Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken

8 maart 2019 | Thijs Jacobs
Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken<

De afgelopen twee jaar heeft een team enthousiaste docenten en studenten van Hotelschool The Hague bijna 40.000 kilo voedsel gered en verwerkt tot duizenden heerlijke gerechten en producten. Gisteren organiseerde het team een ‘Food Rescue Market’ om zo de nieuwe studenten bewust te maken van voedselverspilling en hen kennis te laten maken met de manier waarop de Hotelschool hiermee omgaat. Op de markt waren tien verschillende ‘food rescue’ bedrijven aanwezig, waarvan de studenten gerechten konden proeven.

Ron Blaauw met zijn bok

Bijzondere gast was Walter de bok. Mannelijke geiten worden doorgaans op jonge leeftijd geslacht, aangezien zij geen melk produceren. Dit vlees wordt veel geëxporteerd of weggegooid omdat hier in Nederland weinig vraag naar is. Op de markt toonde Ron Blaauw met zijn heerlijke rendang en satégerechten dat ook het vlees van een bok fantastisch kan smaken. Student Sasha: “Deze markt vertelt je het verhaal achter het voedsel dat je eet. Iedereen houdt van een goed verhaal - én je maag ook!”. 

De tomatensoep van Hotelschool The Hague, waarmee 4.000 kilo tomaten zijn gered, stond centraal op de markt. Dit is een van de producten die binnen het onderwijsprogramma PATE zijn gemaakt. PATE staat voor Practical And Theoretical Education en heeft als doel om studenten een verandering teweeg te laten brengen met een positieve impact op de Hotelschool The Hague, en op de maatschappij op zich. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN functioneren hierbij als referentiekader. Komend weekend neemt Hotelschool The Hague deel aan Veggie World, waar zij de potten geredde soep zullen verkopen. Veggie World is een beurs voor vegan producten en vindt plaats op 9 en 10 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Internationaal
Goldman Sachs richt pijlen op overname B&B Hotels

Er zijn exclusieve gesprekken gaande tussen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en investeerder PAI. De gesprekken gaan in dit geval over de overname van B&B Hotels. B&B Hotels telt 476 vestigingen en de zakenbank is bereid 1,9 miljard euro neer te tellen voor de overname, zo lezen we in...

Economie Toerisme
Buitenlands toerisme groeit vooral buiten grote steden

Door de welvaartsgroei en de grotere bereikbaarheid van bestemmingen blijft het toerisme ook in de komende jaren stijgen. ABN AMRO geeft wel aan dat het tempo hiervan enigszins afneemt door de economische groeivertraging in herkomstlanden van toeristen. Hierdoor vertraagt bijvoorbeeld ook de groei v...

Personalia Hotel
Nieuwe operations manager Landgoed Huize Bergen

Hubèrt van den Heuvel is de nieuwe operations manager van Landgoed Huize Bergen te Vught. Van den Heuvel heeft in het verleden veel ervaring opgedaan binnen de hospitality. De afgelopen 10 jaar heeft hij gewerkt als (interim)bedrijfsadviseur voor horecabedrijven op het gebied van conceptontwi...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: