Hotel Pincoffs winnaar 'Hotel Website of the Year' 2023

Auteur: Redactie
Awards 15 maart 2023
Hotel Pincoffs winnaar 'Hotel Website of the Year' 2023

Tijdens de Independent Hotel Show in de RAI is Hotel Pincoffs uit Rotterdam uitgeroepen tot winnaar van de Hotel Website of the Year verkiezing 2023. Aan de tweede editie van deze verkiezing deden 50 hotels mee uit Nederland, Curaçao en Bonaire mee. De verkiezing heeft als doelstelling om het Nederlandse publiek te enthousiasmeren direct bij het hotel te boeken en als branche te leren van de ‘best practices’ van de winnende hotelwebsites.

Juryrapport

De vakjury, bestaande uit zeven professionals uit de hotelindustrie met elk hun eigen discipline, had lovende woorden voor de winnende hotelwebsite in het juryrapport. "De warme, persoonlijke sfeer die het hotel wil uitstralen is perfect vertaald naar de website. Aan alles kun je zien dat er veel tijd, energie en liefde in is gestoken: van de schitterende fotografie tot en met de gebruiksvriendelijke lay-out en de copy - die is toegankelijk, gastvrij en warm, en duidelijk met vakmanschap geschreven", aldus Ravianne van Vliet, voorzitter van de jury van de verkiezing. De eigenaar van Hotel Pincoffs, Edwin van der Meijde was zeer verheugd en nam de award met veel plezier in ontvangst. “Onze website is de spiegel van de ziel van ons boutiquehotel. Kleinschalig, persoonlijk, historisch, duurzaam en waarachtig. Wij willen de gasten graag verleiden en laten dromen. En bij aankomst hun verwachtingen overtreffen. De website is ons wapen in een competitieve markt.”

Runner-up

De tweede plaats ging ook naar Rotterdam, deze is gewonnen door Le Marin Boutique Hotels, met name het gebruiksgemak van deze website sprak de jury aan. De hotelwebsite van Landgoed Lauswolt eindigde op de derde plek. Hier scoorde het boekingsgemak goed en wat ook opviel tijdens de beoordeling van de business case van dit hotel is het ongekend hoge percentage aan directe boekingen dat ze zonder tussenkomst van commissiepartijen weten binnen te halen. "Hiermee is Landgoed Lauswolt een voorbeeld voor de markt", volgens de vakjury.

Wat kunnen we leren van de winnaars

De Hotel Website of the Year verkiezing wordt georganiseerd door Hoteliers.com, een aanbieder van hotelwebsites en commissievrije boeking software voor hotels. Wat deze editie extra bijzonder maakte is de samenwerking met de Independent Hotel Show, dé vakbeurs voor hotels, welke jaarlijks in de RAI in Amsterdam plaatsvindt. Door dit partnerschap kan de verkiezing rekenen op nog meer bekendheid en erkenning in de branche. "We zijn de Independent Hotel Show dankbaar voor de fijne samenwerking en natuurlijk erg in onze nopjes dat een van onze klanten dit jaar heeft gewonnen. Hierbij moet wel gezegd worden dat de verkiezing volledig onafhankelijk wordt georganiseerd en het hele jury proces onder leiding staat van een professionele vakjury. Op basis van de juryrapporten zullen we ook dit jaar weer een artikel schrijven met de learnings van de winnaars, hiermee hopen we niet alleen een steentje bij te dragen aan de resultaten van onze eigen klanten, maar van alle hotels. Direct bij het hotel boeken is al meer dan 15 jaar onze missie en daar draagt deze verkiezing mooi aan bij”, besluit Erik Baumann, Directeur van Hoteliers.com.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws