Helft horecawerknemers wil andere job

30 november 2013
Helft horecawerknemers wil andere job

Bijna de helft van medewerkers in de horeca en detailhandel (afgerond 47 procent) zou wel van werkgever willen veranderen. Dat blijkt uit analyse van additionele data uit het
Nationaal Salarisonderzoek dat Intermediair en Nyenrode Business Universeit hebben uitgevoerd, en waar de redactie beschikking over heeft gekregen.

*Voorop*
Dat bijna de helft van de horecawerknemers wel wil switchen maakt de branche koploper onder alle sectoren. De wens om van werkgever te veranderen is eveneens hoog in de sectoren dienstverlening (44 procent) en bouw (39 procent).

*Zoekend*
Van de personen uit de horeca/detailhandel die hebben aangegeven wel te willen wisselen van werkgever is 69 procent actief op zoek naar een andere baan. Of dit een baan bij een ander horecabedrijf of in een heel andere sector is, blijkt helaas niet uit de onderzoeksgegevens.

*Toch tevreden*
Dat bijna de helft van de horecawerknemers van baan zou willen wisselen, is opmerkelijk te noemen wanneer er naar andere onderzoeksvragen en wordt gekeken. Uit de data blijkt dat 46 procent van de horecawerkers tevreden of zelfs zeer tevreden is over zijn huidige baan. Een kwart geeft aan ontevreden of zeer ontevreden te zijn over zijn huidige werk. 29 procent staat neutraal tegenover tegenover zijn baan. Met de positivo's opgeteld is 75 procent van de horecawerknemers dus neutraal of tevreden over zijn werk.

*Loon*
Kijkend naar tevredenheid over het huidige loon in de horeca, dan zegt 20 procent tevreden of zeer tevreden te zijn. 36 procent staat neutraal tegenover zijn salarisstrook. 44 procent is ontevreden of zeer ontevreden over het huidig loon.

Loon kan mogelijk van grotere invloed zijn op de wens om te wisselen van baan, dan tevredenheid over het inhoudelijke werk.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws