Lukas van der Valk, zoon van Arie, overleden op 60-jarige leeftijd

Auteur: Redactie
Mensen 6 augustus 2023
Lukas van der Valk, zoon van Arie, overleden op 60-jarige leeftijd

Op 29 juli is Lukas van der Valk (60), voorzitter van de Voorschoten-tak van het bekende Van der Valkconcern, overleden. Het nieuws van zijn overlijden kwam pas dit weekend naar buiten. Er is over de doodsoorzaak niks bekendgemaakt.

Binnen het familiebedrijf werd hij beschouwd als een van de meest invloedrijke individuen gedurende de afgelopen paar decennia. Lukas van der Valk stond bekend om zijn leiderschap binnen het familiebedrijf en wordt in diverse overlijdensadvertenties door familieleden getypeerd als een perfectionist met spraakmakende ideeën en een grote ambitie, maar tevens gevoel voor humor had. Hij was de zoon van Arie van der Valk, die op 93-jarige leeftijd nog steeds een rol in het bestuur van de Voorschoten-tak vervult. Lukas van der Valk was het zevende kind van in totaal tien kinderen. Hij heeft actief bijgedragen aan de groei van het horecabedrijf en heeft het kwalitatief naar een hoger niveau gebracht.

Het Van der Valkbedrijf werd ooit groot gemaakt door Arie van der Valk en zijn broer Gerrit, die in 2009 overleed. Lukas van der Valk gaf leiding aan diverse vestigingen, waaronder Hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten, evenals de vestiging bij Schiphol aan de A4 en Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas.

Overig nieuws