Hotellerie in Tokio profiteert van 'gesloten' Olympische Spelen

Auteur: Redactie
Internationaal 20 augustus 2021
Hotellerie in Tokio profiteert van 'gesloten' Olympische Spelen

Als gastheer van de uitgestelde Olympische Zomerspelen, heeft Tokio zijn hoogste hotelbezetting in 17 maanden geboekt. Dat blijkt uit gegevens en analyses van STR.

De bezettingsgraad van 47,2% van Tokio in juli was het hoogste maandelijkse niveau van de markt sinds februari 2020. De dagelijkse bezettingsgraad bereikte 60,5% en 60,6% in de nacht voor en de nacht van de openingsceremonie (22-23 juli). De laatste keer dat Tokio de drempel van 60% dagelijkse bezetting had gepasseerd was tijdens de "Go To Travel" campagne op 21 november 2020.  

Uit voorlopige gegevens voor augustus blijkt dat de bezettingsgraad in de loop van de Olympische Spelen is gedaald tot 45,4% op de avond van de slotceremonie (8 augustus) en 29,2% de avond erna (9 augustus). 

"Deze Olympische Spelen waren duidelijk anders vanwege het gesloten karakter van de wedstrijd, maar er was nog steeds een substantiële prestatieverhoging omdat hotels onderdak boden aan media, personeel en een aantal high-profile teams die niet in het atletendorp verbleven," aldus Shiori Sakurai, business development manager van STR. "In lijn met onze verwachtingen en de voorbije Olympische Spelen tonen de gegevens een nog grotere stijging van de gemiddelde dagelijkse prijs volgens de contracten die vóór de pandemie werden onderhandeld. Er was echter zonder twijfel een materiële lift naar de bezetting, zelfs met een aantal no-shows als gevolg van de toeschouwersbeperkingen en met de noodtoestand in Tokio." 4

Overig nieuws