Hotelscholen onder best beoordeelde opleidingen in Nederland

29 september 2016 | Thijs Jacobs

In het vakgebied Hospitality Business vind je louter sterke opleidingen, dit blijkt uit het onderzoek van Keuzegids HBO 2017. Studenten van de opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) bij Hogeschool Tio in Utrecht volgen de beste hotelopleiding van Nederland, dat maakte de Keuzegids Hbo 2017 vandaag bekend.
“Het programma is van hoog niveau en sluit naadloos aan op de toetsing. Ook algemene vaardigheden, zoals een kritische houding ontwikkelen en analytisch denken, worden er gestimuleerd”, aldus de Keuzegids.

De opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) aan Hogeschool Tio in Utrecht is met 92 punten de beste Hogere Hotelschool. HEM gaat voor het vierde jaar op rij aan kop in de Keuzegids. Thijs Glaap over zijn studie: “Hogeschool Tio is een prettige school met veel mogelijkheden, zowel in Nederland als in het buitenland. Je krijgt er goede begeleiding in kleine klassen van enthousiaste docenten uit de praktijk.”

De ranglijst:

1.     Hotel- en Eventmanagement (HEM) Tio Utrecht             92 punten

2.     Hotel- en Eventmanagement (HEM) Tio Hengelo           90 punten

3.     Hotelschool The Hague Amsterdam                              86 punten

4.     Hotel- en Eventmanagement (HEM) Tio Amsterdam       84 punten

5.     Hotelschool The Hague Den Haag                                84 punten

Het onderzoek van Keuzegids HBO 2017 is gebaseerd op de resultaten van 2 onderdelen; de prestaties en de oordelen. Daarnaast worden ook de feiten weergegeven, deze bestaan uit de officiële cijfers, zoals instroom en hoogte van collegegeld. De prestaties worden gemeten op basis van het aantal studenten dat binnen 5 jaar afstudeert, het aantal studenten dat het eerste jaar afrondt en het aantal contacturen. De oordelen worden gebaseerd op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) en een expertoordeel, deze berust op de accreditatiebesluiten van de NVAO. De totaalscore en het uiteindelijke oordeel is een gelijke weging van de 10 scores voor de prestaties en de oordelen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel
Hotelpersoneel in trek binnen andere sectoren

Alhoewel onze branche in last is, zijn mensen met een hospitality-achtergrond in trek binnen andere sectoren. Niet alleen de zorg zit verlegen om mensen met een sterke dienstverlenende achtergrond, maar ook de uitvaartverzorging is een sector waar deze professionals welkom zijn. Tegelijkertijd zien ...

David Bakker
Column: lang leve Leeuwarden

In 2018 was Leeuwarden, samen met Valletta (Malta), de Culturele Hoofdstad van Europa. De hotels puilden uit, bedden waren niet meer te boeken en provincie Friesland profiteerde mee. Eindstand: 5,4 miljoen bezoekers voor Friesland in 2018. In het bidbook werd uitgegaan van 4 miljoen bezoeken aan ...

Internationaal
a&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 juli heet a&o Hostels haar gasten ook in Edinburgh welkom. Het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget hostelketen biedt 131 kamers en 610 bedden. Het is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad. Voor oprichter en CEO Oliver Wint ...

Stelling van de maand mei: De overheid loodst de hotellerie goed door de coronacrisis

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De stelling van de maand ...

Achtergronden Interview
12 jaar geleden in Hospitality Management: Caro van Eekelen

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2009. In de zomer van 2009 werd Caro van Eekelen aangesteld als managi ...

Interview
Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: