afgelopen maanden gezocht naar mogelijkheden om met de pandeigenaar tot een voor beide partijen acceptabele oplossing te komen. Desondanks kon niet tot een overeenstemming worden gekomen over een drastische huuraanpassing, waardoor de exploitant geen andere keuze zag dan een faillissementsaanvraag.

*Leeg bedrijventerrein*
Bas Tolmeijer, directeur van moedermaatschappij EHM, legt uit: “De wereldwijde recessie heeft ook in deze onderneming haar sporen achtergelaten. Echter waar in onze andere hotels een brede marktsegmentatie zorgt voor een gebalanceerde klantenmix, zijn in Zaltbommel de laatste twee jaar alle belangrijke corporate klanten verhuisd. Het hotel is gelegen op een nagenoeg leeg bedrijventerrein. Ook de ingestorte trainingsmarkt - het hotel heeft 21 grote zalen te vullen - heeft een dramatisch effect op de omzet. Dit, in combinatie met de scheve (vaste) huurverhouding en de forse herinvesteringsbehoefte, heeft geleid tot deze dramatische beslissing. Voor de medewerkers die niet in andere vestigingen konden worden geplaatst is collectief ontslag aangevraagd”.

*Gezonde cashflows*
Tolmeijer benadrukt dat de situatie in Zaltbommel volkomen los staat van de overige exploitaties van de groep: “Integendeel, onze onderneming is kerngezond. Het afgelopen jaar hebben we winstgevend afgesloten en ook dit jaar lopen we voor op onze begroting. Ons marktaandeel groeit en we beschikken over een gezonde cashflow. Voor ons was 2012 het jaar van verandering. We (her-)openden drie hotels. Dit jaar ligt de focus op consolidatie. We leggen daarmee een stevig fundament voor onze groeiambitie die we in 2014 verder vorm zullen geven”.

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws