Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken

8 maart 2019 | Thijs Jacobs
Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken<

De afgelopen twee jaar heeft een team enthousiaste docenten en studenten van Hotelschool The Hague bijna 40.000 kilo voedsel gered en verwerkt tot duizenden heerlijke gerechten en producten. Gisteren organiseerde het team een ‘Food Rescue Market’ om zo de nieuwe studenten bewust te maken van voedselverspilling en hen kennis te laten maken met de manier waarop de Hotelschool hiermee omgaat. Op de markt waren tien verschillende ‘food rescue’ bedrijven aanwezig, waarvan de studenten gerechten konden proeven.

Ron Blaauw met zijn bok

Bijzondere gast was Walter de bok. Mannelijke geiten worden doorgaans op jonge leeftijd geslacht, aangezien zij geen melk produceren. Dit vlees wordt veel geëxporteerd of weggegooid omdat hier in Nederland weinig vraag naar is. Op de markt toonde Ron Blaauw met zijn heerlijke rendang en satégerechten dat ook het vlees van een bok fantastisch kan smaken. Student Sasha: “Deze markt vertelt je het verhaal achter het voedsel dat je eet. Iedereen houdt van een goed verhaal - én je maag ook!”. 

De tomatensoep van Hotelschool The Hague, waarmee 4.000 kilo tomaten zijn gered, stond centraal op de markt. Dit is een van de producten die binnen het onderwijsprogramma PATE zijn gemaakt. PATE staat voor Practical And Theoretical Education en heeft als doel om studenten een verandering teweeg te laten brengen met een positieve impact op de Hotelschool The Hague, en op de maatschappij op zich. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN functioneren hierbij als referentiekader. Komend weekend neemt Hotelschool The Hague deel aan Veggie World, waar zij de potten geredde soep zullen verkopen. Veggie World is een beurs voor vegan producten en vindt plaats op 9 en 10 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Weet jij alles over privacywetgeving binnen de hotellerie? Volg de training van de HM Academy

Het zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens is tegenwoordig voor iedere branche van groot belang, ook voor de hotellerie. Specifiek voor de hotellerie draait veel om het bieden van een goede service aan je gasten, en hieronder valt ook het zorgvuldig omgaan met hun persoonlijke gegevens. Als ...

Hotel Opening
Fattal Hotel Group opent vier nieuwe hotels in Londen

Fattal Hotel Group heeft op 18 maart aangekondigd een huurovereenkomst voor langere tijd te hebben verkregen op vier Grange Hotels in Londen. Hierdoor treedt de groep toe tot de markt van centraal Londen. Het nieuws volgt na de recente acquisitie van het iconische Midland Hotel in Manchester; &eacut...

Achtergronden Internationaal
Hotelgasten werden in het geheim begluurd in dit hotel

Wel 1600 hotelgasten zijn begluurd door mensen die 45 dollar per maand betaalden om in realtime mee te kijken naar wat er op de bewuste hotelkamers van argeloze toeristen in Zuid-Korea gebeurde. In stopcontacten De camera's waren in het geheim geplaatst in de hotelkamers van het hotel. Ze ...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: