KHN krijgt nieuwe afdeling op Curaçao

Auteur: Redactie
Mensen KHN 2 augustus 2022
KHN krijgt nieuwe afdeling op Curaçao

Afgelopen week zijn Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat ook horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap. Op 28 juli zetten Robèr Willemsen en Dirk Beljaarts van KHN en Tarzeno Circkens en John Henry Every van de CRA hun handtekening tijdens een bijeenkomst op Curaçao in het bijzijn van de waarnemend Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Michelle Capriles. 

De samenwerking is geformaliseerd in de nieuwe KHN-afdeling Curaçao, met als doel om samen toe te werken naar een toekomstbestendige horeca. Op Curaçao wordt toerisme als economische pijler steeds belangrijker. Dat stelt nieuwe eisen aan de horeca. Het lidmaatschap van KHN kan een steun in de rug zijn bij de verdere professionalisering. Leden op Curaçao kennen dezelfde rechten en plichten als andere KHN-leden. Alle horecaondernemers op het eiland kunnen lid worden van deze nieuwe afdeling.

Wat betekent dit voor horecaondernemers?

De aansluiting bij KHN biedt voor horecaondernemers op Curaçao een ingang tot de diensten van KHN, waaronder antwoord op horecagerelateerde vragen of een persoonlijk advies, belangenbehartiging en op den duur kortingen bij verschillende horecapartners en informatie over laatste ontwikkelingen en regelgeving in de horecabranche. Natuurlijk profiteren Nederlandse horecaondernemers ook van deze samenwerking. Er zijn al veel Nederlandse horecaondernemers actief op Curaçao, en veel ondernemers zijn geïnteresseerd om de stap te maken. Met KHN als bindende kracht, zowel hier als op Curaçao, kan KHN ook een rol spelen voor in Nederland gevestigde horecaondernemers die op Curaçao willen ondernemen. Het systeem is hetzelfde en ondernemers kunnen snel schakelen met het lokale bestuur.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “We zijn erg trots deze samenwerking te bekrachtigen. De CRA en KHN delen de drive om het ideale ondernemersklimaat te creëren voor onze leden, waarbij kwaliteit en innovatie voorop staan. Door deze samenwerking hebben leden op Curaçao toegang tot dezelfde voordelen van het KHN-lidmaatschap. Bovendien profiteren ondernemers uit beide landen van het uitgebreide netwerk van ondernemers voor advies en samenwerkingen.”

CRA-voorzitter Tarzeno Circkens: “Toerisme is van groot belang voor Curaçao. Met deze samenwerking versterken wij niet alleen onze positie op het eiland, maar ook slaan we de handen ineen met mensen met jarenlange ervaring, die het huidige horecalandschap en de wet- en regelgeving goed kennen. Hiermee kunnen we samen werken aan een toekomstbestendige horeca op het eiland.”

Interesse?

Heb je interesse in een lidmaatschap van KHN-afdeling Curaçao? Geef dan alvast je contactgegevens door via curacao@khn.nl of info@curacaorestaurants.org

Overig nieuws