Flexotels neemt Room45 over

Auteur: Redactie
Economie Overname 8 december 2022
Flexotels neemt Room45 over

Flexotels, innovatieve producent en verhuurder van tijdelijke accommodaties voor festivals, sport- en zakelijke evenementen, heeft de accommodatie Room45 overgenomen. Hierdoor breidt Flexotels vanaf 2023 haar gamma van luxe mobiele hotelkamers verder uit.

Room45 bestaat uit 85 mobiele kamers die sinds een aantal jaren aangeboden worden tijdens publieksevenementen. Corona heeft gezorgd voor een nieuwe richting voor de organisatie. De link met Flexotels was toen snel gevonden. Room45 bestaat uit 45ft units met daarin per unit 5 kamers met slaapgelegenheid voor 3 personen, toilet en douche, airconditioning en TV verbinding. De kamers worden als premium product aangeboden aan gasten op de verschillende campings bij evenementen.

Samenwerking

Flexotels biedt sinds 2009 tijdelijke, makkelijk verplaatsbare accommodaties op locatie. Wat begon met 22 Flexotels is mede door het succes bij evenementen als Tomorrowland en 24h van Le Mans inmiddels uitgegroeid tot meer dan 600 kamers in verschillende kwaliteiten. Vanaf 2023 worden de 85 luxe Room45 kamers toegevoegd aan het hoogste segment.
De vraag naar comfort en luxe vanuit de evenementenbranche wordt steeds groter. Na de coronapandemie zijn festivals en evenementen weer terug van weggeweest. Bezoekers hebben zich twee jaar lang moeten beperken in hun sociale leven en halen deze gemiste tijd graag weer in. Luxe en comfort spelen hierbij een steeds grotere rol. Met het aanbieden van kamers inclusief eigen sanitaire voorzieningen speelt Flexotels in op de groeiende vraag van de bezoekers.

De overname van de Room45 accommodatie past daardoor in de groeistrategie van Flexotels. Voor de komende jaren ziet Flexotels een verdere groei in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waardoor het aanbod zal toenemen naar meer dan 1000 kamers.

Eén en één is drie

“Toen we in contact kwamen met de mensen van Flexotels, had ik daar direct een goed gevoel bij” aldus Jan Koolen, algemeen directeur van Unit45 waar Room45 een onderdeel van is. “Wij hebben het bedrijf gebracht waar het nu staat en zijn blij dat de toekomst én uitbouw is verzekerd door deze overname. De manier waarop geeft vertrouwen in de toekomst voor Flexotels. “

Hubert von Heyden, oprichter en directeur van Flexotels: “De overname van de Room45 accommodaties biedt ons een fantastische uitbreiding van ons assortiment. De markt vraagt, zeker na corona, steeds meer om luxe, comfort en privacy. Met Room45 kunnen we dat nu ook bieden aan onze gewaardeerde klanten in de muziek-, sport- en zakelijke evenementenwereld. Daarbij geeft het ons ook de kans om de tijdelijke accommodaties aan te bieden voor studentenhuisvesting en/of crisisopvang. We verstevigen op deze manier ook onze internationale positie in het luxere segment en bouwen uiteraard graag verder op de mooie basis die Room45 in de afgelopen jaren heeft gelegd. Het voelt echt als ‘één plus één is drie’. We kijken met vertrouwen naar de toekomst.”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws