Hard Rock Hotel Amsterdam American wordt verkocht en krijgt nieuwe naam

Auteur: redactie
Economie Financieel Overname 27 september 2023
Hard Rock Hotel Amsterdam American wordt verkocht en krijgt nieuwe naam

Het Hard Rock Hotel Amsterdam American gaat van eigenaar veranderen. De Ierse Dalata Hotel Group heeft via een persbericht bekendgemaakt een overeenkomst te hebben gesloten met de Zien Group over de overname van het hotel. De verwachting is dat de overgang van het American begin oktober definitief wordt afgerond.

De deal tussen de twee partijen bevindt zich momenteel in de afrondende fase en de werknemers van het hotel zijn inmiddels op de hoogte gebracht. De Dalata Hotel Group is voornemens om het hotel om te dopen tot Clayton Hotel Amsterdam American. Hiermee verdwijnt na 3 jaar de naam Hard Rock Hotel, waar de nodige weerstand tegen was, van de gevel van het iconische hotel in de Amsterdamse binnenstad.

De Dalata Hotel Group werd in 2007 opgericht en groeide in de afgelopen 16 jaar uit tot de grootste hoteloperator van Ierland. De groep heeft momenteel 49 hotels in zijn portfolio, waarvan er 31 eigendom zijn van Dalata. Deze hotels zijn voor het grootste deel opgedeeld in twee merken: Maldron Hotels en Clayton Hotels, waar ook het American onder gaat vallen. Daarnaast heeft Dalata nog een aantal boutique hotels op unieke locaties.

De nieuwe locatie in de hoofdstad wordt het eerste hotel van de groep in Nederland en de tweede op het Europese vasteland, na Düsseldorf. Dalata spreekt in zijn persbericht de ambitie uit om uit te breiden naar andere grote Europese steden die commercieel aantrekkelijk zijn.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws