Nederlandse topchefs naar Aruba voor het grootste Michelin pop-up restaurant

3 april 2019 | Yonne van Geene

In juni staat Aruba in het teken van culinair genieten op Michelin-sterrenniveau. Alex Nieuwmeyer, managing director van de Divi Resorts op Aruba, haalt samen met culinair ondernemer Carsten Klint namelijk de fine fleur van de Nederlandse gastronomie naar het One happy island voor een exclusief sterrendiner. Het is voor het eerst dat een sterrenchef delegatie naar Aruba reist om aldaar op het allerhoogste niveau te koken.

Sterrenchefs François Geurds (FG Restaurant ** en FG Food Labs *), Erik en Julien van Loo (Parkheuvel **), Edwin Vink (De Kromme Watergang **) en Jermain de Rozario (De Rozario *) maken hun opwachting om op 6, 7 en 8 juni exclusieve menu’s te verzorgen. Restaurant Windows on Aruba is dan met 8 Michelin-sterren het grootste Michelin pop-up restaurant in het Caribisch gebied.

Alex Nieuwmeyer is buitengewoon verheugd: “dit achtsterrendiner vormt de basis voor een jaarlijks terugkerend evenement, wat buiten een heerlijk eetfestijn ook een educatieve waarde heeft voor de gehele restaurantgemeenschap op Aruba.

Meer dan 200 restaurants

Het doel van deze culinaire Michelin-sterrenbeleving is dus niet alleen om de bewoners en bezoekers van Aruba kennis te laten maken met de kookkunsten van de absolute top van de Nederlandse chefs, maar ook om het gastronomische landschap op Aruba op de kaart te zetten. Want met meer dan 200 restaurants, van fine dining tot lokale knijpjes waar de verse vis rechtstreeks uit de zee zo op je bord verschijnt, biedt Aruba veel meer dan alleen maar zon, zee & strand en is het ook bij uitstek dé bestemming voor culinaire fijnproevers.

Over de Divi Resorts op Aruba

Divi Resorts is een keten van 9 Caribische hotels op verschillende eilanden waarvan 5 op Aruba, met onder meer de Divi Phoenix op Palm Beach, Divi Dutch Village en Divi Village Golf & Beach Resort, gelegen op een 9-holes golfbaan met het signature restaurant Windows on Aruba. Divi & Tamarijn Aruba All Inclusives zijn twee laagbouwhotels gelegen op Druif Beach met een keuze uit 10 restaurants (waarvan 6 a la carte) en 8 verschillende bars.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Tech Interview
"Ook jij kunt een hogere bezettingsgraad realiseren door e-mailmarketing"

E-mailadressen zijn goud waard, maar hoteliers en B&B-ondernemers doen er tot op heden te weinig mee. “Een gemiddelde hotelier of B&B-ondernemer kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt...

Amsterdam
Strengere controles op illegale vakantieverhuur in Amsterdam

De gemeente van Amsterdam is deze week begonnen met een strengere controle op illegale vakantieverhuur. Dit nieuws komt niet volledig uit het niets, kortgeleden heeft Amsterdam de vakantieverhuur termijn namelijk verkort naar 30 dagen. De strengere controle gaat om verhuurders die over dit limiet ga...

Interview Longread
Eric Toren & Tijmen Receveur: "Leer van wat je niet hebt gedaan"

Waar een jonge accidential hotelier en een geroutineerde hospitality-expert elkaar vinden in passie voor hun mensen, de lol van het creatieve proces en het perfectioneren van de begroting. Wij spreken Tijmen Receveur, mede-oprichter en mede-eigenaar van Hotel Not Hotel en Eric Toren, directeur, eige...

Aantal viersterrenhotels groeit gestaag

De viersterrenhotelmarkt in Nederland is de afgelopen vijf jaar met 22% gegroeid. Nederland telt in totaal 705 4-sterren hotels, waarvan meer dan een kwart in provincie Noord-Holland. In totaal telt dit segment 67.000 kamers en is hiermee met een aandeel van 50% het belangrijkste segment binnen de h...

Accor Hotelketens Internationaal
Een miljard euro omzet voor Accor in eerste kwartaal 2019

Hotelketen Accor heeft het eerste kwartaal van het jaar 2019 een omzet gedraaid van 987 miljoen euro. Een stijging van 34,2%. Dat meldt het bedrijf via een persbericht. De RevPAR van de groep steeg met 1,6% met wisselende prestaties afhankelijk van de regio: Europa was veerkrachtig (+3,3%), terwi...

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: