Kloosterhotel ZIN viert feest

1 augustus 2013
Kloosterhotel ZIN viert feest

Conferentie- en kloosterhotel ZIN in Vught bestond onlangs 12,5 jaar. Op 27 januari 2001 heropende het abdijhotel de deuren en kreeg het de huidige bestemming. Daarvoor werd het pand bewoond door
fraters. Met de verbouwing van het voormalig klooster werd de wens van de fraters, voor het behoud van het klooster en het creëren van ruimte voor zingeving en werk, gerealiseerd.

*Geen projectontwikkelaar*
Toen het rusthuis voor fraters in 1995 leeg kwam te staan, wilde het bestuur het klooster en de bijbehorende hectaren grond niet verkopen aan een projectontwikkelaar. Een belangrijke redenen was het kerkhof achter op het landgoed, waar haast duizend fraters begraven liggen. Inspelend op de behoefte naar meer bezieling in werk, kreeg het klooster de functie voor ontmoetingsplek.

*Anders dan anders*
Er werd vijf jaar gewerkt aan een concept dat anders is dan een gewone abdij, trainingscentrum of regulier conferentiehotel. Voorzien van moderne architectuur, duurzame materialen en een doordachte indeling van ruimte opende ZIN in 2001 haar deuren. Verschillende bedrijven en organisaties komen naar het conferentiehotel voor het organiseren van een eigen bijeenkomst of het volgen van een programma. Ook nu nog zijn de fraters zeer betrokken bij ZIN, hun rol kan worden omschreven als gastvrije aanwezigheid.

Het jubileum werd in een ongedwongen sfeer gevierd met alle betrokkenen en medewerkers. Onder leiding van chef-koks Lisette Bossert en Yvonne Hopstaken werd er door iedereen bijgedragen aan een diner. Hiervan werd aan lange tafels in de Refter genoten.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws